M1DB KÄYNNISTYY KOTIPELILLÄ SUNNUNTAINA 18.10. - KAUSIENNAKKO

M1DB.jpg

PuHu Junioreiden miesten edustusjoukkueen kausi polkaistaan käyntiin tulevana sunnuntaina, kotiottelulla Team Pajulahtea vastaan. Miesten 1 Divisioona B:n kaudesta ennakoidaan ennätys tasaista.

PuHu_015.jpg

Kausi 2019-20 jäi pelaamatta loppuun Koronaviruksen keskeyttäessä sarjatoiminnan. PuHu Junioreiden miesten edustusjoukkue oli tämän tapahtuessa 5. sijalla. Vantaalla olisi siis pienen tauon jälkeen pelattu jälleen Playoff-koripalloa. Menneen kauden peliesitykset olivat positiivisia, kuten myös sarjataulukon sijoitus. Kauden aikana joukkue voitti jokaisen joukkueen kertaalleen Äänekosken Huimaa lukuun ottamatta. Juuri äänekoskelaisia vastaan oltaisiin isketty pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Menneet ovat kuitenkin menneitä. Kausi 2020-21 starttaa ensi sunnuntaina ja tulokset on tehtävä uudestaan. Edelliskauden joukkueesta tulevalle kaudelle jatkaa yhteensä 10 pelaajaa. Omasta juniorimyllystä mukaan on nostettu kaksi uutta pelaajaa ja ulkopuolelta miesten joukkueeseen on liittynyt kuusi pelaajaa. Kasassa on siis 18 pelaajan ryhmä, jonka tavoitteena on kilpailullinen harjoittelu ja pelaajien maksimaalinen kehittyminen. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan, mutta tulos seuraa hyvää tekemistä harjoituksissa. Ensisijainen tavoite on tarjota nuorille, kilpailullisille pelaajille kasvualusta matkalla kohti seuraavaa askelta urallaan.

Kauden 2019-20 joukkueesta lähti kaksi pelaajaa pelaamaan sarjatasoa ylemmäs. Samatar Abokar ja Luukas Vaara jatkavat uraansa M1DA-sarjassa. Molemmat jättävät joukkueeseen ison loven. Kaksikko teki karvan alle 30 pistettä ja haki hieman yli 15 levypalloa ottelua kohden. Molemmat ovat isoja lukuja. Uusille vastuunkantajille on siis tilaa ja tarvetta. Omasta juniorituotannosta mukaan harjoitusryhmään on nostettu Jasper Huhtala sekä Julius Farin. Jasperilla onkin ennestään jo kokemusta M1DB sarjatasolta. Hän palaa ryhmään vuoden tauon jälkeen.

Kesän aikana PuHu Junioreihin siirtyi kuusi uutta pelaaja. Niklas Vallila, Aku Välimäki sekä Jakob Sajantila, kaikki tulivat Vantaalle HNMKY:n riveistä. Tony Rautiainen sekä Ville Karhu puolestaan siirtyivät PuHun punavalkoiseen MuKi:sta. Woeyram Bani puolestaan liittyi mukaan Järvenpään Raiders Basketista. Kuusikosta Ville Karhu on vielä U19 ikäinen, mutta hänkin lunastanee paikkansa miesten joukkueen vakiokokoonpanossa.

PuHu_014.jpg

Viime kauden vastuunkantajista jatkaa yhteensä 10 pelaajaa. Menneellä kaudella yleisöä viihdyttänyt Robert ”Trey” Hall liittyi joukkueeseen maanantaina ja palaa näin PuHu paitaan myös kaudelle 2020-21. Trey oli yksi menneen kauden tehokkaimmista pelaajista. Hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 22,5 pistettä, 8 levypalloa ja 6,4 syöttö ottelua kohden. 7 kuukauden pelaamattomuus varmasti näkyy hänessäkin, mutta odotettavissa on edelleen vauhdikasta ja tehokasta joukkuekoripalloa.

”Tulin takaisin Vantaalle, koska halusin jatkaa kehittymistä. Viime kausi jäi pahasti kesken emmekä päässeet ulosmittaamaan potentiaaliamme. Pelasimme ajoittain erittäin hyvin ja uskon, että parhaat pelimme olisivat olleet vielä edessäpäin. Tulevan kauden joukkueesta olen innoissani. Meiltä löytyy useita pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan useammalta paikalta.” Trey kertoo kauden lähestyessä.

