PuHu -Aalto Basket 77-64 (44-41)

Lähtöaskeleet: Nousukarsintojen ensimmäisessä ottelussa, tupaten täynnä olleessa Lauttasaaren salissa, kohtasivat Lappeenranta ja turnauksen isäntäjoukkue ToPoLa. Ottelun voitti Lappeenranta muutamalla pisteellä ja eteni siten huomiseen finaaliin. Iltaottelussa vastakkain olivat toisilleen erittäin tutut Teekkarit ja PuHu. Runkosarjassa voitot kirjattiin 1-1.

Matsi: Teekkareilla ei kokoa ole, mutta vikkeliä jalkoja sitäkin enemmän. PuHu pelasikin palloa korin alle Suroville, joka löysi välittömästi pelirytmin ja nosteli nopeaan tahtiin 8 pistettä. Valitettavasti puolustuksessa oli avoimet ovet. Hajin ajoilla ja Sainion kaukoheitoilla Teekkarit punnersi jakson päätteeksi johtoon 21-23.

Toinen kymppi mentiin melko lailla tasoissa. PuHu tuskasteli kaukoheittojensa kanssa, mutta malttoi pelata kuvioitaan sen verran tunnollisesti, että pisteitä kertyi ihan mukavaa tahtia. Puolustus toimi kuitenkin avausjaksoa paremmin ja Surovin loppujakson tehojakson myötä jakso 23-18.

Tauon jälkeen Kaspalakkien terhakka puolustus söi Teekkareiden heittopaikat lähes tyystin. Nanskin nopeat 7 pistettä venyttivät eron jo kymmeneen ja kun Teekkareiden avainpelaajien jaloissa alkoi hieman hapot painamaan, alkoivat myös leuat painumaan rintaan. 19-14.

Viimeisellä kympillä ainoastaan Sainio sai tehtyä muutaman korin, muilla oli todella vaikeaa. Ei PuHukaan hyvin hyökännyt, mutta jaksoipa sentään puolustaa.

Teekkareiden Haji pelasi luultavasti elämänsä parhaan pelin. Loppua kohti bensa vain loppui. Sainio nakkeli kaukaa melko tarkasti ja Lohman oli tasaisen hyvä kummassakin päässä.

PuHulta Surov käytti kokoaan ja korkealta lähtevää pehmeää heittoaa härskisti hyväkseen paukuttaen 24 pistettä. Nanski ja Laatikainen pitivät pallosta hyvää huolta ja vastustajan vikkelät pelaajat nuhteessa. Muu joukkue kyllä puolusti ihan hyvin, mutta hyökkäyspäässä oli vähän tuskaa kaikilla.

PuHu: Lehti 5, Nanski 12, Aho Jarkko 4, Merivirta 4, Kirjavainen 6, Ansas 9, Aho Jukka 11, Surov (MVP) 24, Riihimäki -, Lahtinen 2, Laatikainen 6

Teekkarit: Goussev 2, Aladin -, Valtonen 2, Lohman 11, Piispanen 3, Mikkola 11, Haji 19 (MVP), Sainio 16

Entä sitten? Huomenna on sitten M2D-sarjan huipennus klo 17:00 Lauttasaaressa. Lappeenranta näytti olevan oikein urheilullinen joukkue ja kapellimestari Aubrey Conerly tuo liigakokemuksellaan tönkköjalkaiselle PuHulle varmasti päänvaivaa. Mutta onneksi meillä on heittää kentälle vähintään yhtä vikkelä Nanski sekä koko joukkueen hyvä pössis.