N1D: PUHUTTARIEN KAUSINENNAKKO - KOTIAVAUS TÄNÄ SUNNUNTAINA

PUHUTTARET.jpg

PuHu Junioreiden naisten edustusjoukkueen kausi käynnistyi viime sunnuntaina vierasottelulla Helmi Capitalsia vastaan. Tappiosta huolimatta ottelu oli osoitus, että PuHuttaret on valmiina alkaneeseen kauteen. Naisten 1. divisioonan ensimmäinen kotiottelu pelataan tänä sunnuntaina Martinlaakson koululla.

PuHut_07.jpg

Kausi 2019-20 jäi pelaamatta loppuun Koronaviruksen keskeyttäessä sarjatoiminnan. PuHuttaret olivat sarjojen keskytyessä divisioonan 8. sijalla. Joukkueessa on tapahtunut tuon jälkeen paljon muutoksia, vaikka mukana onkin edelleen monia tuttuja pelaajia.

Kausi 2020-21 starttaa kotiotteluiden osalta ensi sunnuntaina. Edelliskauden joukkueesta tulevalle kaudelle jatkaa yhteensä 7 pelaajaa. Uusia pelaajia on tullut myös mukaan. Niin kokeneita korisliigassa pelanneita pelaajia kuin nuoria junioriputkensa vasta päättäneitä nousevia nimiä.

Kasassa on 13 pelaajan ryhmä, jonka tavoitteena on kilpailullinen harjoittelu ja pelaajien maksimaalinen kehittyminen. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan, mutta tulos seuraa hyvää tekemistä harjoituksissa. Ensisijainen tavoite on tarjota nuorille, kilpailullisille pelaajille kasvualusta matkalla kohti seuraavaa askelta urallaan.

a12a820d-4546-4b53-882a-1678aa8837ce.jpg

Kesän jälkeen PuHuttariin siirtyi 6 uutta pelaajaa tai paluumuuttajaa. Laura Tuukkanen, Liisa Latva sekä Mia Gardziella tuovat joukkueeseen kokemuksensa naisten korisliiga -tasolta asti. Gardziella oli voittamassa PuHu:ssa SM-pronssia kaudella 1998-1999. Helsingin NMKY:stä PuHuttariin siirtyivät täksi kaudeksi Roosa Saarni ja Farhia Omer. Emmi Nyqvist palaa PuHun vahvuuteen yhden ToPo:ssa vietetyn kauden jälkeen.

Viime kauden pelaajista 7 jatkaa PuHuttarissa myös kaudella 2020-21. Sofia Heiskari ja Adele Heiskari aloittavat PuHussa nyt toisen kautensa. Vilja Laitakari, Johanna Räty ja Jenny Suomalainen ovat kaikki PuHun omia kasvatteja. Juniorikäisistä PuHuttarissa pelaa jo nyt alkukaudesta Elsa Koskinen sekä Emmi-Julia Korhonen.

Johanna Räty

Johanna Räty

Johanna Räty aloitti avausottelussa kauden vakuuttavasti henkilökohtaisella aikuisten kilpasarjojen piste-ennätyksellä 23 pisteellä. Hän heitti kolmen pisteen heitot tarkasti 5/7. Räty kommentoi ennen ensimmäistä kotiottelua:

“ Pitkä aika on odoteltu sarjan alkamista ja vihdoin päästiin viime sunnuntaina aloittamaan kausi. Ensimmäisessä pelissä nähtiin onnistumisia sekä kehityskohtia, joita on hyvä lähteä joukkueena kehittämään. Hyvät fiilikset joukkueesta, valmennuksesta ja sarjassa pärjäämisestä! Ollaan saatu taitavia pelaajia mukaan joukkueeseen ja he tuovat mukanaan paljon kokemusta, mikä näkyy kentällä. Lähdetään kehittämään joukkuepelaamista ja haastamaan jokainen joukkue. “

Valmennusvastuu siirtyi tälle kaudelle Kari-Pekka Klingalle. Apunaan Perellä on 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja, Sampo Pennanen, sekä niin ikään 19-vuotiaiden valmentajana toimiva Julia Koskinen.

klinga.jpg

Klinga uskoo PuHuttarien kilpailukykyyn:

“ Poikeustilantteesta huolimatta päästiin aloittamaan harjoittelu hyvissä ajoin, pitkälti kuitenkin ulko-oloissa. Joukkueen viime vuotisesta pelaajista muutama ei enään jatkanut seurassa, mutta runko saatiin säilytettyä. Uusiakin pelaajia saatiin ja roimasti kokemusta, joka on erittäin tärkeätä nuorelle joukkueelle. Mielestäni meillä on kilpailukykyinen joukkue taistelemaan voitosta kaikissa peleissä. Tavoitteena on palauttaa vantaalainen naiskoripallo 90 luvun loisteeseen ja tehdä PuHuttarista jälleen mielenkiintoinen joukkue. Lähiajan tavoitteena on pelata vauhdikasta korista ja vakiinnuttaa paikka divarin kärkikastissa ja kasvattaa nykyisistä pelaajista vielä parempia. PuHu seurana on antanut mahdollisuuden toimia hyvässä ympäristössä. “

Joukkueeseen voit tutustua lisää koripalloliiton sivustolla:

Kotiavaus pelataan tänä sunnuntaina klo 17:00 BC Nokiaa vastaan Martinlaakson koululla. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelussa.

Tsemppiä PuHuttarille alkaneeseen kauteen!