LrNMKY - PuHu2 93-85 (46-46)

Lähtöaskeleet: I-divisioonan pelisysteemi on selvä ja karu: neljän joukkueen Final Fourin voittaja pelaa varmuudella ensi kaudella valtakunnallista. Lappeenranta ei ole hävinnyt kuluneella kaudella yhtään ottelua. PuHu2 on hävinnyt useammankin ja kun osa pelaajista oli grillaamassa tai jättänyt pelitossut Tampereelle, ei ennakkosuosikista ollut epäselvyyttä.

Matsi: Gaboom ja Bang Bang - PuHu aloitti ottelun hurmoksessa naulaamalla kolme isoa muutamaan minuuttiin. Pian Namika pääsi kuitenkin kartalle ja alkoi kuittamaan toisessa päässä todella väkevillä koreilla. Vaikka puolustus oli kummassakin päässä hyvää, tehtailtiin jaksoluvuiksi hurjat 24-29.

Toisella kympillä Namika puolusti edelleen aggressiivisesti ja PuHulla oli koko jakson ajan vaikeuksia saada edes heittoa aikaiseksi. Jarkko Ahon ja Kirjavaisen oivalluksilla tuloksena torjuntavoitto 23-17.

Sama tuska jatkui kolmannella kympillä. Kun ei saa heittoa aikaiseksi, ei pisteitäkään kerry. Mainio puolustustyöskentely piti kuitenkin toiveita vielä yllä. 17-14.

Viimeisellä kympillä Namikan Molanen vei joukkueen jo 10 pisteen johtoon ja tilanne alkoi näyttää pahalta. Lahtisen ja Lehden kolmosilla PuHu kuitenkin löysi vielä hurmoksen ja iski vielä aivan kantaan. Kun Ottelua oli jäljellä noin minuutti, Jukka Aho kavensi kolmosellaan eron kahteen pisteeseen.

Valitettavan EU-virheen myötä namikan amerikanapu Conerly pääsi viivalle ja käytännössä ratkaisi ottelun. 30-26.

Coach Kaijansinkon sanoin "Namika oli parempi, mutta oltais ihan hyvin voitu voittaakin". PuHu pelasikin ehdottomasti kauden parhaan ottelunsa. Ahon veljekset olivat tehokkaana hyökkäyspäässä ja puolustuskin maistui hyvin. Nanskilla oli jälleen kova iltapuhde. Illan työmyyrä oli kuitenkin Lihashaarniska Ansas, joka jaksoi raataa ja tehdä muista pelaajista parempia.

Namikan takamies Conerly pysyi hyvin nuhteessa läpi ottelun. Ratkasi lopulta ottelun vapaaheittoviivalta. Tapio ja Moilanen heittivät useamman kerran inhottavan nopeasti ja tarkasti palloa pussiin juuri, kun PuHu oli pääsemässä karkuun tai lopussa ottamassa kiinni. Puolustukselle aiheutti harmia myös Kinnusen väkevät korille ajot.

Namika: Tapio (MVP) 16, Conerly 14, Mäntyniemi 9, Juvakka 5, Moilanen 13, Valtonen 2, Kinnunen 14, Sokolov 12, Parviainen 8

PuHu: Nanski 11, Aho Jarkko 21, Merivirta 10, Kirjavainen 7, Ansas (MVP)2, Aho Jukka 16, Riihimäki 2, Lahtinen 9, Laatikainen 2, Lehti 5.

Entä sitten? Upea kausi päättyi tappiooon muttei pettymykseen. Näillä näkymin PuHu pelaa ensi kaudellakin I-divisioonaa, koska jo tässä vaiheessa on liikkeellä melko varmaa tietoa, että kaikki valtakunnallisissa sarjoissa pelanneet joukkueet eivät ensi kaudella saa joukkuetta kasaan.

Puolet joukkueesta jatkaa kauttaan vielä seniorisarjoissa, sillä M35-sarjassa ensi keskiviikkona PuHu kohtaa Torpan Pojat. Voitolla se etenee finaaliin. SM40-sarjassa PuHu on jo varmistanut pääsyn finaaliin. Koris on hieno peli!