Hänen tavoitteensa tulevalle kaudelle ovat myös hyvin selkeät: ”Odotan joukkueen kilpailevan sarjan kärkipaikoilla. Haluan, että meidät tunnistetaan puolustuksestamme.  Tavoitteena on olla paras puolustusjoukkue ja voitot tulevat varmasti sitä kautta.”

Osa syy paluulle oli myös vantaalaisella kotiyleisöllä, jolle Trey haluaa välittää erityisen tärkeän viestin. ”PuHu-yhteisö on ollut minulle kuin toinen perhe ja he ovat saaneet minut tuntemaan itseni tervetulleeksi ja kotoisaksi. On mahtavaa pelata näille ihmisille ja tälle seuralle! Kannustuksenne siivittää meitä kohti voittoja ja toivottavasti voimme tuoda mestaruuden Vantaalle.”

PuHu_006.jpg

Myös Niki Ahola jatkaa joukkueessa ja aloittaa jo kolmannen kautensa Vantaalla. Nikin heittovoima on sarjan eliittiä ja kaudella 2019-20 hänellä oli iso rooli joukkueessa. Tilastot sarjassa olivat 10.5 pistettä ja 4.4 levypalloa. Kaaren takaa onnistumisia ottelua kohden tuli 2.2 ja prosenttikin oli hyvä 35,1%.

Niki odottaa tulevaa kautta sormet syyhyten: ”Pitkä tauko peleistä ja harjoituspelejäkin alla vähän. Kesä kuitenkin harjoiteltu erittäin hyvin, joten siistiä päästä aloittamaan kausi ja vielä kotipelillä! Joukkueen yhteishenki on loistava ja kasassa on nuori ja nälkäinen ryhmä. Tulemme varmasti pelaamaan vauhdikasta ja yleisöönmenevää koripalloa.”

Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat melko selkeät: ”Henkilökohtaisena tavoitteena on tuoda oma kokemus joukkueen käyttöön kentällä ja sen ulkopuolella, johtaa omalla esimerkillä. Joukkueena toivon meidän kehittyvän peli peliltä ja harjoitus harjoitukselta sekä voittaa mahdollisimman monta peliä. Uskon, että meillä on yhdessä mahdollisuus taistella sarjan voitosta.”

Muut kokeneemmat jatkajat ovat Stefan Beatovic, Mahmoud Mohamed sekä Mikko Visakko. Jokaisella edellä mainitulla oli iso ja selkeä rooli myös viime kauden joukkueessa. Myös nuorisokaarti omaa jälleen vuoden lisää kokemusta. Menneellä kaudella Joni Salmi oli jo isossa roolissa ollen joukkueen parhaita pelaajia +/- tilastossa. Oskari Rantala on päässyt armeijan harmaista ja Yonis Mohamed, Thomas Rönnholm sekä Joel Junttila ovat kaikki valmiimpia pelaamaan miesten sarjassa.

Valmennuksessa jatkaa Mikko Larkas, apunaan Juuso Konttinen sekä Oskari Leino. Valmennusta on vahvistettu tekemällä entistä parempaa yhteistyötä U19 ja U16 joukkueiden kanssa. Mukana viikkoharjoituksissa ovat myös näiden joukkueiden päävalmentajat Kari Rantala sekä Jani Salo.

KUVA: HARRI VALLILA

KUVA: HARRI VALLILA

”Kasassa on todella tasainen nippu pelaajia. Olemme harjoitelleet kesän erittäin hyvin. Apuvalmentajien rooli kesällä korostui, koska olin itse maajoukkueen mukana lähes koko kesän. Staffi hoiti harjoittelua uskomattoman hyvin ja pelaajat menivät eteenpäin, erityisesti fyysisesti.” Larkas kertaa ja jatkaa, ”Saimme pidettyä menneen kauden rungon kohtalaisen hyvin kasassa. Mukaan on tullut tavoitteellisesti harjoittelevia pelaajia, joiden asenteeseen olen erittäin tyytyväinen. Tarkoituksemme on kehittää pelaajia kohti seuraavaa sarjatasoa. Toimimme väliportaana kaikille niille pelaajille, jotka tarvitsevat meitä matkallaan ylöspäin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että emme haluaisi taistella sarjan voitosta. Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Mikäli tämä toteutuu, niin kauden pitäisi päättyä ihan hyvin. Pelaajat kehityy ja viimeinen peli päättyy voittoon.” Larkas virnistää.

PuHu Juniorit avaavat kautensa kotipelillä Team Pajulahtea vastaan, Sunnuntaina 18.10.2020 klo 17:00.

PuHu Junioreiden joukkueeseen voit tutustua lisää koripalloliiton sivujen kautta: