PUHU JUNIORIT TARJOAA ERINOMAISEN ALUSTAN PELAAJAKEHITYKSELLE - MIESTEN JA POIKIEN AVOIMET HARJOITUKSET ALKAVAT TI 17.5.

PuHu Junioreiden toiminta-ajatus miesten M1DB osalta on tarjota erinomainen harjoitusympäristö juuri tätä sarjatasoa tarvitsevalle, nuorelle pelaajalle. Seura ja joukkue haluavat auttaa tavoitteellisia nuoria urheilijoita eteenpäin kohti seuraavaa porrasta uralla. Joukkueeseen mahtuu pelaajia monenlaisista eri taustoista. Joukkueen runko koostuu nuorisomaajoukkueessa esiintyneistä pelureista, myöhäisillä juniorivuosilla tai niiden jälkeen ammattimaisesta harjoittelusta kiinnostuneista pelaajista sekä kokeneemmista tavoitteellisesti harjoittelevista pelaajista. Tarkoituksena on auttaa pelaajia saavuttamaan itselleen asettamia tavoitteita ja ohjata heitä eteenpäin ylempiin sarjoihin. Kaiken keskiössä on pelaaja ja hänen kehityksensä sekä pelaajana että ihmisenä.

Harjoittelu PuHu Junioreissa kestää vertailun lähes jokaiseen joukkueeseen maassamme. Joukkue harjoittelee 5-8 kertaa viikossa. Jokaiseen iltaharjoitukseen kuuluu fysiikkaharjoitus. Aamuharjoittelu on mahdollista kolmena aamuna viikossa. Aamuharjoittelu toteutetaan yhdessä Martinlaakson lukion aamuharjoitusryhmän kanssa. Osa miesten joukkueen pelaajista kuuluu eri urheiluoppilaitosten piiriin ja tässä tapauksessa aamuharjoittelu koordinoidaan kyseisten oppilaitosten kanssa.

Kaudella 2022-23 valmennuksesta vastaavat ammattivalmentajat sekä muutama kokenut oman toimen ohella toimiva valmentaja. Fysiikkavalmennuksesta vastaa myös tähän koulutuksen saanut henkilö. Vaatimustaso harjoituksissa on korkea ja mukaan toivotaan tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneita pelaajia. Kolmen edellisen kauden aikana PuHu Juniorit on ollut auttamassa pelaajia kohti ylempiä sarjatasoja, aina Ranskan Pro A:han asti.

KAUSI 2021-22 PÄÄTTYI VÄLIERIIN

Kuva: Harri Vallila

PuHu Junioreiden miesten joukkueen kausi 2021-22 oli monella tapaa menestys. Joukkue lähti M1DB sarjaan täysin suomalaisin voimin ja nuorimmalla joukkueella 3 kauteen. Kauden 2020-21 jälkeen joukkue uusiutui jonkin verran. Edellisen kauden tilastokärjistä osa siirtyi korkeammille sarjatasoille pelaamaan ja osa kaudella hyvin pelanneista pelaajista kuntoutti vammojaan kauden alkaessa. Oli siis uusien vastuunkantajien esiinmarssin aika.

Kauden aikana joukkueessa käytiin läpi monenlaisia vaiheita. Kausi alkoi hienosti voittoputkessa. Joulun alla joukkueella oli hieman vaikeampi jakso ja hetkellinen tappioputki raastoi joukkueen tekemistä. Korona katkaisi sarjan jälleen hetkeksi ja tauon jälkeen saliin palasi määrätietoinen joukkue.

Tauon aikana kaikille tuli selväksi, kuinka kivaa koripallon pelaaminen kuitenkin lähtökohtaisesti on. Samalla saatiin tieto siitä, että sarjajärjestelmää muutetaan ja sarja tasoittui, lohkojen mennessä yhteen taulukkoon. Päätettiin jättää haasteet taakse ja keskittyä harjoitteluun ja siihen, että jokaisessa tapahtumassa kaikki jää kentälle.

Asetetussa tavoitteessa onnistuttiin erinomaisesti. Loppukausi meni kuin siivillä. Voittoja tuli sen verran, että lopussa joukkue saavutti runkosarjan 2. sijan. Pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaan asteli Kaarinan Ura. 1. pelissä hankittu kotivoitto ei kauaa lämmittänyt, kun sairastelu kaatoi joukkueesta kaikki paitsi 7 pelaajaa sängynpohjalle. Toiseen otteluun jalkeille saadut 7 jätkää kuitenkin taistelivat voiton vierasottelusta ja paikan välierissä.

