PUHUN POJAT 2008 VARMISTI PAIKAN EYBL-SARJAN SUPERFINAALISSA!

PuHu Juniorit pelaa EYBL:n Superfinaaleissa!

PuHu Junioreiden 2008-syntyneet pojat ovat pelanneet tällä kaudella kansainvälistä ja äärimmäisen kovatasoista EYBL-sarjaa (European Youth Basketball League). Runkosarjan 15 ottelusta vantaalaiset onnistuivat voittamaan 9 peliä. Viime viikonloppuna pelatussa kolmannessa osaturnauksessa joukkue voitti tarvittavat 4 ottelua 5 pelatusta matsista, mikä kantoi runkosarjan 6.sijalle. Tämä mahtava suoritus siivittää PuHun pojat sarjan Superfinaali-tapahtumaan, johon pääsee pelaamaan vain kaikista kovimmat EYBL-joukkueet. Superfinaali pelataan Riiassa 14.-17.4.2022.

Joukkueen päävalmentaja, Kalle Rissanen:

“ Kärkipelaajillemme tämä EYBL-kokemus on ollut arvokas. Hieman yllättäen, olemme kyllä pärjänneet puolustuksessa, mutta emme ole saaneet haluamiamme heittoja, sillä puolustus on ollut paljon fyysisempää kuin mihin olemme tottuneet. Kolmannessa turnauksessa olimme jo selvästi nopeampia ratkaisuissamme. Turnauksessa joukkueen peli-ilme oli tosi hyvä. Kaikki voitto-ottelumme ratkesivat vasta viimeisessä erässä. Vaikka oli vaikeita hetkiä, jatkoimme hyvää puolustamista ja opimme, että jossain vaiheessa se palkitsee meidät. Viikonlopun aikana pelaajat oppivat uutta varsinkin “avun apu -puolustuksessa”.

EYBL-sarjan kolme parasta joukkuetta ovat ainakin vuoden edellä meitä. Muut pystymme jollain lailla kyllä haastamaan.

On mahtavaa, että pääsimme mukaan finaaliturnaukseen. Saamme viisi erittäin kovaa lisäottelua, jotka varmasti valmistavat meitä hyvin kevään kotimaiseen huipennukseen. Kaiken kaikkiaan PuHu:n 08-ikäluokalla on tosi mielenkiintoinen kevät edessä SM-sarjoineen ja turnauksineen. Toivottavasti se päästään vielä huipentamaan omassa turnauksessamme.

Kolmessa ensimmäisessä turnauksessa on pelannut 14 pelaajaa, jotka kaikki ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan näissäkin peleissä. “

Hienoa PuHu ja tsemppiä joukkueelle kansainvälisen kauden päätöstapahtumaan! Poikien EYBL-matkaan voi perehtyä sarjan nettisivuilla: