SUSI ALL STARS -VALMENTAJAKSI VALITTU JUUSO KONTTINEN VALMENTAJAHAASTATTELUSSA

valmentajat_pohja.jpg

VALMENTAJA-

HAASTATTELU

JUUSO KONTTINEN, MIEHET & U19-POJAT

Juuso Konttinen valmentaa PuHu Junioreissa miesten ja 19-vuotiaiden poikien joukkueita. Kuva: Kristian Skogberg

Juuso Konttinen valmentaa PuHu Junioreissa miesten ja 19-vuotiaiden poikien joukkueita. Kuva: Kristian Skogberg

Yksi kesän aikana PuHussa aloittaneista valmentajista on Juuso Konttinen, 29. Juuso aloitti valmennuksen vuonna 2010, ja hän on siitä alkaen tehnyt palloilulajien fysiikkavalmennusta ja koripallovalmennusta HoNsU junioreissa, Tapiolan Hongassa, Jyväskylä Basketball Academyssa, Salon Vilppaassa ja viimeisimpänä PuHussa. Hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa valmennus- ja testausoppia sekä liikuntapedagogiikkaa. Valmennuksen lisäksi Juuso toimii liikunnanopettajana. Tavoitimme hänet kertomaan tämän hetkisiä PuHu-fiiliksiä:

 

Miten kausi PuHussa on lähtenyt käyntiin?

Kausi on lähtenyt käyntiin melko hyvin. Sekä miehissä että a-pojissa pelaajat harjoittelevat kovaa ja seurassa on kauttaaltaan hyvä tekemisen kulttuuri, minkä seurauksena päivittäinen työskentely on mukavaa.

 

Miten päädyit mukaan PuHuun? Mitkä ovat olleet ensivaikutelmasi seurasta?

Päädyin Vantaalle vuosi sitten kesällä uuden työpaikan myötä. Ensimmäinen vuosi Vantaalla meni päivätyön parissa ja vuoden lopussa alkoi tuntua siltä, että korishommiin voisi alkaa palata mukaan. Kesällä sitten keskustelimme seuran ihmisten kanssa ja pääsimme aloittamaan yhteisen projektin. 

Ensivaikutelma seurasta on erittäin hyvä. Seuran työntekijät ja vapaaehtoiset toimivat ammattimaisesti, suurella intohimolla ja seurasta välittyy tiivis yhteisöllisyys. Pienimmät juniorit ovat innokkaita harjoittelijoita ja seurassa on paljon nuoria pelaajia, joiden perustaitojen taso on erinomainen. Vanhemmissa junioreissa on totuttu harjoittelemaan kovaa ja miesten joukkueessa pelaajien yhteiset pelivuodet näkyvät hyvänä joukkuehenkenä ja harjoittelukulttuurina.

 

Sinut valittiin mukaan Susi All Stars -valmennusryhmään. Millä fiiliksillä lähdet projektiin mukaan?

Pidän Susi All stars -vaihetta tärkeänä osana nuorten maajoukkueohjelmaa. All stars -vaiheessa korostuvat koripallon perustaitojen oppiminen, lupaavien pelaajien kartoitus ja sen myötä tapahtuva tulevaisuuden maajoukkuepelaajien rekrytointi mukaan osaksi nuorten maajoukkueohjelmaa. Kokemus on minulle uusi ja erilainen haaste, johon lähden mukaan innolla.

 

Miten kausi jatkuu ja mitkä ovat odotukset valmentamillesi joukkueille?

Sekä miesten että a-poikien ohjelmassa tärkeintä on kauden aikana tapahtuvan kehittyminen, josta seuraa aikanaan tulos. Odotukset ovat korkeat, koska vain korkean vaatimustason myötä voimme kehittyä ja ottaa askeleita eteenpäin joukkueena ja yksilöinä. Kausi jatkuu yksi harjoitus ja ottelu kerrallaan ja jokainen tapahtuma on joukkueemme ja kehittymisen kannalta tärkeä.

A-poikien ohjelmassa tärkeintä on, että pelaajat ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen urallaan ja oppivat toimimaan aikuiskoripallon vaatimustasoa noudattaen. Ammattilaisuudesta haaveilevilla pelaajilla odotuksena on ammattimainen päivittäistoiminta pitäen sisällään ja kentän ulkopuolella ja kentällä tapahtuvan toiminnan, jonka seurauksena päivittäisharjoittelumme taso on hyvä. Miesten ohjelmassa tavoitteena on auttaa pelaajia eteenpäin omalla urallaan ja valmistaa pelaajia sille tasolle, jota he urallaan tavoittelevat.

Juuson ja Oskari Leinon valmentamat U19-pojat pelaavat seuraavan kotipelin lauantaina 23.11 klo 15. Miesten joukkueen syksyn viimeinen kotipeli on 8.12  klo 17, tuolloin vastassa PeU-Basket!

PuHu JunioritM1DB, MU19, MU17, valmennus