PUHEENJOHTAJAN TERVEISET UUDEN KAUDEN ALKAESSA

Toinen kauteni seuran puheenjohtajana on hyvää vauhtia käynnistymässä. Kevään yhdistyskokouksessa esittelimme tarkemmin seuran pitkän tähtäyksen suunnitelmia tälle ja tuleville kausille. Suunnitelmaan voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme. Lähtökohtaisesti tarkoituksena on toiminnan vahvistaminen harrastajien määrän lisäämisen ja toiminnan laadun kehittämisen kautta. Tähän tavoitteeseen seura pyrkii laadukkaan valmennuksen, harjoitusolosuhteiden kehittämisen, imagon, maineen ja seurakuvan kirkastamisen sekä kilpailullisen menestyksen kautta.

Kokoonpanossa muutoksia ja uusia vahvistuksia

Mikko+Larkas.jpeg

Seuran organisaatiossa tapahtui kevään ja kesän aikana muutoksia. Hallituksen uutena jäsenenä aloitti Lasse Laakkonen tuoden osaamisellaan hyvän lisän kokoonpanoon. Myös toimistolla tapahtui muutoksia kun seuran entisen toiminnanjohtajan pestiä ei täytetty sellaisenaan vaan halusimme kohdistaa resursseja enemmän valmennuksen ja pelaajien kehittämiseen. Kesän päätteeksi pääsimmekin julkaisemaan huippu-uutisen kun Mikko Larkas aloitti seurassamme urheilutoimenjohtajana. Mikon päätehtäviin kuuluvat urheilutoiminnan johtaminen sekä valmennuksen ja pelaajapolkujen kehittäminen koko seurassa. Lisäksi hän vastaa poikien U19 ja Miesten edustusjoukkueen valmennuksesta. Valmennuspäällikkö Timo Niemisen rooli muokkaantuu tässä yhteydessä hallinnollisempaan suuntaan. Timo hoitaa edelleen valmentajien osalta heidän käytännön asioita, sopimusasioita ja koulutustarpeita. Timon vastuulla on myös salivuorot sekä yhteistyö koripalloliiton, Vantaan kaupungin ja muutamien muiden tahojen kanssa. Timo osallistuu myös valmennukseen. Arja Nurminen vastaa seuran koko arjesta toimistolla. Arja hoitaa mm. kaikki laskutuksiin liittyvät asiat, toimii joukkueenjohtajien tukena sekä turnausvastaavana Ricoh-turnauksessa. Lokakuussa Pihla Nikkarinen aloittaa vielä seurassamme tapahtumakoordinaattorina. Myös Pihlan agendalla isossa roolissa on Ricoh-turnaus. Kun tapahtumat eivät työllistä toimistoa, on Pihlakin vahvasti mukana valmennuksessa.

Pientä ja vähän suurempaa pintaremonttia

IMG_0475.jpg

Kesän aikana teimme PuHun toimistolla talkooporukalla pintaremontin ja samalla muokkasimme tilat vastaamaan paremmin tarvetta, viihtyisyyttä ja työrauhaa unohtamatta. Nyt ei myöskään kenelläkään pitäisi jäädä epäselväksi vieraillessaan toimistolla, että mihin on saapunut. Myös Martinlaakson koulun yhteydessä oleva "punttis" on saamassa uuden järjestyksen ja välineet. Tilan käyttö ja sen vanhat välineet eivät tukeneet treenaamista, mutta nyt saamme parannettua selkeästi Martsarin treeniolosuhdetta joukkueille ja pelaajille. Viestinnän näkökulmasta nettisivumme on uudistunut ja niiden sisältöä täydennetään koko ajan. Sivujen käytettävyys mobiilisti on nyt aika paljon paremmalla tasolla. Sosiaalinen media viestintäkanavana on ollut meillä paljon aktiivisemmin käytössä. On ollut ilo lukea seuran tilien lisäksi myös joukkueiden omia päivityksiä, ottakaa siis ihmeessä seurantaan kaikki #puhunation joukkueet. Uudistuneet peliasut vanhemmille joukkueille on omalta osaltaan myös viestintää, kun asujen toimittajan vaihdon yhteydessä peliasujen ilme muuttuu. Samalla saimme avattua julkisen Fanikaupan nettiin, johon lisätään syksyn mittaan uusia PuHu-tuotteita tilattavaksi.

