PuHu 2 - Pantterit 66-62

Lähtöaskeleet: PuHu on jatkanut vähintäänkin itsensä yllättämistä koko syksyn ja pääsi nyt parin helpomman voiton jälkeen uudestaan kokeilemaan onneaan kärkikamppailussa. Jalkeille saatiin lopulta 8 hukkaa, osan sairastuessa ja osan lähetellessä heikko resoluutioisia kuvia joulukadun avajaisista. Näillä mennään...

 

Pantterit on koonnut laumansa ja teroittanut kyntensä tälle kaudelle tavoitteena paikka nousujunassa. Panttereiden toiminta näyttikin alkulämmittelyn perusteella jopa organisoidulta ja urheilulliselta. Siinä vaiheessa PuHun coach Kaijansinkko kärräsi fläppitaulun ja 40% ottelun pelaajista tennishallin kahvion kautta areenalle oli PuHulla 3 jätkää neppailemassa yhtä palloa rengasta kohti kun vastakkaisessa päädyssä kaveri lyö donkkia täyden rosterin voimalla. Hyvältä näyttää vierailijoiden osalta!

 

 


Matsi: Pantterit aloitti flashback-mäisesti Raukomaan rokottaessa heti isännät 4-0 johtoon. Olisikohan meidän pitänyt tulla aiemmin pelipaikalle? Ei olisi, sillä noiden kahden korin jälkeen saatiin odottaa pitkään isäntien seuraavia pisteitä vieraspäässä Ahojen ja Kirjavaisen johdattaessa Hukkalauman 4-12 karkumatkalle. Ensimmäsellä jaksolla Kaspalakit pelasivat pelottavan hyvää koripalloa, heittivät tarkasti 5 isoa pussukkaan ja samalla Pantterien oli tyytyminen yksittäisten pelaajien yksittäisiin onnistumisiin. Jukka Ahon 8 ja Jarno Kirjavaisen 6 pisteen ansiosta Hukkalauma klaarasi ensimmäisen kympin 14-25 Nanskin ja Jarkko Ahon päästessä myös pisteiden makuun.

 

Toisella kympillä puntit tasaantuivat ja jakson puolivälin jälkeen Pantterit pääsivät hiipimään hiljalleen peliin mukaan Lyonsin ja Kingin tehdessä pari koria mieheen. Ensimmäisen jakson heittovire oli kadoksissa eikä oikein ajoillakaan päästy pistesaraketta kaunistelemaan. Onneksi sentään Kirjavainen, Jarkko Aho ja Nanski saivat muutaman korin aikaan. Parhaillaan jo lähempänä 20 pistettä käynyt johto suli vielä aivan jakson lopussa Panttereiden Niemen kolmosella ja Laineelle annettun and-onen ansiosta 32-42 tilanteeseen.

 

Pitkän viiden minuutin puoliajan jälkeen päästiin taas vauhtiin, nimittäin käsipallovauhtiin. Kolmatta jaksoa leimasi todellinen korilama, joka osaksi oli Panttereiden kohonneen puolustusintesiteetin ansiota, mutta samalla Kaspalakit jatkoivat tällä kaudella tavaramerkkinään ollutta vähintäänkin yllättävän tarkkaa puolustuspeliä. Helppoa heittoja ei juuri tullut kummallekaan joukkueelle, joten 11-12 päättyneen jakson jälkeen voittajaa ja sarjakärkeä lähdettiin hakemaan 43-54 -tilanteesta.

 

Vikalle kympille Pantterit onnistuikin virittelemään todellisen loppukirin. Paikkaa ja miestä vaihdellut isäntäjoukkue sai PuHun pelaamisen jälleen sekaisin ja heitot kolisemaan paria Jukka Ahon kakkosta lukuunottamatta raudoista ulos. Panttereiden äänekäs vaihtopenkki ja ärhkäkkä puolustus palkittiin ottelun loppuvaiheilla Mike Kingin lay-upin jälkeen 59-58 johtoasemalla, 4-0 tilanteen jälkeen muuten Panttereiden ensimmäinen johtoasema koko pelissä. Onneksi tuo johtoasema jäi Panttereiden viimeiseksi Jarkko Ahon ja Nanskin ollessa terästä vapaaheittoviivalta loppuun saakka. Vapaaheitoista mainittakoon myös sellainen erikoisuus, että Kirjavainen päätti heittää yhden vaparin jopa suoraan koriin ilman perinteistä lautaheittoaan.

 

PuHu: Nanski 15, Aho Jarkko 11, Kirjavainen 15, Aho Jukka 16 (MVP), Surov 4, Lahtinen 5, Kokkonen -, Laatikainen -.

 

 

Pantterit: Orpana 5, King 11, Laine 3, Niemi 7, Raukomaa 12 (MVP), Ouusu -, Lyons 12, Barulin 2, Siirama 3, Rankinen -, Dolk 7.

 

Entäs sitten: PuHu on pelannut hyvän kauden ja Pantterit oli sille hyvä tasonmittaus. Tänään Hukkalauma onnistui tekemään tarvittavan ja löytämään riittävän määrän rauhallisuutta ja hermoja Panttereiden urheilullista joukkuetta vastaan. Edellinen kärkipeli hävittiin pisteellä, nyt tämä klaarattiin neljällä, vaikka rahkeita olisi ollut suurempaankin voittoon (tai tappioonkin).

 

Panttereilta ei tänään nähty kentällä Kulhaa, Hassista tai Räsästä, joten heidän nimensä vielä tämän porukan lisäksi kuuluvat Panttereiden rosteriin voidaan Panttereiden nousuhaaveita pitää täysin realistisina. Kärkijoukkueista Panttereilla on allaan tappiot Korijarijoreille ja nyt PuHulle sekä voitto Ravensista. PuHu pelaa viikon päästä taas kärkikamppailun, nyt sarjaa sen kanssa johtavaa Kariorijoreja vastaan - onpas jännittävää!