TAHMEA PELI RIITTI PUHU 2:LLE TOISEEN VOITTOON

PuHu 2 - 101 Basketball Team 69 - 57

Lasiin: Rapujuhlien jälkeen appelsiinimehua (vaihtoehtoisesti pelin laatua tasaamaan laivatuomisista Glenmorangie Finest Reserve 19yo)

Soimaan: Muse - Our Time Is Running Out

Lähtöaskeleet: 101 Basketball Team nousi Sarjojen Sarjaan täksi kaudeksi ja avasikin kautensa kotivoitolla HyPo 2:sta. Ennen pelin alkua viisi tuntematonta sotilasta palloli Martsarin vieraspäädyssä ja otti spot-heittoja. Lopulta porukkaan tuli vielä 4 pelaajan verran täydennystä ennen peliä. PuHulla oli alla hyvä ja tärkeä voitto ToPoLasta ja pössis treeneissäkin on ollut vähintään kohtuullinen.

Matsi: Kuten päivän biisisuositus alkaa, “I think I'm drowning / Asphyxiated / I want to break the spell / That you've created”, kuvastaa pelin luonnetta melko hyvin. 101 onnistui vetämään pelin laadun ja tempon omalle tasolleen ja pystyi taistelemaan ja tsemppaamaan vähintäänkin kiitettävästi tällä tavoin. Välillä tuntui kuin päivän isännät olisi kirottu pelaamaan sekavaa ja täysin päämäärätiedotonta korista.

Peli kuitenkin alkoi, ja onneksi etenkin loppui, Kaspalakkien hallinnalla PuHun onnistuessa luoda hyviä ratkaisuja läheltä ja kaukaa ja karaten 15-7 johtoon. Tuota kohtuullisen hyvää 6 minuuttia seurasi sitten PuHun enemmän tai vähemmän surkea 25 minuutin jakso ja vieraat pääsivät roikkumaan välillä kahdeksan ja välillä yhden pisteen päässä.

Yllättävää kyllä, Kaspan oma freelance-scheisse hyökkäys jäi tänään auttamatta kakkoseksi kaverin flipperipallon rinnalla. Puolustuksessa PuHulla oli niin ikään omat ongelmansa esimerkiksi levypallopelaamisen ja tarpeettomien apujen kanssa, jonka ansiosta vastustajille siunaantui turhan monta yritystä tehdä kori tai mahdollisuutta heittää vastapallokolmonen. Varsinkin sarjanousijoiden Tiainen osoittautui haasteelliseksi puolustettavaksi epäortodoksisten, mutta tehokkaiden ajojen ansiosta. Saamansa mahdollisuudet 101 käytti kohtuullisen hyvin ja taas toisessa päässä PuHu sortui joko yliyrittämiseen, liikaan passiivisuuteen tai surkeaan heittopeliin.

Viimeisellä kympillä kentällä nähtiin onneksi lampaansa nylkenyt hukkalauma, eikä kotijoukkue näin ollen antanut 101:n päästä kolmatta jaksoa lähemmäs voittoa. Lainataksemme taas Matthew Bellamya, PuHu piti huolen siitä, että pisteet jäivät tänään Martinlaaksoon (“I won't let you bury it / I won't let you smother it / I won't let you murder it”). Käänteentekeviksi muutoksiksi voidaan tuoda esiin esimerkiksi Ahojen ja Merivirran johdolla PuHun huomattavasti parantunut puolustus, joka oli aikaisempaa 25 minuuttia tiiviimpää sekä Nanskin johdolla löydetty hyökkäyspelin rakenne. Ryhdistäytyneen pelin ansiosta vikalla kympillä ei voittajasta tarvinnut käydä enää sen suurempaa kisaa.

PuHu: Aho Jukka 13, Surov 12, Aho Jarkko 14, Nanski 11, Kirjavainen 4, Merivirta 6 (MVP), Ansas 6, Lehti 3.

101: Paimets 6, Koskinen 13, Tiainen 14 (MVP), Kononen 3, Kuokkanen 11, Vesalainen 3, Teileri 5, Jylö 2.

Entäs sitten: 101 pelasi tänään ehkä omanlaisensa pelin, jolla se tulee saamaan varmasti joitakin voittoja napsittua Sarjojen Sarjassakin. En kuitenkaan lähtisi nostamaan joukkuetta kovinkaan korkealle sarjataulokossa, sillä tämän päivän tiukan pelin taustalla oli enemmän isäntien huonoutta ja surkeaa pelivalmiutta kuin vierailijoiden hyvyyttä.

Inside the team: Lähellä joukkuetta olevien lähteiden mukaan Kaspalakkien laadukas ja iloinen toiminta kiinnostaa pelaajamarkkinoilla ja agentit ovat tarjonneet pelaajiaan joukkueeseen. “Hyvä jätkä ja osaa vähän pelaa” -try outille siis saattaa liittyä jo lähiaikoina uusia pelaajia? Kuitenkin yksi PuHu2:n harjoitusvahvuudessa oleva rajoitettu vapaa agentti ei saanut syksyn osalta kotoa neuvoteltua riittävän hyvää sopimusta, joten kauden startti venyy keväälle.

Lisäksi huhujen mukaan tämän päivän pelin jälkeen kauden toisen saunaillan järjestäminen joukkueen kapteenin luona tupareiden yhteydessä. Kysyttäessä asiaa joukkueen kapteenilta, hän ei suostunut antamaan kommenttia asiaan.

Yours truly on seuraavan matsin etelän auringossa, joten joku muu saa kirjoittaa raportin tai sitten laadun pitämiseksi mahdollisimman heikkona, keksin ottelutapahtumat päästäni ja kirjoitan mitä Port-viini kertoo.