VALMENTAJAKOULUTUS 11.5: PEKKA SALMINEN - TYTTÖKORIKSESTA MAAILMAN HUIPULLE: UNELMIA - HAAVEITA - ROHKEUTTA

PuHu Junioreiden järjestämät, laadukkaat koulutukset saavat jatkoa toukokuussa.

  • Ti 11.5. klo 17:30

  • Pekka Salminen

  • Tyttökoriksesta maailman huipulle: Unelmia - Haaveita - Rohkeutta

salminen_koulutus.jpeg

Koulutus on erittäin ajankohtainen ja aihe äärettömän kiinnostava. Koulutus paneutuu tyttö- ja naiskoripallon maailmaan ja kouluttajana toimii Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja, vahvan Pussihukkataustan omaava Pekka Salminen. Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on ottanut valtavia harppauksia viime vuosina. Tyttömaajoukkueemme pelaavat kaikki Euroopan A-tasolla. Naisten maajoukkuepelaajia pelaa enemmän ja enemmän ammattilaisina Euroopan kentillä, yliopistosarjoissa kilpailee merkittävä määrä ammattilaisuuteen tähtääviä pelaajia ja kirsikkana kakun päällä saimme todistaa Awak Kuierin varausta maailman kovimpaan naisten koripalloliigaan, WNBA:han pari viikkoa sitten. Pekka Salminen on yksi niistä henkilöistä jotka ovat olleet vaikuttamassa Awakin kehitykseen.

On äärettömän hienoa saada Pekka Salminen mukaan jo ennestään nimekkääseen kouluttajien joukkoon.

POIKKEUKSELLINEN CV SUOMEN MITTAKAAVASSA

Pekka Salminen on yksi niistä henkilöistä jotka ovat olleet vaikuttamassa Awak Kuierin kehitykseen

Pekka Salminen on yksi niistä henkilöistä jotka ovat olleet vaikuttamassa Awak Kuierin kehitykseen

Pekka Salminen on toiminut lähes jokaisessa roolissa mitä suomalainen koripallo voi tarjota. Kokemusta löytyy junioreista aikuisiin, aina maajoukkueista seurajoukkueisiin asti. Salminen on toiminut päävalmentajana miesten korisliigassa 470 ottelun verran. Tämä oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa sijalle 8. Suomen mestaruuden hän voitti Joensuun Katajan kanssa 2015. Samana vuonna Salminen valittiin vuoden valmentajaksi.

Naisten korisliigaa Salminen on valmentanut 63 ottelun verran. Pekka Salmisella on ollut myös merkittävä rooli maajoukkueissa, erityisesti Susijengin nousussa kohti Euroopan eliittiä. Hän toimi Miesten koripallomaajoukkueen apuvalmentajana 2001-2014, vastaten joukkueen puolustuskonseptista ja on ollut iso vaikuttaja Susijengin identiteetin rakentumisessa. Naisten maajoukkuetta Salminen on valmentanut vuodesta 2015 lähtien. Samalla hän toimi päävalmentajana Suomen WU20 maajoukkueessa, nostaen joukkueen B-tasolta A-tasolle vuonna 2019.

Suomalaisen koripallon lisäksi Salmisella on kokemusta Ruotsin koripallosta. Hän on toiminut kahteen otteeseen Solna Vikingsin päävalmentajana, voittaen Ruotsin mestaruuden kahdesti. Salminen on valittu myös länsinaapurissamme vuoden valmentajaksi.

ILMOITTAUDU MUKAAN ALLA OLEVASTA LINKISTÄ

Koulutuksen aihe: Pekka Salminen - Tyttökoriksesta maailman huipulle: Unelmia - Haaveita - Rohkeutta

Koulutus tehdään jo totutusti yli seurarajojen ja tapahtuma on maksuton.

PuHu Junioritvalmennus