MU15 RPC: HYPO VEI VOITON - KOLMAS NEJÄNNES OLI PUHULLE VAIKEA

Ti 5.11. Robert Petersen Cup: HyPo - PuHu Juniorit, 80-59 (18-19, 18-16, 28-12, 16-12)

PuHu aloitti arki-illan pelin HyPo:a vastaan terävästi. Ensimmäisellä puoliajalla PuHu loi laadukkaita korintekopaikkoja ja puolusti energisesti. HyPo onnistui kuitenkiin karkaamaan vahvan kolmannen neljänneksen turvin turvalliseen johtoasemaan. Neljänteen jaksoon PuHu tuli taas energisemmin, mutta puhti loppui viimeisillä minuuteilla, joiden aikana HyPo sai vielä naulattua muutaman helpon korin.

Päävalmentaja Jani Salo kommentoi:

Olimme taas tänään ensimmäisen puoliajan hyviä. Loimme laadukkaita korintekopaikkoja hyvällä joukkuepelillä ja vahvalla siirtymäpelaamisella. Kolmannella jaksolla hävittiin liikaa kamppailutilanteita, vastustaja nosti hyökkäyslevypalloista uusista yrityksistä helppoja koreja ja meidän oli vaikea saada omaa peliä käyntiin. Periaatteessa tuo ero mikä talulle jäi, tuli juuri kolmannen neljänneksen aikana.

Vilho Kivistö nousi esiin tasaisuudellaan myös pelin heikoimpina hetkinä, Matias Mantere otti rohkeita ratkaisuja ja teki hyviä valintoja.

Meillä on joukkueen terveystilanne tällä hetkellä sellainen, että aikaisemmin pienemmässä roolissa pelanneet pelaajat saavat isosti vastuuta. Ensimmäisen valtakunnallisen pelinsä pelannut Ekrem Atak pelasi onnistuneen pelin ja vakuutti energisyydellään.

Pelaamiseen tarvitaan tasaisuutta vielä. Huolehditaan pallosta ja tuodaan kentälle 100% yritys koko pelin ajan. Oppi tästä reppuun ja siirretään yksilö - ja joukkuetasolla tarvittava intensiteettitaso ja kilpaileminen mukaan harjoittelun arkeen vielä vahvemmin. Hyvän harjoittelun kautta se siirtyy myös pelitilanteisiin ja näkyy tasaisuudessa sekä tulevien otteluden tuloksissa.