HEITTÄJÄLEGENDA KARI-PEKKA KLINGA PUHUTTARIEN VALMENTAJAKSI

klinga.jpg

PuHu Junioreiden naisten 1. divisioonaa pelaava Puhuttaret saa ensi kaudelle uuden päävalmentajan, kun yksi suomalaisen koripallon legendoista, Kari-Pekka Klinga, ottaa joukkueen vastuulleen. Klinga, 57, valmensi menneellä kaudella naisten Korisliigaa EBT:n apuvalmentajana, ja kokemusta naisten Korisliigasta löytyy myös ToPon ruorista, missä hän valmensi joukkueen kahdesti SM-pronssille.

Omalta pelaajauraltaan Klinga muistetaan erityisesti kovana heittäjänä, ja hän on heittänyt Suomen koripallohistorian ensimmäisen kolmen pisteen heiton. Pelaajana Klinga edusti koko 19 kautta kestäneen SM-sarjauransa Torpan Poikia, ja häneltä löytyy mm. kuusi Suomen Mestaruutta ja neljä Suomen Cupin voittoa. Miesten maajoukkuetta Klinga edusti 135 kertaa, ja hän oli mukana 1995 EM-lopputurnauksessa Suomen joukkueessa. Klinga on nimetty suomalaisen koripallon Hall of Fameen.

Valmentajana ”Pere” on ollut mukana naisten Korisliigan lisäksi ToPon ja Tapiolan Hongan nuorten SM-sarjajoukkueissa, ja hänen tililtään löytyy mm. A-poikien SM-kulta ToPon valmentajana.

”Kuulin paljon hyvää PuHu Junioreiden toiminnasta edellisen kauden päävalmentajalta, Mikko Kurjelta. Keskustelut seurajohdon kanssa lisäsivät tunnetta siitä, että tässä on mahdollista rakentaa jotain hienoa ja saada oma kädenjälkensä näkyviin. Odotan innolla, että päästään aloittamaan harjoittelu joukkueen kanssa.”

Puhuttarien kausi 2019-2020 päättyi naisten 1. divisioonan 8. sijalle, ja joukkue jatkaa samassa sarjassa myös kaudella 2020-2021. Valmistautuminen kohti uutta kautta alkaa 1.6.2020. Lisää uutisia luvassa myöhemmin.

Lisätietoja:

Urheilutoimenjohtaja Mikko Larkas, mikko.larkas@puhujuniorit.fi

Puheenjohtaja Antti Saarinen, antti.saarinen@puhujuniorit.fi

PuHu Junioritn1, PuHuttaret, valmennus