M2D: PuHun aallonmurtaja piti ja kesytti teekkarit

PuHu 2 - Aalto-Basket 79-58 (25-26)

Lasiin: Kilkerran 8yo cask strength 2019 versio
Soimaan: JVG - Ikuinen vappu

Lähtöaskeleet: Aalto on pelannut ailahtelevasti tällä kaudella ja välillä teekkarit ovat päässeet nauttimaan kovistakin tuulista kun taas toisinaan on ollut kovinkin tyyntä. Joskus jopa peräkkäisissä peleissä. Joukkue on kohtalaisen nuori ja atleettinen, mutta tänään liikkeellä 7 pelaajalla. Edellinen peli päättyi Leppävaarassa syksyllä 50-60 PuHun voittoon, joten kaipa tässä taas ennakkosuosikin raskas viitta oli kannettavana.

Matsi: Peli alkoi syksystä tutulla käsipallomeinigillä, jossa yritystä oli, mutta tulosta ei tullut. Aallon Kupiainen onnistui pariin kertaan kolmosessa ja jakson loppuun PuHun oma kasvatti Miro Nikula nosti Aallon 15-11 tappioasemasta 15-16 jaksovoittoon. Ensimmäisellä jaksolla tulikin selväksi pelin juoni - Aalto yrittää ajaa tai heittää kaukaa, PuHu heittää kaukaa ohi ja tekee korinsa 1,5m päästä väkisin survomalla - ah, kaunista!

Jos ensimmäinen jakso oli vähämaalinen, niin toinen jakso oli jopa sitäkin köyhempi. 11-9 -jaksovoitto isännille ja vakuuttava 26-25 puoliaikajohto riitti karkottamaan viimeisetkin illan M1DB:n esiottelusta paikalle unohtuneet hullut kotiin valmistautumaan tulevaan työviikkoon.

Toisella puoliajalla PuHu fourth quarter effect muodostui “second half effectiksi” kun yhtä 6-0 hävittyä minuuttia lukuunottamatta peli oli jo melko totaalisesti isäntien hallinnassa Janne Ansaksen hääriessä Artur Surovin kanssa vakuuttavimpina syömähampaina. PuHun puolustus toimi hyvin, vaikka pelitempon noustessa Aalto pääsikin tekemään enemmän pisteitä kuin aikaisemmilla jaksoilla.

Viimeisen jakson alkaessa vaikutti siltä, että ehkä Aallon eväät oli tämän pelin osalta syöty ja lyhyttä taistelua lukuunottamatta PuHu pääsi juoksemaan 28-17 jakso- ja 79-58 otteluvoittoon.

Illan erikoisimmasta suorituksesta vastasi Aho-Ben-Simmons-Aho -kaksikko. Joukkueen il-capitan tarjoili vuoden omituisimman vastapallosyötön kolmoseen tyylillä, jossa syöttö kaarsi Martsarin kattoa hipoen 5 sekunnin ajan kohti laitaa ja kuin ihmeen kaupalla se ei Aalolle kelvannut, Jukka poimi pallon ja naulasi ison. Ben-Simmons-Aholle siis adekvaatisti tilanteesta syöttöpiste.

PuHu 2: Ansas 19 (½MVP), Surov 20 (½MVP), Ben-Simmons-Aho 6, Nanski 16, Jukka Aho 10, Lahtinen 6, Merivirta 2.
Toinen jengi: Soinio 11, Kupiainen 12, Nikula 5, Takala 10, Mikkola 12, Valtonen 3, Pettinen 5.

Entäs sitten: PuHu jatkoi tänään kaikkineen tavaramerkikseen muodostunutta huonoa heittopeliä ja tiukkaa puolustusta parilla nukahduksella maustettuna. Hyökkäystehokkuuden pitäisi parantua ja tarkentua jos mielii pärjätä KoriJareja vastaan tai ottaa revanssin Panttereista.

Aalto-Basket pyysi eritoten kommentoimaan heidän flex-pelaamistaan. Jaa, nyt tuli paha haaste, koska itse en ehkä ihan sitä flexiä sieltä löytänyt. Ehkä sitä yritettiin pelata ja your’s truly oli vaan niin väsynyt ettei sitä tajunnut? Tai sitten teekkarien google antaa erilaisen kuvion flexistä kuin mitä se, jota itse olen useampaan otteeseen aavistuksen vastahakoisesti joutunut pelaamaan?

Inside the team: Koska koriksesta ei enää näköjään riitä puhuttavaa, niin nyt aikaa on kulutettu lähinnä pohdiskelemalla että kuinka monen vuoden vankilatuomion Ryhmä Hausta tuttu pormestari Hanttinen olisi kerännyt oikeassa elämässä? Todellinen petos-veijari kyseessä kuitenkin. Kaveri on varastanut milloin mittaamattoman arvokkaan timantin, milloin 12-metrisen kauko-ohjattavan tulta syöksevän dinosaurus-robotin ja koska syyllistynyt pienempiin rikkeisiin järjestyshäiriöiden merkeissä. 

Ja hei!! Nanski on ostanut uudet kengät! Hurraa! Monta kuukautta siinä menikin kun kuulemma nettikaupasta ei voi ostaa kun ei voi sovittaa...

-Jukka Aho-