Puhu 2 - Dynamo 100-60 (52-32)

Lähtöaskeleet: Puhu ja Dynamo väänsivät syksyn pimenevissä illoissa kauden avauksessa varsin tahmean pelin, mistä Puhu selvisi vähän tuurillakin voittajana. Sen jälkeen Puhun syyskausi eteni voitokkaissa merkeissä pitkään, ennenkuin joulukuussa päästiin koomaamaan kolme peräkkäistä tappiota. Dynamo on ajautunut putoamiskamppailuun ja joutuneekin ottamaan todelliset painit Putoamispeikko Ulikin kanssa keväthangilla. Puhulla taasen on pelissä mahdollisuus päästä ukkomiesten korismatkalle johonkin maakuntaan, jos peräti innostuu nousukarsintapaikkaan oikeuttavaan liitoon kevään aikana.

Matsi: Ottelu alkoi koheltavissa merkeissä ja tässä leikissä Dynamo oli parempi ensimmäisten viiden minuutin ajan. Puhu yritti käyttää mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin, mutta tänään jopa Liiga-Nansin avaussyötöt jäivät lyhyiksi ja löysivät tiensä mieluummin vastustajan kuin omien käsiin. Onneksi sentään Jarkko Aho sai jonkin korin tehtyä kolmosellaan ja parilla hyvällä takaovella, minkä jälkeen kauden avauksensa pelannut Tero Ollila pääsi tekemään parilla isolla  enemmän pisteitä ekaan erään kuin on hankkinut toimitsijoita tämän kauden aikana. Hiljalleen ote siirtyi Puhulle organisoidumman koripallon saadessa enemmän jalansijaa. Ensimmäinen kymppi Puhulle 27-20.

Toisella jaksolla alkoi käydä selväksi, että Dynamon eväät syötiin ekalla kympillä. Puhu vaihtoi hieman puolustusvastuitaan ja hyökkäyslevypalloissa ansiokkaasti touhunneen Karlis Kampusin kuriin korin alla. Ottelun tarkemmat tilastot olisi ollut myös jännä nähdä, sillä Puhun Kimmo Kokkonen ja Dynamon Kampus kävivät kovan taiston hyökkäyslevypallojen määrässä. Kun puolustuslevypallot tarttuivat paremmin omiin näppeihin, pääsi Puhu samalla omassa hyökkäyksessään pelaamaan paremmin omaa peliään käyttäen koko paikalle ilmaantunutta rosteriaan. Dynamon peli jatkui samalla freelance hyökkäyksellä ja säännöttömällä puolustuksella ottelun loppuun saakka, muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta aina vain tehottomammin. Toinen jakso 25-12.

Komannella jaksolla ote siirtyi enemmän ja enemmän Puhulle sen lisätessä aggressiivisuutta puolustuksessa ja kun samalla Dynamon toinen syömähammas Ott Vilipuu puhui itsensä tuplatekulla suihkuun oli ilmassa ratkaisun makua. Ilman Dynamon kolmea peräkkäistä onnistunutta kolmosta neljänteen jaksoon olisi lähdetty jo Puhun 30 pisteen karkumatkalta. Dynamon hetkellinen piristyminen ei kantanut pitkälle ja viimeinen jakso käytännössä vain pelattiin alta pois Puhun onnistuessa läheltä ja kaukaa sekä pelaten varmaa puolustuspeliä omassa päässään.

Puhu 2: Liiga-Nansi 9, Ollila 13 (plus yksi toimitsija ja ½ MVP), Jarkko Aho 12, Merivirta 4, Kirjavainen 19 (½ MVP), Jukka Aho 11, Lahtinen 10, Kokkonen 5, Laatikainen 14.

Dynamo: Koldits -, Kampus -, Koldits 9, Kokk 3, Zirk 5, Ruusaar 2, Hänni 6, Hiisku 10, Vilipuu 16, Lokutsievski 9.

Entäs sitten: Puhun kevätkausi lähti mukavasti käyntiin ja joulukuun tappioputki saatiin katki varsin tasapainoisella pelillä. Unelma nousukarsintareissusta elää! Dynamon tämän päiväinen esitys ei puolestaan lupaa hyvää sarjapaikasta taisteluun.