PUHEENJOHTAJAN TERVEISET KAUDEN ALKUUN

PuHu_Juniorit_8683.jpg

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

PuHu Junioreiden hallituksen puheenjohtaja, Antti Saarinen

PuHu Junioreiden hallituksen puheenjohtaja, Antti Saarinen

Koripallokausi 2020-2021 on pyörähtänyt käyntiin. Samaan aikaan ilmassa on tummia pilviä ja meiltä peräänkuulutetaan yhteistä vastuunkantamista koronan leviämisen rajoittamiseksi. Jos rajoitustoimenpiteenä joudutaan ohjattu liikunta ja urheilu keskeyttämään jälleen pitkäksi aikaa, on sen negatiiviset vaikutukset merkittävät. Jo viime kevät osoitti sen, että meillä seuratoimijoilla on merkittävä rooli myös yhteiskuntavastuullisesti ja oma seura sekä joukkue toimii monelle lapselle ja nuorelle tärkeänä yhteisönä arjessa. Sen merkitystä on vaikea muuttaa rahaksi, mutta jokainen seuratoimintaan sijoitettu euro palaa varmasti kertoimella takaisin yhteiskunnan hyödyksi. Me voimme jokainen omalla toiminnallamme osoittaa, kuinka tärkeää toiminnan jatkuminen on meille ilman keskeytyksiä. Rajoituksia on jo nyt ja varmasti tulee vielä lisää, mutta niiden kanssa kyllä pärjätään. Tärkeintä on, että niin kauan kuin se on turvallisesti mahdollista, niin meidän lapset ja nuoret saavat pelata ja harjoitella. Pidetään tästä tavoitteesta yhdessä kiinni. Seuraamme aktiivisesti koronaan liittyvää uutisointia sekä annettuja ohjeistuksia. Me pohjaamme PuHu Junioreiden toimenpiteet viranomaismääräyksiin ja suosituksiin. Sopeudumme tilanteeseen ja otamme sen vakavasti, mutta haluamme kuitenkin pitää koripallon keskiössä.

Katse hetkeksi peiliin
Nyt alkanut kolmas kausi seuran puheenjohtajana antaa jo mahdollisuuden katsoa vähän taustapeiliin, ja miksi ei myös eteisen peiliin. Olemme mielestäni edenneet hyvin asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja esimerkiksi valmennuksen kehittäminen on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Meillä on tällä hetkellä valmennuksessa kokonaisuutena erittäin laadukas kokoonpano, joka on huomioitu koripalloyhteisössä laajasti. Tämän on mahdollistanut se, että meistä välittyy seurana yhteinen tahtotila mennä eteenpäin ja kehittyä. Olemme myös selvinneet PuHu Junioreiden vaikeimmasta haasteesta, koronasta, toistaiseksi hyvin ja toiminta on jatkunut koko ajan niin laajasti, kun se on turvallisesti ollut mahdollista. Olen luonteeltani aika malttamaton ihminen ja usein toivoisi, että asiat etenisivät ja kehittyisivät nopeammin. On tärkeää saada asioita tapahtumaan, mutta on vähintään yhtä tärkeää pitää huolta, että keskitymme oikeisiin asioihin ja oikeassa järjestyksessä. Meidänkin seurassamme käytössä olevat resurssit ovat sekoitus talkootyötä ja palkkatyötä. Se tuo aina oman mausteensa arkeen, kun taustalla on hieman erilaisia motivaattoreita, odotukset johtamista kohtaan vaihtelee ja tekijät pirstoutuvat laajalle päivittäisessä tekemisessä. Tämä vaatii meiltä kaikilta kykyä arvioida ja kehittää omaa tekemistä sekä itseohjautuvuutta. Sisäisen viestinnän roolia ei voi olla myöskään korostamatta liikaa. Seuran hallituksen tämän kauden teemoista ja toimenpiteistä voit lukea lisää aina kuukausittaisesta uutiskirjeestä.

