PUHEENJOHTAJAN KEVÄTTERVEISET

PuHu_Juniorit_8832.jpg

Kirjoitin viimeksi syksyllä kauden kynnyksellä puheenjohtajan terveiset. Niiden jälkeen on tapahtunut aika paljon. On ollut todella haastavaa pysyä mukana Suomen koronastrategiassa, suunnitelluissa toimenpiteissä ja niiden toteutuksessa. Rajoituksia määrätään lyhyissä pätkissä, olemattomilla varoajoilla. Seuratoiminnan osalta oletetaan, että voidaan tehdä ”yön yli” päätöksiä ja me vain mukaudumme niihin ilman ongelmia. Päättäjiltä tuntuu täysin unohtuneen se fakta, että urheiluseurat ovat kasvavissa määrin myös työnantajia. Meillä on vastuita ja lain tuomia velvoitteita seurana ja työnantajana. Tässä on myös urheilulla ja liikunnalla itsellään paikka katsoa peiliin, kun tunnumme hyväksyvämme tällaisen. Koronan aikana liian moni asia ja päätös on jätetty käytännössä yksittäisten seurojen ratkaistavaksi. Seurat ovat kuitenkin rohkeasti ja vastuullisesti tehneet töitä liikkumisen puolesta, niin myös meillä PuHussa.

PuHu_Juniorit_7621.jpg

Koronasta johtuen myös meille se pahin mahdollinen konkretisoitui ja jouduimme perumaan tammikuulta perinteisen Vantaan Energia- turnauksen (ex-Ricoh turnaus). Turnauksen onnistuminen tälle keväälle siirrettynäkään ei näytä enää kovin realistiselta. Turnaus on vuosittain tuonut seuralle noin 100 000 € rahaa ja sen lisäksi joukkueet ovat ansainneet myös hyvin buffatuottoja. Nyt korona vei rahat. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä erityisavustus urheiluseuroille toiminnan turvaamiseksi osoittautui täysin riittämättömäksi, sitä myönnettiin meille 7 000 €. Turnauksen peruuntumisen vuoksi kausi tulee päättymään siis merkittävästi alijäämäisenä ja suurin haaste syntyy seuran nykyisestä kassavirrasta, jossa tuotot ovat painottuneet syksyn ja kevään väliin, jolloin keväästä syksyyn on eletty kassavaroilla. Tulemme tasapainottamaan kassavirtaa heti uuden kauden alusta ja tasaamaan tuottoja ympäri kauden. Ensi viikolla hallituksen kokouksessa käsittelemme jäsen- ja toimintamaksujen uudelleen rytmittämistä. Samalla joudumme nostamaan tulevan kauden ajaksi toimintamaksuja merkittävästi. Turnauksen ansiosta meillä on toimintamaksut pysynyt maltillisena, mutta nyt meidän on pakko tehdä toimenpiteitä, joilla saamme korjattua tilanteen kestävästi. Talvella 2022 järjestettävä turnaus onnistuessaan palauttaa tilanteen taas ennalleen sen osalta.

Vantaan Kaupungin suunnitelmat maksullisista koulujen saleista etenee, joista kerroin viime syksynä. Olen ollut aktiivisesti mukana vaikuttamassa asiaan seuramme edustajana ja olemme pyrkineet tuomaan maksullisuuden haittavaikutukset jokaisessa mahdollisessa tilanteessa esiin. Urheiluseurat elävät erittäin vaikeaa aikaa taloudellisesti ja samaan aikaan kaupunki haluaa nostaa kustannuksia lajeilta, jotka käyttävät koulujen yhteyteen rakennettuja saleja. Lopulliset päätökset asian suhteen tehdään kuntavaalien jälkeen. Mielelläni näkisin Vantaan sellaisena kotikaupunkina, joka haluaa aidosti profiloitua liikkumiselle ja urheilulle myönteisenä kaupunkina.

Syksyllä kerroin myös siitä, kuinka meidän jäsenmäärämme oli kasvussa koronasta huolimatta ja se jatkuikin marraskuun rajoituksiin saakka. Sen jälkeen myös meillä on käyrä kääntynyt laskuun ja olemme menettäneet jonkun verran jäseniä. Olemme kuitenkin, ainakin toistaiseksi, selvinneet tästä paremmin kuin moni muu seura. Olen kuullut yksittäisten seurojen osalta todella surullisia lukuja. Me olemme pyrkineet järjestämään koko ajan toimintaa rajoituksien sallimissa rajoissa. Kaikki se työ mitä poikkeusoloissa tehdään ei näy teille, mutta PuHun organisaatio tekee joka päivä parhaansa sen eteen, että meillä on aktiivinen, vastuullinen ja elinvoimainen seura.

PuHun tukirahastoon on saatu hyvä määrä lahjoituksia viime kuukausien aikana erillisellä keräyksellä. Yksityiset ihmiset ja yritykset ovat olleet tyytyväisiä tällaiseen konkreettiseen mahdollisuuteen auttaa niitä PuHu-perheen jäseniä, joilla on taloudellisesti hankalaa tässä tilanteessa. Tukirahaston osalta viestitään vielä lisää kevään aikana.

PuHu_Juniorit_7793.jpg

Elinvoimaisuuden säilyttäminen ja jatkuva kehittyminen ei ole unohtunut, vaikka korona yrittääkin meitä töniä joka suunnasta. Olemme käynnistäneet projektin, jossa kehitämme valmennukselle tietojärjestelmää. Olemme saaneet siihen OKM:ltä rahoituksen. Olemme myös uudistamassa kevään aikana seuran hallinnon prosesseja ja niihin liittyen tulemme vaihtamaan tilitoimistoa ja selvitämme parhaillaan vaihtoehtoisia ratkaisuja joukkueiden tileihin ja raportointiin. Pyrimme helpottamaan hallinnollista työtä ja karsimaan manuaalista työtä mahdollisimman paljon. Tämänkin etenemisestä kerrotaan varmasti myöhemmin lisää joukkueenjohtajien ja rahastonhoitajien kautta. Meillä on kevään aikana sarja valmentajien etäkoulutuksia, joissa asiantuntijoina on Suomen kärkipään valmentajia ja pelaajia. Meidän ammattivalmentajillamme on juuri työn alla myös uutta materiaalia harjoitteluun omatoimisesti ja ns. virtuaalitreenit pyörivät perinteisesti.

Yksi lempi vertauksistani liittyy biisoneihin, jotka hiekkamyrskyn kohdatessaan kääntyvät yhdessä sitä kohti ja lähtevät kulkemaan myrskyn suuntaan. Silloin siitä selviää kaikki nopeammin kuin juoksemalla myrskyä karkuun. Me emme voi edes yhdessä aina päättää kaikista asioista, mutta voimme aina päättää miten suhtaudumme niihin.

Antti Saarinen

puheenjohtaja

PuHu Juniorit ry

Seura tiedottaaPuHu Juniorit