Aalto-Basket - PuHu 2 68-84 (34-47)

Lähtöaskeleet: Syksyllä Aalto-Basket haki Martinlaaksosta kärkikamppailussa pinnan voiton sanotaanko, no, onnekkaalla tavalla. Kaikkiaan Aalto ansaitsi voittonsa tuolloin, mutta keväthangilla tyypillisesti asetelmat pelien välillä voivat muuttua paljonkin. Tänään PuHu sai kaavittua Liiga-Nansin peliin mukaan muutamaa tuntia ennen sitä, saaden kasaan 7 pelaajaa. Onneksi Aallonharjallakaan ei vetänyt setappia täysi rosteri, joten ainakaan lähtöaskeliin tätä peliä ei hävitty.

Matsi: Pelin alkuun Aalto marssitti viisi tasapitkää pelaajaa ja Kaspa sai miettiä ketäköhän näistä 1-3 paikan pelaajista Surov puolustaisi? Toisaalta, samalla tavalla Aalto etsi aloitushyppyyn saakka Suroville puolustajaa. Pelin ensimmäinen jakso oli todellista ilotulitusta joukkueiden heittäessä yhteensä 7 isoa, joista Aalto veti 5 ja Haji niistä 3. PuHu naulasi yhden ison 10 sekunnin kohdalla ja Lahtinen toisen summerin soidessa - tässä välissä Lehti ja etenkin Surov hääräsivät korin alla tehokkaasti. Selkeästi vajailla rostereilla oli kollektiivisesti päätetty jättää puolustaminen tänään väliin. Jobin postina Jarkko Ahon nenävamma, jonka ansiosta 39 jäljellä ollutta minuuttia vedettäisiin kuudella. Jakso tasan 23.

Toisella kympillä PuHu tiivisti puolustustaan ja samaan tahtiin kun Aallon kolmoset kolisivat rautoihin Kaspa juoksemaan nopeita ja käytti heittopaikkansa tehokaasti. Etenkin jäljelle jäänyt Aho kunnostautui korintekokisassa yksinään paremmin kuin Aalto. Toisella neljänneksellä tuomarikaksikko vihelsi tiuhaan, mutta kuitenkin kohtalaisen oikeinkin yhteensä 12 virhettä ja pelissä nähtiin varmasti kauden ennätysmäärä and-oneja. Näinköhän tässä ukot riittää loppuun saakka? Jakso PuHulle 11-24.

Ison tauon jälkeen Puhun tiivis puolustus jatkui, vaikka hyökkäyksessä ei ihan samanlaiseen hurmokseen enää päästykään riitti rutinoitunut hyökkääminen ja saatujen paikkojen hyödyntäminen jo ratkaisevan oloiseen 46-66 johtoon. PuHulle alkoi puolustus maistua ja kaikki kentällä viilettäneet pelaajat hoitivat tonttinsa hyvin pelaamalla kohtalaisen erheetöntä koripalloa. Puolustuksessa vastustajan panokset saatiin korvattua paukkupatruunoilla ja etenkin Santeri Merivirta pelasi puolustuksessa esimerkillisesti pallonskreenit ja yhdessä Joel Lahtisen kanssa tekivät Aallon Oliver Kaistin ratkaisuista mahdollisimman vaikeita. Vaikka Kaisti saikin kokoon kunnioitettavan määrän pisteitä, joutui hän kuitenkin tekemään töitä jokaisen korin eteen.

Juuri kun joku ehti ajatella vikan kympin olevan löysää pallottelua ja salivuoron täytettä hyötyliikunnalla Aalto nostikin intesiteettiä. Se tuotti lopulta 4 pinnan jaksovoiton, mutta jos samaan aikaan antaa kuumaksi päässeen Jukka Ahon heitellä joko nukahtamisen jälkeen vapaita kolmosia tai omasta rytmistä vastapallovetoja ei voittoon asti voi 20 pinnan takaa kiriä. Aholla oli tänään “ihan jees” pelipäivä: saldona 40 pistettä kahdeksalla kolmosella ja kelpo prosenteilla. PuHun voi kuitenkin sanoa pelanneen tänään tasapainoisen ja hyvän pelin kokonaisuudessaan molemmissa päissä kenttää huolimatta joistain pakollisista mustista jaksoista.

PuHu2: Nanski 4, Jarkko Aho -, Merivirta 10, Jukka Aho 40 (MVP), Surov 15, Lahtinen 3, Lehti 12.

Aalto-Basket: Kaisti 16 (MVP), Goussev 4, Aladin 6, Kupiainen -, Tenkanen 3, Piispanen 6, Mikkola 16, Haji 12, Soinio 5.

Entäs sitten? Kaspan kannalta oli kiva nähdä että se pystyy voittamaan vieraissa käytännössä kuudella pelaajalla ihan koripallojoukkueen, koska sellainen hiukan vajaamiehinen Aalto kuitenkin on. Keväälle lienee luvassa muitankin 6-7 pelaajan pelejä torstai-illoille Porvoossa tai Honkahallissa?

Tiedä sitä, kuinka kova hinku Aallolla on nousukarsintoihin, mutta jos se sinne haluaa, niin hiukan paremmin pitäisi pystyä pelaamaan kuin mitä se tänään pelasi. Vaikka Teekkarit ottaisivatkin perinteisen kevätkooman ei heillä kuitenkaan ole vaaraa joutua edes laskemaan teoreettisia mahdollisuuksia putoamiseen.