M2D: TARJANTEET JA KOPIO TYKITTIVÄT KÄRKIPELIN KORIJARIEN NIMIIN

PuHu 2 - KoriJarit 87-100

Lasiin: Laphroaig PX Cask

Soimaan: Guns N’ Roses - Nightrain


Lähtöaskeleet: Nyt on urheilujuhlaa parhaimmillaan! Sarjojen Sarjan kärkiottelu Martsarissa sunnuntai-illan primetimessa! KiroJirat on voittaneen kaikki viisi peliään enemmän tai vähemmän helpohkosti ja PuHu taas, no, voittanut. Yhtä kaikki, tämän illan jälkeen vain yksi jatkaa voittamattomana.

Jos totta puhutaan, niin tästä pelistä ei oltu etukäteen Kaspalle budjetoitu voittoa, mutta tiesimme kuitenkin, miten voitto olisi otettavissa. Vieraspäädyssä juoksi setappia useampi junnumaaottelu kuin mitä Kaspalla on varmaan edes yhteenlaskettuja M2D-pelejä? Hienoa nähdä, kuinka loistavan tulevaisuuden ohittaneetkin Korisliiga-kelpoiset pelaajat siirtyvät pelaamaan Sarjojen Sarjaa. Näillä näytöillä sarjan komissaari voisi jo harkita Adam Silverin paikan hakemista, jos vaan osaisi vastata twitterissä oikein mitä tehdä Kiinan kanssa jos joku sanoo ikävästi… 


Matsi: Peli alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja ilman jakson viimeisten minuuttien häröilyä ensimmäiselle tauolle oltaisiin menty jopa kotijoukkueen johdossa. Kuitenkin PuHussakin M1DB:tä pelanneen Jake Kyllösen ja Leo Tarjanteen pirteät otteet ekalla kympillä käänsivät jakson 23-25 KiroPraktikoille, tai siis KoriJareille. PuHun onnistui luoda hyviä paikkoja korin alle Suroville ja lisäksi Järvi aloitti pelin pirteästi olemalla käytännössä ainoa, joka tarjoili puolustajien jaloille ajouhkaa.

Toinen jakso alkoikin sitten KoriJarien todellisella tykityksellä; 5 ensimmäistä koria kaaren takaa, joista Visa Tarjanne pääsi iskemään kolme lähes peräkkäin. Tässä vaiheessa tuli mieleen päivän biisivalinnan jopa hieman estämättömältä vaikuttava tykitys, joka toistui ja toistui “one more time tonight”. Tai siis yhteensä 14 kertaa - niin monta isoa KariJorit laittoivat tänään pussukkaan (unohdetaan muuten tässä vaiheessa se, että biisi itsehän kertoo halvasta viinistä, eikä yöjunasta). PuHulta Surov ja Järvi jatkoivat hyviä otteitaan. Isäntien Wessman esiintyi jakson lopulla varsin pirteästi muuttaen väkevällä presenssillään KoriJarien ilottelun ja hilasi PuHun takaisin kahden pinnan päähän.

Toisella puoliajalla oli taas KoriJarien Kopion vuoro astua parrasvaloihin samalla kun Tarjanteet jatkoivat isäntien tasaista kurittamista. PuHu taas puolestaan sortui melko tehottomaan freelance-scheisse-palloon ja sankarisyndroomaan, jossa vähän jokainen vuorollaan yritti ensimmäisestä kosketuksesta tehdä korin. Peliin kuitenkin lähdettiin sillä ajatuksella, että juoksu- ja heittokisassa me ei pärjätä, vaan 5-5 -pelissä me tänään voitetaan, jos voitetaan. Noh, ei voitettu. Ilman Surovin ja Wessmanin hyviä otteita ja Ben-Simmons-Ahon pirteää jaksoa eroa olisi ollut enemmän kuin 7 neljännen jakson alkaessa. 

Ottelussa nähtiin myös pari pientä erikoisuutta kun PuHulle vihellettiin viiden vuoden ensimmäiset kaksi kolmen sekunnin rikettä - ja vielä putkeen, joista kaiken kukkuraksi jälkimmäinen taisi tulla lay-upissa. Kolmannella jaksolla taasen muuten hyvinkin puhtaassa ja rehdissä pelissä tehtiin kolme EU:ta lähes peräjälken.

Neljäs jakso siis alkoi ja kohta eroa olikin vähän enemmän kuin 7… Muutama nukahdus ja Kopio tekee 8 pinnaa putkeen vapauttaen KoriJarit johtoon “jotain viistoista”. Tarjanteista Leo jatkoi liukkaita ajojaan, joihin hän sai punaisten lasien läpi tulkittuna jonkin verran “vetoapua” harmaapaidoilta. Tarjanne neppaili tänään 13 pinnaa vapariviivalta. Kaspan pienestä kiristä huolimatta tänään KoriJareille voitto.

PuHu: Wessman 13 (MVP), Ben-Simmons-Aho 11, Senaattori-/heittocoach-Surov 15, Järvi 8, Liiga-Nanski 16, Kirjavainen 11, Kivi-Aho 9, Lahtinen 4

KariJorit: Leo Tarjanne 23 (MVP), Kyllönen 11, Oikari 11, Puotila 2, Kallio 9, Visa Tarjanne 16, Salmela 5, Salojärvi 6, Helenius 6, Kopio 11.

Entäs sitten: PuHu pelasi tänään keskinkertaisen pelin, ei hyvin, eikä huonosti, ja ehkä niin pelasi myös KoriJarit, tosin vieraiden keskinkertainen on hiukan eri tasolla meidän keskinkertaisen kanssa. Tästäkin huolimatta, kyse oli selkeästi kauden viihdyttävimmästä ja kova tasoisimmasta pelistä. Tulevaisuudessa Kaspan pelin vielä parantuessa, tulee meille ihan kiva kausi. KariJorit ei taida tällä kaudella hävitä kuin maksimissaan yhden yllätyspelin ja ehkä yhden pelin krapulassa saunaillan jälkeen.

Inside the team: Kevät oli saapunut pelien osalta Kaspalakkien keskuuteen jo viikko sitten, tällä viikolla saatiin jo arvuutella seuraavaa varmaa kevään merkkiä - koska joukkueella on enemmän voittoja kuin treeneissä osallistujia? Vielä ollaan plussan puolella treenien osallistujamäärässä, mutta tietty tavallaan toiveissa on, että voittotili karttuu ja kevät koittaa tässäkin mielessä, mutta toisaalta, olisihan se kiva saada porukkaa treenaamaankin…

Toisaalta, treeneissä käyvien pelaajien osalta on ollut hienoa nähdä, että jopa oheisharjoitteluun ollaan sorruttu punttitreenien merkeissä - eipä osaisi paria poikkeusta lukuunottamatta ainakaan hauiksen ympäryksestä tätä päätellä.

Jos porukkaa tulisi treeneihin, niin yksi asia, jota pelaajaneuvosto voisi ajatella nostamaan Kaspan tehoja voisi olla sivurajakuvion miettiminen ja yhden tai kahden quick-hitterin lisääminen pelikirjaan. Turhan vähän ollaan tehty pisteitä parin viimekauden aikana otteluiden ratkaisuhetkillä, jolloin on kiire.

Tänään MVP-pystin lunastaneelle Wessmanille joukkueen kapteenisto (johon yours truly ei oikeutetustikaan kuulu) pyysi kertomaan, että MVP-palkinto odottaa virtuaalisena heti MyClubissa sinne liittymisen jälkeen.

-Jukka Aho-