Välierissä tuli vastaan, lopulta koko sarjan voittanut PeU Basket, Perniöstä. Ensimmäiseen välierään saatiin raavittua kasaan jo melkein koko joukkue. Sairastelu näkyi ja PuHu taipui kotiavauksessa selkeästi. Tappio laittoi PuHu Juniorit selkä seinää vasten. Vieraspelistä muodostui varsinainen trilleri. Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla hankittu reilu johto karisi ottelun edetessä ja voitto ratkaistiin viimeisten sekuntien aikana. Perniölle voittoa tarjonnut PuHu oli tällä kertaa onnekkaampi ja sarja venyi 3. peliin.

Ratkaisupeli oli peilikuva edellisestä. Perniö nykäisi, PuHu kiri ja viimeisillä sekunneilla PuHun voittoheitto kolisi raudoista ulos. Kausi päättyi kirvelevään kahden pisteen tappioon, mutta kaikki jäi kentälle.

Kasvu joukkueena oli hurjaa ja uusia vastuunkantajia löytyi kauden aikana. Kauden aikana joukkueessa pelasi 18 eri pelaajaa. Tilastokärjet pisteissä olivat Valtteri Leino 15.7 pistettä, vain pienen osan joukkueen peleistä pelannut Ville Karhu 14.3 pistettä, Thomas Rönnholm 10.7 pistettä ja loukkaantumisesta pelikuntoon toipunut Aku Välimäki 9.3 pistettä.

Levypalloissa joukkueen parhaimmistoa oli Tony Rautiainen 6.9 levypallon, Thomas Rönnholm 5.7 levypallon ja Mahmoud Mohamed 5.6 levypallon ottelukohtaisella keskiarvolla.

Joukkuekaverit korintekoon parhaiten avusti kolmikko, Thomas Rönnholm 3.9 syöttöä, Oskari Rantala 3.6 syöttöä ja Ville Karhu 2.8 syöttöä per peli.

VALTTERI HEISKANEN

Kuva: Harri Vallila

Yksi joukkueen vahvuuksia oli se, että runko pysyi pitkälti samana kaudelta 2020-21. Uusiakin pelaajia tuli mukaan toimintaan. Yksi joukkueen uusista kasvoista oli, 197 senttinen, Valtteri Heiskanen. Valtterin tie PuHu Junioreihin kulki Panttereiden sekä Westsiden kautta. Kauden 2020-21 jälkeen Westside hajosi ja Valtteri etsi itselleen paikkaa, jossa olisi riittävästi haasteita, mahdollisuus pelata usealla sarjatasolla ja hyvä valmennus. Valtterilla oli kokemusta jo M1DB tasolta edelliseltä kaudelta. Läpimurto sarjaan kuitenkin antoi vielä odottaa itseään. Kausi 2021-22 kuitenkin näytti sen, että nuorella miehellä on koripallon parissa vielä kirkas tulevaisuus. Valtteri oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia heti kauden alusta saakka. Paha loukkaantuminen katkaisi Valtterin kauden tammikuun lopussa. Paluu parketille tapahtuu kuitenkin kesän aikana ja kauden 2022-23 alkaessa mies on jälleen täydessä pelikunnossa. Valtteri kommentoi ensimmäistä kauttaan PuHu Junioreissa seuraavasti:

”Etsin itselleni seuraa missä olisi hyvä valmennus ja useampi sarjataso jolla pelaaminen olisi mahdollista. PuHu Juniorit oli ollut minusta kiinnostunut aiemmin ja päätin kokeilla heidän tarjoamaa vaihtoehtoa. Nopeasti kävi selväksi, että harjoittelu on tavoitteellista ja salin puolella sekä puntilla joutuu hommiin. Valmennus PuHu Junioreissa on erittäin ammattimaista. Jokaisen yksilön eteen tehdään paljon hommia ja jokaisesta pelaajasta ollaan kiinnostuneita myös kentän ulkopuolella.”

Tammikuussa sattunut pahempi loukkaantuminen katkaisi Valtterin kauden. Vamma pakotti pelaajan pitkäksi aikaa pakkolepoon ja sen jälkeen pidempään kuntoutusjaksoon.