PuHu_Juniorit_8049.jpg

Yhteisö kestää ja kasvaa
Vaikka ihmiset ovat ymmärrettävästi varovaisia, niin olemme saaneet tänä syksynä myös uusia harrastajia joukkueisiin. Tänä syksynä siitä voi olla erityisen iloinen. Seuran elinvoimaisuuden ja jatkuvan kehittymisen kannalta on ensi arvoisen tärkeää, että saamme laajasti uusia innostuneita perheitä mukaan toimintaan. Parin viime vuoden aikana olemme nostaneet taas meidän yhteisöllisyyttämme, osaamme olla ylpeitä PuHu-perheestä. Itselläni yksi suurimmista ”korona peloista” liittyy juuri tuohon yhteisöllisyyteen. Miten se kestää toiminnan rajoitukset ja miten voisimme sitä vahvistaa, vaikka emme perinteisesti voikaan nyt fyysisesti yhdessä kokoontua ja viettää aikaa. Tuo yhteisöllisyys antaa kuitenkin merkityksen tälle kaikelle tekemiselle. Olen myös erityisen iloinen yrityksistä, jotka ovat mukana meidän tarinassamme. Tällä hetkellä ei todellakaan voi pitää yrityskumppaneita itsestään selvyytenä ja arvostan suuresti heidän sitoutumistansa yhteistyöhön näin poikkeuksellisena aikana. He haluavat myös osoittaa yhteistä sitoutumista ja katsoa eteenpäin. Kiitos mm. Vantaan Energia, Aktia, T2H-ihania koteja, Stadium ja Vallilan Takomo.

Lisää tummia pilviä? Toivottavasti hopea reunuksella
Palaan hetkeksi vielä noihin tummiin pilviin. Meidän koko kauden tärkein tapahtuma niin taloudellisesti kuin myös yhteisön vahvistamisen kannalta on oma vuosittainen turnauksemme. Pyrimme kaikin keinoin viemään turnauksen mahdollisimman normaalisti ja mahdollisimman laajana läpi, rajoitukset huomioiden. Turnauksen pitkäaikainen pääyhteistyökumppani on päättänyt vetäytyä yhteistyöstä, joten puhun nyt vaan ”meidän turnauksestamme”. Toki, tälläkin tummalla pilvellä on hopeareunus ja tulemme lähiaikoina julkaisemaan turnaukselle uuden pääyhteistyökumppanin. Toinen karvoja nostattava uutinen nousi julkisuuteen, kun Vantaan Kaupunki julkaisi ehdotuksen, jossa kaikki salivuorot muuttuisivat maksullisiksi. Tällä hetkellä alaikäisten salivuorot on ollut maksuttomia. Esityksessä mahdollistetaan myös jatkossakin maksuttomat salivuorot, mutta se ei esityksen mukaan ole käytännössä urheiluseuroille mahdollista. Selvitämme asiaa tarkemmin, ennen kuin voimme ottaa kantaa ehdotuksen lopulliseen vaikutukseen. Haluan kuitenkin uskoa, että tämä on myös vaan yksi tummalta näyttävä pilvi, jolla on lopulta hopeinen reunus. Olisi todella valitettavaa, jos lopulta päädytään tilanteeseen, jossa seuroissa harrastamisen kustannukset nousevat ja samaan aikaan rinnalle syntyy matalan kynnyksen ilmaista toimintaa, jota rahoitetaan kaupungin toimesta erikseen.

PuHu_Juniorit_9016.jpg

Asenne ratkaisee
Joka päivä ja viikko tapahtuu paljon positiivisia asioita. Lapset kokevat onnistumisia ja yhteistä iloa, nuoret pelaajat kehittyvät ja saavat itsevarmuutta. Peleissä koetaan tunteita laidasta laitaan turvallisessa ympäristössä sekä autetaan toista ja saadaan tukea, kun sitä tarvitaan. Koitetaan pitää nämä ajatukset aina päällimmäisenä mielessä.

Seuramme on päässyt mukaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen käynnistämään ammattimaistuva urheilu- tutkimukseen. Sen yhteydessä minulta kysyttiin haastattelussa, että mitä ”Ammattimainen” minun mielestäni tarkoittaa? Minulle se tarkoittaa asennetta. Se asenne, millä asioihin sitoudutaan ja millä asenteella asioita toteutetaan. Se asenne, miten edustetaan ja uskalletaan olla ylpeitä omasta tekemisestä. Se on minun mielestäni Ammattimaista.

Kiitos kaikki PuHu Junioreiden työntekijät ja vapaaehtoiset! Kiitos kaikille mukana oleville perheille! Ollaan jatkossakin kimpassa ammattimaisia ja muistetaan nauttia onnistumisista koripallon parissa. Tsemppiä kaikille alkavaan kauteen!

Antti Saarinen
puheenjohtaja

Seura tiedottaaPuHu Juniorit