M2D: PUHU KUITTASI M2D:N KIROILEVIMMAN JOUKKUEEN MANAUKSET VOITOLLA

PuHu 2 - Honka 87-70 (46-33)

Lasiin: Raportin kirjoittelun venyessä lounaskahvi vois olla jees
Soimaan: Töissä ei oo kaiuttimia, joten vedetään hatusta vaikka Lenny Kravitz - Always on the run

Lähtöaskeleet: Honka on pelannut melko aaltoilevasti ja hakenut sekä yllätysvoittoja että turhia tappioita - siis oikein normaali keskikastin jengi. Syksyn pelissä PuHu oli parempi Hongan vieraana.

PuHun osalta hiihtoloma venyi normaalia pidemmäksi KoriJarit-pelin siirtymisen vuoksi. Edellinen kerta kun peliasua soviteltiin niskaan oli reipas kuukausi sitten, jolloin voitto Teekkareista venytti voittoputken kuuteen peliin.

Matsi: Ottelu alkoi PuHun komennossa ja melko pian taululla koreili 12-6 ja 16-8 lukemat, joiden synnyssä Hongan menetyksiin johtanut hyökkäyspeli auttoi oman osansa verran. Lisäksi Hongan Helakorpi tarjosi vielä lisää siimaa purnaamalla itselleen selkeän hyökkääjän virheen päälle vielä teknisen virheen. Ensimmäinen jakso 27-18 PuHulle.

Toisella jaksolla Honka alkoi saada jutun juonesta kiinni, mutta yksittäisten minuuttien jaksoja lukuunottamatta ei pystynyt ottamaan ottelussa kuskin paikkaa itselleen. Parhaillaan joukkue tuntui olevan silloin, kun se pääsi juoksemaan puolinopeita tai pelaamaan Morey-ballia muistuttavaa hyökkäystään joko korin läheisyyteen tai kaukoheittoihin. PuHun oman hyökkäyksen sakkaaminen näillä samoilla hetkillä tarjosi oman askelmansa Hongalle yrittää kiivetä peliin mukaan.

Toisella puoliajalla PuHun vanhusten jalat olivat lämmenneet ja ottelussa siirryttiin melko nopeasti heilumaan 20 pisteen johdon molemmille puolin. Kolmannen jakson jälkeen taululla komeili 69-49 kotijohto ja ilman viimeisen minuutin piristymistä ja mega-garbage-time onnistumisia Honka olisi hävinnyt tänään 25 pistettä. Tuo ero ehkä olisikin kuvaillut ottelun kulkua melko osuvasti.

PuHu oli tänään parempi käytännössä kaikilla pelin osa-alueilla ja Hongan eväät syötiin viimeistään siinä vaiheessa kun hienosti esiintynyt ensimmäisellä jaksolla vaikeasti pideltäväksi osoittautunut Markus Hyytiäinen loukkaantui. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Vaihtoruletissa puhun betsit osuivat tänään myöskin hyvin, kun penkiltä askiin hypänneet Taavi Järvi ja Santeri Merivirta sekä Jarno Kirjavainen esiintyivät hetkittäin oikein tehokkaasti.

Siinä missä syksyllä Honka oli kakkosdivarin huonokäytöksisin joukkue, ei ainakaan tällä saralla kehityskäyrän kulmakerroin ole ollut kovinkaan jyrkkä. Pelin arvostamisen ja kehittymisen taikka pelin sisällä oppimisen sijaan Hongan nuorista turhan moni keskittyy kiroilemiseen tai vastustajan ja tuomareiden haukkumiseen.

PuHu 2: Jukka Aho 19 (MVP), Surov 9, Ansas 9, Jarkko Aho 10, Järvi 12, Kirjavainen 9, Laatikainen 2, Nanski 4, Merivirta 11, Leino 2.
Honka: Hyytiäinen 8, Federly 8, Kivi 17 (MVP), Dassouki 6, Lavonen 5, Helakorpi 4, Wuorenjuuri 9, Lamberg 13.

Entäs sitten: PuHu jatkaa sarjan kärkikastissa ja pelaa rästiin jääneen kärkipelin JariKoreja vastaan ilmeisesti 21.3. Sitä ennen ja sen jälkeen vastassa on sarjan häntäpäähän juuttuneet perinteiset kakkosdivarijyrät Kerava ja KaHe. Kummalliseksi mennyt tämä touhu jos joutuu valmistautumaan seuraavaan kauteen ilman rakkaita arkkivihollisia.

Inside the team: Joko koriksesta on tullut kivaa tai lumeton talvi ei houkuttele ulkoilemaan, mutta jos viime vuonna ei treeneihin saatu kolmesta aikuisten harrastejoukkueista tähän aikaan kuin 8 pelaajaa, niin nyt ongelma on päinvastainen. Treeneissä on pyörinyt sen verran paljon pelaajia, että 5-5 pelit on saatu joka kerta ja taitaa kauden ennätys olla 22 raihnaista ukkoa parantamassa hapenottokykyään! Parempi näin, kuin 8.