PIHLA NIKKARINEN PUHUN TAPAHTUMAKOORDINAATTORIKSI

Nikkarinen+Pihla.jpg

PuHu Juniorit on nimittänyt Pihla Nikkarisen seuran päätoimiseksi tapahtumakoordinaattoriksi ja valmentajaksi 1.10.2019 alkaen. Pihlan tehtäviin kuuluu Ricoh-turnauksen ja seuran muiden tapahtumien järjestelyjen lisäksi valmennusta. Hän toimii U12 poikien joukkueessa valmentajana sekä osallistuu eri teemoin tyttöjoukkueiden valmennukseen.

Pihla on PuHun ”kasvatti” ja monille jo tuttu useista rooleistaan seurassa ja lajin parissa.  PuHun ja Pihlan yhteinen tarina alkoi jo 2000-luvun alussa. ”Ensin sain olla huippuvalmennuksessa ja tavoitella omia rajojani urheilijana, kirkkaimpana saavutuksena B-tyttöjen Suomen mestaruus vuonna 2004. Olin mukana nuorten maajoukkueringeissä ja suoritin urheilulukion Mäkelänrinteessä, illat ja viikonloput vietin tiiviisti Martsarin koulun salissa”, muistelee Pihla juniorivuosiaan seurassa.

 Pihlan omat kilpapelit loppuivat loukkaantumisiin abivuonna. Onneksi jo yläkouluikäisenä oli tullut kokeiltua myös valmennushommia ja näin koripallo jatkui luontevasti peliuran jälkeenkin. Valmennuskokemusta on kertynyt PuHun lisäksi myös Tapiolan Hongasta ja Lahden Namikasta. ”PuHussa saamani kokemus urheiluseuratoiminnasta antoi sysäyksen jatko-opintoihin, ja suoritin liikunnanohjaaja (AMK) -opinnot Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Jatkoin tästä vielä Metropolia ammattikorkeaan ja keväällä 2019 valmistuin myös fysioterapeutiksi. Olen myös suorittanut Koripalloliiton 2. tason valmentajatutkinnon”,  kertoo Pihla.

 Valmentamisen lisäksi Pihla on ollut jo monena vuonna merkittävässä roolissa Ricoh-turnauksen järjestelyissä. Tapahtumiin liittyvää kokemusta hänelle on kertynyt myös kesätöistä koripalloliitosta jo seitsemän ”Susikesän” ajalta. Tänäkin kesänä Pihla on koordinoinut mm. maajoukkueiden tapahtumia sekä järjestänyt valtakunnallisen FIBA 3x3 kiertueen.

 ”Vuoden ehdoton suosikkiviikonloppuni on Ricoh-viikonloppu, jolloin Pussihukka-henki tiivistyy ja kaikki tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen. PuHussa ja puhulaisten kanssa on ollut hyvä kasvaa. Olen saanut tehdä yhteistyötä niin kentällä kuin sen ulkopuolella erilaisten ja hienojen ihmisten kanssa, ja oppinut taitoja, joita olen päässyt hyödyntämään työelämässä ja opiskeluissa. Nyt tuntuu hyvältä päästä aloittamaan seuraavaa lukua tutussa ympäristössä.” summaa Pihla lopuksi.

 

TERVETULOA PIHLA!