PETRI VELLING PUHUN NAISTEN PÄÄVALMENTAJAKSI - MYÖS MIESTEN JOUKKUEEN VALMENNUS UUDISTUU

PuHu Juniorit on nimittänyt Petri Vellingin naisten edustusjoukkueen, Puhuttarien, päävalmentajaksi kaudelle 2024-2025. Pepe aloittaa samalla seurassa uutena päätoimisena valmentajana ja tulee olemaan mukana myös juniorijoukkueiden valmennuksessa. Velling aloittaa tehtävissään 2.5.2024.

Velling siirtyy PuHuun Joensuun Kataja Basketista, missä hän valmensi päättyneellä kaudella Naisten 1. divisioonan joukkuetta. Aikuisten pääsarjoissa hän on valmentanut kaudesta 2013-2014 alkaen, jolloin hän aloitti Lahdessa Korisliigassa apuvalmentaja, mistä ura jatkui Helsinki Seagullsiin, puhulaisillekin tutun Mikko Larkaksen apuriksi. Seagullsin riveissä Velling voitti kaksi SM-pronssia (2017, 2018).

Seagulls-vuosien jälkeen Velling palasi Lahteen päävalmentajaksi nostaen Lahti Basketballin miesten joukkueen 1. divisioona A:n mestariksi ja Korisliigaan kaudelle 2019-2020. Elokuussa 2020 Velling siirtyi Joensuuhun, missä hän on siitä lähtien toiminut sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden valmennuksessa. Lisäksi hän on vuosien varrella toiminut Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajana. Velling on suorittanut huippukoripallon valmentajatutkinnon (HKVT) vuonna 2016.

Petri Velling: “Upeaa päästä mukaan PuHun toimintaan. Seura on kasvanut tasaisesti ja siellä on tehty laadukasta työtä pitkäjänteisesti. On hienoa päästä toimimaan uusien pelaajien ja uusien valmentajien kanssa, sekä auttamaan heitä urillaan eteenpäin että myös itse oppimaan ja kehittymään lisää.”

Samalla PuHu uudistaa myös miesten 1. divisioona B:ssä pelaavan edustusjoukkueensa valmennusta. Puhuttaria kaksi viimeistä kautta luotsanut Santeri Savolainen siirtyy miesten päävalmentajaksi. Sane hoitaa myös seuran valmennuspäällikön tehtäviä vastaten mm. valmentajarekrytoinnista ja valmentajien koulutuksesta ja kehittämisestä. 

Santeri Savolainen: ”Mahtavaa saada Pepen tasoinen valmentaja PuHu-perheeseen. Tämä kertoo varmasti myös seurasta ja sen kiinnostavuudesta paljon. Pepen kokemuksen avulla saamme valmennukseen rutkasti tietotaitoa ja osaamista.

Itsellä on innostunut fiilis uuden edessä. On etuoikeus päästä jatkamaan Mikko Larkaksen ja Pekka Salmisen hyvää työtä miesten edustusjoukkueen parissa. Uskon hyvän harjoittelun tuottavan hedelmää jatkossakin.”

Lisätietoja edustusjoukkueiden toiminnasta kiinnostuneille pelaajille antavat joukkueiden päävalmentajat:

Naiset: Petri Velling, petri.velling@puhujuniorit.fi | 044 590 9682

Miehet: Santeri Savolainen, santeri.savolainen@puhujuniorit.fi | 040 7667942



PuHu Juniorit