Tyttökorikselle kilpailullisemmat eväät

PuHu_079+%281%29.jpg

Tämä alkava kausi on merkittävä tyttökoriksen ja sen uudelleenrakennuksen näkökulmasta. PuHu ja LePy lähtivät yhteistyöhön neljä vuotta sitten tavoitteenaan mahdollistaa tyttöpelaajille harjoittelu ja pelaaminen kilpatasolla. Näin sai alkunsa yhteistyöjoukkue Ringside. Viime keväänä, menestyksekkään kauden päätteeksi, seurat sopivat yhteistyön jatkamisesta seuraavat kaksi kautta. Ringsiden toiminta ei kuitenkaan ollut käynnistymässä odotetulla tavalla ja tasolla, joten sovimme yhteistyön alasajosta ja toiminnan jatkamisesta itsenäisinä seuroina. Kilpailullinen tyttöjen koripallo teki siis paluun PuHuun myös vanhempien ikäryhmien osalta, Tyttöjen pelaajapolun huipentumaksi palasi Naisten valtakunnallinen 1. divisoona. Tätä naisten edustusjoukkuetta kutsutaan perinteisesti nimellä "PuHuttaret". PuHuttarien rooli on vastaava kuin Miesten joukkueella. Edustusjoukkueet toimivat tukeakseen junioripolkunsa päättäneitä ja sen loppusuoralla olevia kilpaurheiluun tähtääviä pelaajia. Valmennuksessa huomioidaan yksilöllisesti pelaajien tavoitteet ja kasvatetaan heitä eteenpäin urallaan kohti korkeimpia sarjatasoja. Joukkueet toimii vahvassa yhteistyössä junioreiden kanssa ja toimivat heille esikuvina. Ja mikä parasta, nyt meillä on melkein joka sunnuntai edareiden peli Martsarin kotiluolassa! Punaista päälle ja hallille!

Valmennukseen uutta fysiikkaa

Olemme syksyllä järjestämässä koulutuksen joka lisää seurassamme osaamista fysiikkavalmennukseen. Koulutuksen haku- ja valintaprosessi on jo käynnissä. Koulutus on koko koripallokauden kestävä ja kouluttajana toimii Jussi Immonen. Jussi on toiminut korisliigassa apuvalmentajana ja vastannut siellä pelaajien fysiikkavalmennuksesta. Jussilla on myös kattava kokemus maajoukkuetoiminnasta sekä fysiikkavalmennuksesta muissa lajeissa. Olen tästä koulutuksesta erityisen iloinen, koska se toimenpiteenä kehittää meidän valmentajia niin yksilöinä kuin valmennusta kokonaisuutena.

Kinkunsulattelua ja Super-Sunnuntaita

Yhteisöllisyyskään ei ole unohtunut. Vaikka päätimmekin tänä vuonna jättää PuHu-Gaalan järjestämättä, niin tapahtumia on kyllä tulossa. Edareiden kotipelit on loistava paikka nauttia koripallon positiivisestä ilmapiiristä koko perheen voimin. Teemme taas parhaamme, että saamme yhteistyökumppaneita tarjoamaan ilmaisen sisäänpääsyn peleihin! Viime talvena ensimmäisen kerran järjestetty ja suuren suosion saanut vanhempien 3x3 kinkunsulattelu turnaus tulee taas ja eiköhän siihen ole keksitty vähän lisäohjelmaakin kylkeen. Ricoh turnaus järjestetään 24.-26.1.2020 ja se on perinteisesti iso ponnistus meille kaikille. Se on samalla kuitenkin loistava tilaisuus tutustua niin omien joukkueiden aikuisten kesken kuin muidenkin seuran toiminnassa mukana olevien kanssa. Koulujen hiihtoloma tullaan myös kruunaamaan 23.2.2020 Super-Sunnuntailla kun PuHu valtaa Energia Areenan. Päivä huipentuu molempien edustusjoukkueiden peräkkäin pelattaviin kotipeleihin. Kaikista seuran tapahtumista tulee tarkemmin lisätietoa kauden mittaan.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että olemme saaneet nyt paljon konkreettisia toimenpiteitä toteutettua ja käynnistettyä päästäksemme lähemmäs asetettuja tavoitteita. Olemme matkalla oikeaan suuntaan. Meillä on seurassa niin hallinnossa, valmennuksessa kuin joukkueiden "staffissa" loistava jengi kasassa, on hienoa tehdä työtä kimpassa paremman junioriseuran kehittämiseksi!

Me haluamme olla PUHU-PERHE, jossa on tunnetta ja josta saa tukea. Yhteisö, johon on helppo kiinnittyä, tuntea yhteenkuuluvuutta ja nauttia koripallon positiivisesta ilmapiiristä. Yhteisö, jossa jäsenellä on mahdollisuus olla mukana vauvasta vaariin.

Nyt voin jo perinteisesti toivottaa kaikille tsemppiä alkavaan kauteen ja muistakaa olla ylpeitä PuHulaisuudesta!

Antti Saarinen
Puheenjohtaja

Seura tiedottaaPuHu Juniorit