PUHU JATKAA OLYMPIAKOMITEAN TÄHTISEURANA

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki (aiemmin Sinettisettiseura) joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät.

PuHu Juniorit läpäisi 13.11 Tähtiseura-auditoinnin, ja saa näin ollen säilyttää lasten ja nuorten Tähtimerkin, joka viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Auditointi toteutetaan ensin itsearviointina ja sen jälkeen yhdessä lajiliiton edustajien kanssa kolmen vuoden välein.

Auditointiprosessin yhteenvetona voidaan todeta, että seurassa on tehty paljon oikeita asioita, mutta myös kehitettävää löytyy vielä. Urheilutoimenjohtaja Mikko Larkas oli tyytyväinen prosessin antiin:

”Lähdimme toteuttamaan auditointia sillä ajatuksella, että halusimme tarkastella seuran nykytilaa mahdollisimman rehellisesti ja avoimesti ja tunnistaa kehityskohteita. Tulosten perusteella seurassa on paljon intoa ja voimavaroja, ja nyt jatkamme työtä niiden kohdentamiseksi oikeisiin asioihin.”

Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/tähtiseurat

PuHu Juniorit