PUHU JUNIOREIDEN POIKAJOUKKUEET PELAA SM-SARJOISSA

Vanhimpien juniorijoukkueiden alkukausi on yksi kauden tärkeimmistä vaiheista. Viime viikkoina pelatut SM-karsinnat ovat määrittäneet joukkueille pelattavan sarjatason koko loppukaudeksi. PuHu Juniorit on onnistunut saavuttamaan SM-sarjapaikan jo sekä 19- että 17-vuotiaiden poikien SM-sarjoissa. Tämä on kova suoritus, josta seurassa ollaan ylpeitä. Seuraavaksi ensi viikonloppuna Martinlaakson koululla pelataan 16-vuotiaiden SM-karsinnat sekä tyttöjen- että poikien sarjoihin. 

PuHu Junioreiden poikien akatemiaohjelmaa alettiin rakentamaan nykymuotoonsa kaksi vuotta sitten sillä ajatuksella, että tavoitteellisille nuorille koripalloilijoille voidaan tarjota paras mahdollinen vaihtoehto tavoitella omaa potentiaaliaan koripalloilijana. Laadukas työ ja panostukset harjoittelun olosuhteisiin ovat tuottaneet koko ajan parempaa tulosta ja johtanut merkittävään kehitykseen siinä miten PuHun joukkueet ovat nyt kasvaneet kilpailussa valtakunnan kovimpien joukkueiden joukkoon. 

PuHun urheilutoimenjohtaja, Mikko Larkas:

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

” U17 ja U19 sarjapaikat ovat hieno saavutus tehdystä, pitkäjänteisestä, työstä. Samalla pitää muistaa, että yksi sarjapaikka on vielä karsimatta. U16 pojat karsivat paikasta SM-sarjaan tulevana viikonloppuna. Näen sielläkin mahdollisuudet hyviksi SM-sarja paikan saavuttamiseen. Olisi kova suoritus olla mukana kaikissa kolmessa sarjassa, U16 aina U19 asti.

Kaksi vuotta olemme rakentaneet akatemia-ajatuksella toimivaa ympäristöä. Nyt se alkaa tuottamaan tulosta. Ajatuksena on kehittää pelaajia kohti edustusjoukkuettamme ja sitä kautta aina korkeimpiin sarjoihin.Nuorten SM-sarjapaikat ovat yksi etappi tuolla polulla. Pystymme nyt tarjoamaan useammassa ikäluokassa kilpailua maamme parhaalla tasolla ja sitä kautta kehittämään pelaajiamme vieläkin paremmin.

Moni valmentaja on laittanut kaiken peliin pelaajien eteen. Kahdessa vuodessa on kuljettu valtava matka ja kehitytty seurana. Tämä on saavutus josta pitää olla ylpeä.”

17-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jani Salo kommentoi saavutettua SM-sarjapaikkaa kaksi viikkoa sitten:

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

” Hattu päästä! Pitkä matka ollaan näiden jätkien kanssa kuljettu ennen kun tähän pisteeseen ollaan päästy. Olen todella iloinen meidän pelaajien puolesta, että kauan ja hyvällä sitoutumisella tehty harjoittelu on tuottanut hedelmää. Siitä tämä sarjapaikka on erinomainen osoitus sekä ansaittu palkinto! Tällä kaudella pääsemme kilpailemaan viikosta toiseen Suomen parhaiden joukkueiden kanssa. Kausi tulee olemaan opettavainen ja täynnä mahdollisuuksia. Suunta on nyt oikea ja ensimmäiset askeleet on otettu. Nyt työn tulee jatkua harjoitussalilla entistä kovemmin, että seuraavilla askelilla saavutamme kilpailussa kaikista kovimpien joukkueiden tasoa. ”

17-vuotiaat pojat aloitti SM-sarjan ottelut voitokkaasti Hyvinkään Pontevaa vastaan viime sunnuntaina lukemin 68-74. Hyvä PuHu!

PuHu Junioreiden 19-vuotiaat pojat varmisti niin ikään SM-sarjapaikan viime viikonloppuna. Paikka varmistui suoraan kahdessa ottelussa ensin voitolla BC Nokiaa vastaan lauantaina ja Omnia Basketball Academya vastaan sunnuntaina.

19-vuotiaiden karsintaviikonlopusta päävalmentaja Salo kommentoi hyvillä fiiliksillä:

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

” Joukkueesta huokui itseluottamus koko viikonlopun ajan. Mukaan on tullut kesän aikana uusia pelaajia, joista ihan jokainen on päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Hyvä sitoutuminen ja työ harjoittelun arjessa näkyy myös tässä tuloksessa. Hieno suoritus!”

PuHu Juniorit onnittelee isosti molempia joukkueita! Tsemppiä 16-vuotiaille tytöille ja pojille tämän viikonlopun karsintaan!

16-vuotiaiden karsinnat pelataan Martinlaakson koululla ensi viikonloppuna:

Seuraavaksi vuorossa on 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen karsinnat kotikentällä Martsarissa. Tyttöjen avausottelu pelataan lauantaina Tapiolan Honkaa vastaan klo 10:30. Pojat avaa karsintalohkonsa klo 16:30 BC Nokiaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan PuHu Junioreita Martinlaaksoon!

Seura tiedottaaPuHu Juniorit