WU19VK: NIUKKA TAPPIO SARJAKÄRKEÄ VASTAAN TESOMALLA

WU19 valtakunnallinen 1-divisioona:  RaLu – PuHu, 80-73

WU19VK-sarjan kärkikamppailu pelattiin lauantaipäivänä Tesoman palloiluhallissa. Ottelu eteni tasaisesti puoliaikaan saakka ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen pienohkoisessa johdossa, 43-40. Kolmannella neljänneksellä RaLu pääsi karkaamaan kymmenen pisteen päähän ja tasaisen viimeisen neljänneksen ansiosta vei RaLu lopulta ottelun nimiinsä pistein 80-73.

Johanna Räty pelasi tappavan varmasti heittäen kauden piste-ennätyksensä 26 pisteellä. Elsa Koskinen kirjasi itselleen hienon tilastorivin ollessaan joukkueen paras levypallopelaaja 17/7.

Ottelun päävalmentaja Julia Koskisen mietteet ottelusta:

”Pelin alkuasetelmat olivat selvät: RaLu:n ehtymätön syksyn voittoputki tulisi olemaan vähintäänkin haastava katkaistavaksi. PuHulaiset aloittivat pelin lähtökohdista huolimatta pirteästi. Hyökkäyspää oli Johanna Rädyn (26/3/1S) ja Elsa Koskisen (17/7/3R) johdolla rohkeaa. Puolustuksessa pärjättiin fyysisemmälle RaLu:lle hyvin. RaLu:n päästessä erän lopussa mukaan taisteluun erinomaisella heittopelillään jouduimme kamppailemaan ekan puoliskon loppuun. Puoliajan -3p ero kasvoi entisestään, kun RaLulaiset tulivat kahta kovemmin toiselle puoliskolle. Paikoittain erittäin järkyttävältä näyttänyt levaripelaamisen ja puolustuksen rotaation puuttuminen osoittautuivat turmiollisiksi Johanna Rädyn kolmesta sisään menneestä kolkista huolimatta. Peli lopulta RaLulle seitsemällä pisteellä Kajsa Henriksénin (7/1/2R) sisukkaasta loppuun asti pelaamisesta huolimatta. -7p häviö jättää kuitenkin kevääksi hyvän haasteen Martsarin kotipeliin. Kovalla treenaamisella +8p voitto täysin mahdollinen. Tuolloin ei tosin riitä, että vain osa joukkueesta taistelee voitosta kynsin hampain.”

Ottelun pistenikkari Nanna Räty kommentoi ottelua seuraavasti:

” Päästettiin RaLu heittämään aivan liian helposti kaukokakkosia, eikä meidän puolustusrotaatio toiminut kunnolla josta he pystyivät saamaan helppoja koreja. Peli olisi ollut helposti voitettavissa mutta meidän puhti ei siihen lopussa enää riittänyt.”