PUHUTTARIEN KAUTTA NAISTEN KORISLIIGAAN - JOHANNA RÄTY ALOITTAA ENSIMMÄISEN KORISLIIGAKAUTENSA KOUVOTTARIEN RIVEISSÄ

Kaksi edellistä kautta Puhuttaria naisten 1. divisioonassa edustanut Johanna ”Nanna” Räty siirtyi tulevalle kaudelle Naisten Korisliigaan ja Kouvottarien paitaan. Siirto oli odotettu, sillä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jälki oli kovaa. Kauden aikana Johanna tilastoi neljänneksi eniten pisteitä. Hän merkkautti ottelukohtaiseksi keskiarvoksi 17.2 pistettä. Lisäksi teholukema oli sarjan 14. paras. Omistautuminen harjoitteluun tuotti tulosta ja kehitys edelliseen kauteen oli huimaa. Divarissa pelatun nappikauden jälkeen oli oikea aika ottaa seuraava askel pelaajauralla.

Seuraava porras löytyi Kouvolasta ja Kouvottarien riveistä. Kesän tutustumiskäynti johti sopimukseen ja valmistautuminen tulevaan kauteen on jo hyvässä vauhdissa. 

Kouvolasta tavoitettu Nanna kertoo arjestaan seuraavaa: ”Kouvolassa on lähtenyt kaikki hyvin käyntiin. Päivät täyttyvät aamu- ja iltatreeneistä. Kausi alkaa lokakuussa ja sitä ennen on muutamia harjoituspelejä.”. 

Siirtyminen Kouvottariin oli paitsi luontainen jatkumo kehitykselle, mutta myös päätöksen suhteen helppo. Iso vaikutus oli sillä miten Nanna otettiin vastaan joukkueessa. ” Ilmapiiri on tosi hyvä. Tuntui hyvältä ja helpolta siirtyä Kouvottariin pelaamaan. Täällä on tosi taitavia pelaajia, jotka puskevat toisiaan kehittymään jokaisissa treeneissä. Treenaaminen on tavoitteellista ja valmennus ammattitaitoista.”. Eroja sarjatasojen välillä luonnollisesti kuitenkin lyötyy. ”Viime kauteen ja divariin verrattuna Korisliigataso tuo aika paljon muutoksia. Yksi konkreettinen ero on intesiteetissä. Kaikki tapahtuu nopeammin ja kovemmalla tempolla. Harjoituksissa tähän on saanut totutella. Pelien alkaessa tulee varmasti vielä paljon lisää eroja divariin.” Nanna kertoo.

Puhuttarien kanssa vietetty aika tuo Nannalle paljon hyviä muistoja. Varsinkin mennyt kausi oli hänen mielestään hyvä. Harjoittelua tehostettiin ja määriä lisättiin. Harjoittelun ammattimaistamisella oli iso vaikutus hyvään kauteen divarissa. ”Sain Puhuttarissa viime kaudella paljon vastuuta ja se opetti kauden mittaan paljon. Aloin myös lisäämään voimaharjoittelua yhdessä eri valmentajien kanssa. Aamutreenit olivat myös tärkeä lisä oman henkilökohtaisen taitoharjoittelun lisäämiseen ja sitä kautta pelaamiseen.” Nanna kertaa. 

Johannan tekemisestä on aina paistanut läpi kova halu kehitykseen ja työntekoon. Nanna oli aamuharjoitusten vakiokasvoja sekä tuttu näky Martsarin punttisalilla. Aamuharjoitteluun osallistumiseen on jokaisella tavoitteellisella pelaajalla mahdollisuus myös tulevalla kaudella. Aamuharjoitusten vetäjinä toimivat PuHu Junioreiden ammattivalmentajat. Nanna kehuu valmennusta ja kehuu myös seuran ottamia askeleita viime vuosina: ”Kiitos PuHu Junioreille ja valmentajille jotka ovat auttaneet minua eteenpäin pelaajana. Kiitos myös kaikille, jotka ovat mukana kehittämässä joukkueita, yksilöitä ja koko seuraa paremmaksi. Kehitys parin viime kauden aikana on ollut merkittävää.”

Tärkeimmät terveiset Nanna jättää viimeiseksi. Ne lähtevät PuHu Junioreiden kaikille nuorille pelaajille: ”Muistakaa nauttia koriksen pelaamisesta ja treenata ahkerasti. Tsemppiä tulevan kauden treeneihin sekä peleihin!” 

PuHu Juniorit haluaa toivottaa onnea ja menestystä Nannalle ensimmäiseen Korisliiga kauteen.