”Loukkaantuminen katkaisi kauden, mutta joukkueen ja valmennuksen tuki ei missään vaiheessa ole loppunut. Säännöllinen yhteydenpito säilyi, vaikka olin kotona pakkolevossa. Sen jälkeen olen kuulunut joukkueen vahvuuteen lähes entiseen malliin. Kuntoutuksesta ollaan oltu kiinnostuneita ja olen saanut kaiken tarvittavan avun matkalla takaisin parketille.”

Miksi PuHu Junioreihin sitten Valtterin mielestä kannattaa tulla mukaan:

”PuHu Junioreissa on erittäin hyvä ja kokonaisvaltainen valmennus. Kaikki on hyvin suunniteltua ja jokaiseen harjoitukseen kuuluu myös ohjattu fysiikkaharjoitus. Olosuhteet kehittymiselle ovat hyvät ja joukkue on hengeltään parhaita jossa olen koskaan ollut mukana. Mikäli olet halukas ja valmis tekemään kovaa töitä kehityksen eteen, kannattaa katsoa PuHu junioreiden suuntaan!”

OSKARI RANTALA

Kuva: Harri Vallila

Jatkuvuutta joukkueessa puolestaan edusti, kolmannen kautensa PuHu Junioreiden takakentällä pelannut, Oskari Rantala. Myöhään kasvanut takamies löi itsensä lopullisesti läpi M1DB:ssä ja pelasi ottelua kohden reilut 29 minuuttia, joka oli koko joukkueen eniten. Oskari kehuu estoitta ryhmähenkeä sekä joukkuekavereita.

”PuHu Juniorit on ollut minulle paikan kehittyä kilpailullisessa ympäristössä, mahtavien joukkuekavereiden kanssa. Vaikka olisi ollut huono päivä, niin harjoituksiin on aina voinut lähteä hymyssä suin.”

Myös kokonaisvalatainen valmennus kerää estoitta kehuja.

”PuHu Junioreissa olen kehittynyt sekä pelaajana että ihmisenä. Ammattimainen valmennus on auttanut minua jokaisella pelin osa-alueella. Kehitystä on tullut koripallokentällä niin pallollisissa taidoissa, taktisissa asioissa, puolustuspelaamisessa kuin punttisalilla fysiikassa.”

Oskarin viesti uusille, toiminnasta kiinnostuneille pelaajille on selkeä.

”PuHu Junioreiden akatemiaohjelmaan kannattaa tulla, kun haluaa ottaa seuraavan askeleen kohti kovempia sarjoja. Ammattimainen valmennus, korkea vaatimustaso ja kilpailu harjoituksissa tarjoavat jokaiselle tavoitteelliselle pelaajalle mahdollisuuden kehittyä. Lisäksi jokaisen harjoituksen yhteydessä tehtävä fysiikkaharjoitus mahdollistaa fyysisten ominaisuuksien nostamisen korkeimpien sarjatasojen vaatimalle tasolle.”

AVOIMET HARJOITUKSET ALKAVAT TOUKOKUUN PUOLIVÄLISSÄ

PuHu Juniorit aloittaa kauden 2022-23 joukkueen rakentamisen toukokuussa. Kaikille PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneille pelaajille tarkoitetut avoimet kesäharjoitukset alkavat tiistaina 17.5. klo 17:30 Martinlaakson koululla.

Joukkue harjoittelee kesällä 4-8 kertaa viikossa viikosta riippuen. Kesään mahtuu myös muutaman viikon omatoiminen harjoitusjakso. Seuraavien viikkojen harjoitusohjelma jaetaan pelaajille tiistaina 17.5.

Uusia, toiminnasta kiinnostuneita pelaajia pyydetään ilmoittautumaan mukaan yllä olevasta linkistä tai suoraan valmennukselle. Mikäli sinulla on toiminnasta kysyttävää, niin ole yhteydessä valmennukseen joko puhelimella tai sähköpostitse. Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää, että mahdollisista tarkennuksista pelaajan ryhmän aikatauluissa voidaan ilmoittaa.

  • Mikko Larkas +358405698555, mikko.larkas@puhujuniorit.fi

  • Jani Salo +358401306120, jani.salo@puhujuniorit.fi