PuHu2 - KoriJirot 68-73 (42-40)

Lähtöaskeleet: Sarjan kärkiottelua jäi edarin pelin jälkeen seuraamaan lähes 40 katsojaa. Wau! Hongan kasvateista koostuva joukkue petasi kauden avausottelussaan pikkuveli-Hongalle voiton, jotta auttaisivat näitä säilymään sarjassa. Tämän jälkeen onkin sitten tullut pelkkiä rökälevoittoja. Joukkueen pelaajat ovat parhaassa peli-iässä ja meritoituneet niin junnuissa kuin kuin aikuisinakin valtakunnallisissa sarjoissa. Aloitusviisikosta luultavasti jokaisella on oma Wiki-sivu. Kaspalakkien tällä hetkellä ainoa maajoukkuepelaaja Jarkko Aho (Susijengin fyssari) oli priorisoinut jostain syystä Susijengin II-divaria tärkeämmäksi.

Matsi: Vaikka Kaspa yritti ottaa vastustajalta vauhdin pois, oli tahti siitä huolimatta kauden kovinta. Tämä johtui vain ja ainoastaan siitä, että KaroJorit ovat helkkarin kovia pelaajia. Siinä missä Kaspa muhjasi kovalla tsempillä lähinnä korin läheisyydessä, Jorit paukuttivat  isoa pussukkaan. 20-24.

Toisella kympillä Kaspan elukkamainen tsemppi poiki kummassakin päässä levypalloja ja kauden debyytin tehnyt Sami Virtanen näytti esimerkkiä kuudella pisteellään. KoriJirot olivat hieman hätää kärsimässä, mutta Kopio piti 12 pisteellään joukkueen mukana. 22-16.

Kolmannella kympillä Kilian Cato ja Kopio paukuttivat yhteensä 16 pinnaa ja ero kasvoi jo kymmeneen. 13-22.

Viimeisellä kympillä Kaspalakkien puolustus oli suorastaan hurmiossa eikä KaroJirot saaneet viiteen minuuttin kuin pari koria. Ero kutistui kahteen pisteeseen, kunnes noin minuutti ennen loppua Visa Tarjanne onnistui venyttämään eron neljään. 13-11.

KeroJerojen Tarjanne-Kopio-Cato olivat todella hyviä. Muilla sen sijaan tuntui olevan yllättävän vaikeaa. Tarjanteen atleettisuus on tähän sarjaan vähän liikaa. Kopion jäätävät heitot kättä vasten aiheuttivat useita pään pudistuksia. Caton liikkuvuus ja fyysisyys oli myös omalla tasollaan. Bonuksena vielä hyvä puolustus Surovia vastaan.

Kaspalakeista Nanski joutui tekemään kovan iltapuhteen kummassakin päässä. Harmittavasti ottelun viimeisillä sekunneilla tullut tälli sai illan jatkumaan vielä Peijaksessa. Pistooli Virtanen oli suorastaan liekeissä debyytissään ja Lihashaarniska Ansas möyri toistakymmentä levypalloa.

Kaspa: Nanski 20 (MVP), Merivirta 2, Ansas 6, Ajo Jukka 10, Surov 9, Riihimäki 4, Lahtinen 4, Virtanen 13.

KiroJarit: Visa Tarjanne 17, Salojärvi 1, Leo Tarjanne 6, Helenius 3, Vuorinen 1, Cato 16, Paulamäki -, Kopio (MVP) 23, Puotila 3.

Entä sitten? KoriJoreille ei tällä kaudella pysäyttäjää löydy (Honkaa lukuunottamatta, jos sarjapaikan säilyttäminen sitä edellyttää?). 

Kaspalakkien ei tarvitse päätänsä pensaaseen laittaa, vaikka tappio tulikin. Tekemisen laatu on kovalla tasolla ja on ilo nähdä, että sarjan kärkijoukkueetkin ovat täysin kaadettavissa.

.