M2D: EKAT JA VIKAT 6 MINUUTTIA RIITTI PUHULLE KERAVAA VASTAAN

PuHu 2 - Kerava Kori-80 88-75

Lasiin: Ardbeg Uigeadail

Soimaan: Mötley Crew - Kickstart My Heart

Lähtöaskeleet: Kerava on tämän kauden johtaja “MPD” (Most Pregame Dunks) -kategoriassa. Pitkiä, nuoria ja urheilullisia veijareita innokkaana lyömässä palloa alaspäin Seuraavaksi niiden pitäisi vielä osata pelata korista, koska usein ne pelaajat, jotka kakkosdivarissa lyö donkkia alkulämmittelyssä ei ihmeitä esitä kentällä. Kerava on kokenut nuorennusleikkauksen tälle kaudelle ja ihan lahjakkaita pelaajiahan siellä oli, ainakin kakkosdivariin… ;)

PuHu taasen palasi voittojen tielle vaikealla pelillä viikko sitten, tänään olisi kiva taas pelata vähän parempaa korista, mutta...

Matsi: Peli alkoi PuHun todellisella hallinnalla ja nuorentunut Kerava joutui keräilemään itseään jo 25-9 tilanteesta 6 minuutin kohdalla. Surov ja Ansas hallitsivat korinalustaa miten halusivat ja tähän lisättiin vielä PuHun vaihtopenkiltä tulleet Joel Lahtinen ja Jarno Kirjavainen, jotka paukuttivat lähes peräkkäisistä hyökkäyksistä 9 pinnaa kolmella kolmosella. Sen jälkeen Kerava pääsi PuHun höllentäessä kaasua hiipimään 27-17 tilanteeseen.

Hyvän alun jälkeen PuHua kiinnosti keskittyä peliin yhtä paljon kuin James Hardenia puolustaminen, sillä erotuksella välillä palloa ei saatu edes ilmaan, mikä ei ole koskaan ollut kyseiselle kaverille ongelma… Seuraavat 25 minuuttia oli muutamia piristymisen hairahduksia lukuunottamatta sellaista tervanjuontia, että sitä kuvaamaan pitää kaivaa kaapin perukoilta yksi vahvin ja tummanpuhuvin juoma jotta raportin kirjoittamisesta selviää edes etäisesti samoissa tunnelmissa. Menetyksiä, vapaaksi jätettyjä heittäjiä, ohiheitettyjä lay upeja, älyttömiä post-upeja laitapelaajilta, heloja joukkueen “heittäjiltä”...

Toinen ja kolmas neljännes mentiin lähinnä Keravan Aallon ja Kilpeläisen esitellessä miten pick ‘n rollia pelataan ja PuHun esitellessä miten sitä EI pidä puolustaa. Aalto onnistui myös urheilullisuudellaan haastamaan Surovia ennakkoluulottomasti ja koollaan taas pienempiä puolustajia. Kilpeläisen vasemman käden ajot, siis 110% pompuista tuli vasurilla, osoittautuivat myös vaikeiksi eräälle, jopa Korisliigassa hyvänä puolustajana mainetta niittäneelle PuHun takamiehelle. Ansaksen, Surovin ja Ahon veljesten tasainen koritehtailu oli tänään se, mikä piti PuHun koko ajan pinnan päällä.

Tämän olen ehkä kirjoittanut jo tällä kaudella turhan monta kertaa, mutta mieluummin kirjoitan, että “parannettiin ja voitettiin” kuin että “sama seniili meno jatkui pelin loppuun eikä deffaa löydetty vaikka etsittiin”. Joten; “neljännellä jaksolla PuHu onneksi kokosi rivinsä ja sai seniiliin peliinsä riittävän kickstartin, jotta tästäkin selvittiin voittajina”. Nanski avasi jakson kolmosella, mistä päästiin vauhtiin. Erityisesti Heikki Laatikaisen tyylikäs riisto ja varma setappi toiseen päähän Ahon veljesten 8 peräkkäisen pinnan jälkeen alkoi jo resonoida vastustajan vaihtopenkkiä myöten kuin vasaran iskut nauloissa siinä kuuluisassa arkussa.

PuHu 2: Surov 25 (MVP), Ansas 12, Nanski 8, Lahtinen 6, Jukka Aho 11, Jarkko Aho 15, Kirjavainen 3, Laatikainen 8.

Kerava: Savolainen 13, Sarasti 4, Kilpeläinen 19, Aalto 16 (MVP), M Niemi 4, Komi 4, Huovinen 5, O Niemi 7, Kinnunen 3

Entäs sitten: Niin, no… Näköjään korispelin voi voittaa pelaamalla jotenkin 28 minuuttia ja vain aloittamalla ja lopettamalla hyvin… Tästä näyttää tosin olevan tulossa meille tapa. PuHu otti tästä sen voiton, mikä odotettiin, mutta Kerava saa matkustaa pää pystyssä kotiin tänään. Kerava on varmasti etenkin kotonaan ja Haanpäällä maustettuna vaikea voittaa monelle joukkueelle, joten sarjapaikan edestä tuskin sen pitää kovin paljon jännittää. Kuitenkaan sarjan kärkisijoilla ei nuorennusleikkauksen jälkeen Keravaa nähdä tänä vuonna.

Inside the team: Surov ilmoitti että hänellä on yksi 70% lonkka. Liekö Shakira soinut matkalla peliin, mutta nähtäväksi jää, mitä Senaattori pystyy tekemään KAHDELLA 70%:lla lonkalla koska tänään esitykset voittivat ns. “normilonkkapelit” mennen tullen.

Aikalisillä ja tauoilla pystyttiin osoittamaan, että osataan ja tiedetään ainakin miten pitäisi pelata paremmin. Enää pitäisi saada koppi tästä tekemiseen vähän aikaisemmin kuin taas tänään. Hienoa kuitenkin nähdä, että loistelias kesäharjoittelu tuottaa tulosta ja neljännen jakson “fourth quarter effect” toimii. Ollaanko me muka oikeasti paremmassa kondiksessa kuin meidän vastustajat?

-Jukka Aho-