Honka - PuHu 48-91 (21-44)

Lähtöaskeleet: Honka ei vakuuttanut syksyllä Martsarissa. Sen on kuitenkin onnistunut napsia sarjapaikkaan riittävän määrän voittoja ihan mukavaan tahtiin ja kuudesta edellisestä pelistä on alla vain yksi tiukka tappio Keravaa vastaan. PuHu taasen on edelleen teroittamassa hampaitaan karsintaturnausta varten, mutta tarvitsee siihen junaan voittoja. Odotuksissa oli tiukka ja mahdollisesti vaikea torstai-illan myöhäispeli.


Matsi: Peli alkoi PuHun kannalta löysästi ja Hongan Vanjoella ja Laitisella vahvistetut nuoret käyttivät tilaisuutensa hyväksi varsin tehokkaasti pelin alkuun. Avausjakson puolivälin jälkeen kuitenkin jo vanhakin vertyi ja pelin kaava oli viimeiset 35 minuuttia varsin selvä - PuHu puolustaa ja juoksee helppoja koreja, kun taas Honka yrittää epätoivoisesti löytää tilaa ajoilleen tai heitoilleen siinä kuitenkin varsin huonosti onnistuen.


Ensimmäinen kymppi pelattiin 14-21, mutta toinen jo murskaavasti 7-23 ja kun ison tauon jälkeen vielä kolmaskin 8-24 taisi olla aika aloittaa todellinen pelailu ja kävely, joka sopi Hongalle kahta ensimmäistä jaksoa paremmin. PuHun vaihtopenkillä lähinnä nyökkäiltiin tyytyväisyyden ja hämmennyksen valloittamana puolustuksen toimiessa ja 5-5 -hyökkäyksenkin ollessa kelvollista. Hongan penkiltä ei taas paljoa kuulunut ja pelaaminenkin oli mielikuvituksettoman kaavamaista. Ihmetyttää miksei Honka pyri juoksemaan enempää vaan tyytyy kerta toisensa jälkeen hitaisiin hyökkäyksiin?


PuHusta Surov hallitsi korinalustaa levypallojen ja pisteiden valossa, sekä kroonisesta huonosta kunnostaan huolimatta juoksi jopa nopeita. MVP-Surov jäi vain 10 syötön päähän triplatuplasta. Virtanen pelasi jälleen sähäkän tehokkaasti kun taas Nanski ja Laatikainen pitivät tempon sopivana. Kun muutkin hoitivat tonttinsa kelvollisesti oli torstai-illan huuma kaukana siitä mitä vantaalaisleirissä odotettiin tai pelättiin.

 

Honka: Vanjoki 13, Lamberg (MVP)11, Karling 5, Komusaari 9, Laitinen 6, Lindholm 2, Abdullahi 2, Lavonen -.

PuHu2: Nanski 2, Jarkko Aho 15, Virtanen 12, Kirjavainen 12, Jukka Aho 11, Merivirta 8, Surov (MVP) 18, Lahtinen 3, Laatikainen 10.


Entäs sitten: Honka säilyttää sarjapaikkansa ja PuHu jatkaa kärkikahinoissa mahdollisuutena selviytyä nousukarsintoihin - mene ja tiedä…