M2D:PUHU2 ALOITTI UUDEN VUOSIKYMMENEN VOITOLLA TOPOLASTA

ToPoLa - PuHu 2 63 - 71 (25-29)

Lasiin: Yksi joukosta Jameson Distiller’s Safe, Cooper’s Croze tai Blender’s Dog (Kyseessä mielenkiintoinen sarja erilaisia versioita lähes samasta Jamesonin viskistä, kannattaa tutustua. Cooper’s Croze on oma suosikkini.)
Soimaan: Imagine Dragons - Whatever it takes

Lähtöaskeleet: ToPoLa omaa todella nimivahvan joukkueen, joten joukkueen 7-4 saldo on ehkä jopa hieman pettymys. Se aloitti sarjan tappiosumalla, mutta on sen jälkeen alkanut napsimaan voittoja ja käärinyt tappioiden jälkeen 7-1 rekordin viimeisestä kahdeksasta pelistä. Kauden ensimmäisessä pelissä PuHu pelasi hyvää korista laadukkaan kesäharjoittelun seurauksena ja nappasi 16 pisteen voiton. Ihan samaan ei ehkä odotettu päästävän tällä kertaa.

Ennen peliä Coack K(aijansinkko) raapusti oman tulosohjeistuksensa veikaten tiukkaa tappiota punanutuille. Samalla ennustettiin Taavi Järvelle ja Sane Merivirralle kolmea virhettä ennen puoliaikaa. Ennustettiin myös kuutta pelaajaa yhdellä pallolla alkulämmittelyyn ja pisteiden jakautuvan viisikon välillä kohtalaisen tasaisesti. Alkulämmittelyssä oli tosin hetken aikaa 7 pelaajaa ja yksi pallo kunnes Liiga-Nansi pelasti tilanteen ja myös Kirjavainen tuli paikalle - 2 palloa(!) ja 9 pelaajaa.

Matsi: Pelin alussa tempo oli kovempi kuin joulutreeneissä - itse asiassa koska jouluna ei treenattu niin mikä vaan tempo olisi aiheuttanut sydämen tykytyksiä ja happivajetta. Olisiko ToPoLakin jättänyt treeneissä heittotreenit väliin, koska pisteille ei oikein tuntunut kukaan haluavan. ToPoLa kuitenkin pelasi tavaramerkikseen muodostunutta aggressiivista puolustuksen ja PuHu taas puolestaan seeisteistä, mutta tarkkaa ja tehokasta pakkiaan. Ehkä juuri puolustuksen vuoksi eka kymppi spurttailtiin 10-17 lukemiin PuHun omatessa ehkä aavistuksen paremman tatsin peliin. PuHun peli vaikutti heittotarkuutta lukuunottamatta varsin laadukkaalta ja kyllä se puolustuskin toimi ihan oikeasti ja alkuun hieman mietteitä aiheuttanut Mikael Sandbergin puolustuskin onnistui Surovilta, Jarkko Aholta ja Miikka Wessmanilta kohtalaisen varsin hyvin.

Mutta tokalla jaksolla ihan varmasti kaikilla oli lämmin ja taas opittiin taas pelaamaan korista? Eikö? No ei. Pistetehtailu jatkui käsipallomaisena ja puoliaikatulos taitaa olla yksi vähäkorisimmista pitkään aikaan - 25-29. ToPoLalta tuorein vahvistus Ässä Sandberg piti joukkuetta mukana 7 pisteelläään ja PuHusta taas Surov survoi 6 pinnaa - koris on pitkien miesten peli?

Kolmas jakso oli ToPoLan etsikkoaikaa voittaa ottelu. Tuomarilinjan hienoisella avustuksella se pääsi vapaaheittoviivalle vieraitaan useammin ja lähes tuplasi pistemääränsä. Isännät hallitsivat ottelutapahtumia PuHun koomatessa hyökkäyksessä ja jatkaessaan tarkkuudeltaan jääkiekkomaajoukkueen tasolla maalintekoa. Jakson aikana tunteet kuumenivat molemmilla puolin ja tuomaristolla oli täysi työ pitää peli siistinä. Onneksi kongi pelasti kaikki muut paitsi Taavi Järven, joka varsin virheettömän ensimmäisen puoliajan jälkeen lunasti itselleen virhe+teku -yhdistelmällä negatiivisen lahjakortin seuraavaan saunailtaan. Erätauko tuli siis vieraiden osalta varsin hyvään aikaan.

Neljäs jakso on usein ollut PuHun heiniä ja niin nytkin. Fourth quarter effect ei pettänyt taaskaan ja PuHu teki mitä vain ja tarvittavan voittaakseen tänään. ToPoLan hyvä hyökkäyspössis katkaistiin lähes täysin ensimmäisen kahden korin jälkeen ja hiljalleen PuHu hiipi ToPoLan rinnalle ja ohi. Johtoasemaan Merivirran vaparin ja Joel Lahtisen kolmosen turvin kivunneet vieraat eivät enää johtopaikastaan luopuneet. Pelin loppuun nähtiin jo ihan oikeaa koripalloshakkia muistuttava aikalisien, vapareiden, kuvioiden ja taktisten virheiden suma ja nähtiinhän jopa kauden ensimmäinen tahallaan ohi heitetty vaparikin.

Neljäs jakso oli taas PuHun ja sitä myöten voittokin. Your’s truly varmaan tarvitsee paremman peruskunnon tai muistin, mutta kaikkiaan vaikka kyse oli varsin hyvästä pelistä, niin paljon muistikuvia siitä ei jäänyt.

PuHu 2: Jarkko Aho 14 (+osuttu kolmonen!), Järvi 8 (½MVP. koska otti tekun) Jukka Aho 13, Kirjavainen 5, Surov 18 (MVP), Merivirta 2, Nanski 8, Lahtinen 3.
Toinen jengi: Vertio 13, Tynkkynen 5, Karisalmi 3, Sandberg 21 (MVP) Roslund 4, Kajander 13, Aro 2, Kaunisvaara 2.

Entäs sitten: Edellinen vuosikymmen päätettiin voittoon ja uusi aloitettiin voitolla. Tämä kelpaa. PuHu elättelee edelleen toiveita toisista peräkkäisistä nousukarsinnoista ja koko homma on täysin omissa käsissä. Tämän tappion myötä ToPoLan nousukarsinta-haaveet kokivat ison kolauksen, mutta joukkue pelaa todella hyvää korista korkealla intensiteetillä ja tulee olemaan paha vastus kaikille joukkueille Sarjojen Sarjassa.

Inside the team: Kinkkua on syöty, lahjoja avattu, kuohuviinit juotu ja raketit räjäytetty. Joukkueessa ollaan nautittu myös muiden urheilujuhlien tunnelmasta mm. dartsin MM-kisojen muodossa ja tutustumalla pakistanilais-intialaiseen Kabaddiin. Tuosta saisi oikein hyvän alkulämmittelyn, mutta vielä ei tähän olla sytytty. Harmi.

Nousukarsinnoista puheen ollen… Osa alkaa jo varmasti hiljalleen elättelemään toiveita Pantterien kunnon notkahduksesta, mikä helpottaisi seuraavan maakuntamatkan varmistamista. Sama konklaavi varmasti myös vieläkin nielee pettymystään siitä, että 2019 kevään nousukarsinnat järjestettiinkin Lauttasaaressa esim. Pietarsaaren sijaan. Toki nousukarsintojen juhlaan osallistumiseksi itsekin täytyy jokunen peli vielä voittaa...