UNIFIED-KORIPALLON KAUSI HUIPENTUU TÄNÄ VIIKONLOPPUNA

Taustakuva: Harri Vallila

Viime kausien rikkonaisuuden jälkeen unified-koripallotoiminta on jatkunut taas vireänä ja hyvällä meiningillä. Pitkästä aikaa olemme päässeet harjoittelemaan ja pelaamaan otteluita säännöllisesti. Selvästi huomaa, että siinä missä juniorikoripallon puolella niin myös unified-koripallossa ollaan kaivattu sitä yhdessä tekemisen riemua ja onnistumisten tuottamaa iloa, jota lajimme parissa päästään kokemaan.

PuHu on unified-koripalloilun edelläkävijäseura Suomessa ja seurassa toimii kaudella 2021-2022 kolme unifiedjoukkuetta. Unifiedkoripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samassa joukkueessa. Tänä viikonloppuna PuHu Junioreiden Unified-joukkueet matkustavat kauden huipentavaan lopputurnaustapahtumaan Kisakallion urheiluopistolle.

Unified-koripallon parissa kansallisesti tiennäyttäjänä toiminut Pirjo Pellikka kertoo joukkueensa, Unified Punaisen, kauden tunnelmista:

“ Puhu punaiset pelaavat 1. divisioonaa. Puhun lisäksi kevään sarjassa pelaavat HNMKY ja Pyrintö. Koronasta johtuen päästiin aloittamaan sarjapelit vasta sunnuntaina 13.3. Pelit olivat kaikille joukkueille tosi odotettuja. Puhu punaisten pelaajille pelit ovat tärkeitä ja ne motivoivat harjoittelemaan. Eka peli oli Pyrintöä vastaan. Peli oli tasaista vääntöä ja yhteistä pelin riemua, vaikka ottelun lopputulos oli selvä lukuinen Puhulle 87-43. HNMKY oli tuttuun tapaan tiukka vastus. Jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoajan jälkeen HNMKY voitti kahdella pisteellä. Maanantain harjoituksissa pelaajilla entistä kovempi motivaatio harjoitella tulevia pelejä varten. Seuraava turnaus on Kisakalliossa sunnuntaina 3.4. Silloin pelataan viikonlopun aikana samassa osoitteessa useampaa sarjaa ja pitkästä aikaa näemme toisiamme isommalla porukalla. Se on hienoa, koska muiden joukkueiden pelaajien kanssa on syntynyt ystävyyssuhteita vuosien aikana ja tapaamisia on kaivattu. “

Valkoisten valmentaja Milla Haglund jatkaa joukkueensa kuulumisista. Pelien jatkuminen otettiin myös heidän joukkueessaan iloisesti vastaan:

“ Unified valkoisten joukkue pelaa sekä 2.divisioonassa (PuHu Valkoinen) että 3.divisioonassa (PuHu Musta). Mustien osalta pitkä odotus pelien jatkumisesta päättyi su 6.3., kun joukkue matkusti Nokialle pelaamaan kevään ensimmäisiä pelejä. Turnaus sujui PuHu Mustien osalta voitokkaasti, kun päivän aikana voitto tuli sekä BC Nokia Bullsista että Pyrintö Whitesta. Pelaajilta kysyttäessä turnauksessa parasta oli ”pelaaminen”, joka näkyikin kentällä jokaisen pelaajan osalta isona määränä onnistumisia.”

PuHu Valkoiset pääsivät pelien osalta vauhtiin 26.3. Nokialla. Sieltä joukkue haki kaksi kovaa taisteluvoittoa.

PuHu Härät ovat intoa täynnä, kertoo valmentaja, Iitu Rantanen:

“ Palasimme pidentyneen joulutauon jälkeen pelien makuun sunnuntaina 6.3. kotiturnauksessa Pähkiksen koululla. Pitkän tauon jälkeen kaikki olivat intoa täynnä ja peleihin osallistuivatkin kaikki lisenssipelaajamme!

Ensimmäisessä pelissämme saimme vastaamme HNMKY Unified jr. -joukkueen. Ottelu eteni tasaväkisesti ja päättyi lopulta eduksemme 53-41! Pelissä debyyttinsä tekivät Leevi sekä partnerit Jake ja Emal, jotka kaikki suorituivat hienosti ensimmäisestä pelistään. Otteluiden välissä nautimme maittavan lounaan koulun aulassa ja katsoimme HNMKY Unified jr. - Honka WhiteGreen ottelua seuraten tulevan vastustajamme otteita. Toinen peli siis Honka WhiteGreen -joukkuetta vastaan, jossa emme yltäneet täysin omalle tasollemme. Hongan tiukka puolustus aiheutti meille haasteita hyökkäyksessä ja peli päättyi tappioomme lukemin 27-62.
Pelimme jatkuivat sunnuntaina 27.3. Malmin palloiluhallilla, jossa pelasimme HNMKY Unified jr. sekä BC Nokia Bullsia vastaan.

Turnausten välissä olemme harjoitelleet hyökkäyksessä puolustajan ohittamista sekä puolustamisen sijoittumista. Pelejä joukkueemme odottaa aina innolla! Turnaukset ovat aina mukavia, vaikkakin väsyttäviä, päiviä! “

PuHu Juniorit toivottaa isosti tsemppiä viikonlopun turnaukseen Kisakallioon!