PuHu2-Honka 101-58 (51-31)

Lähtöaskeleet: Suomen suurin koripalloseura oli saanut jalkeille 7 pelaajaa, joista suurin osa A-junnuja. Pelaajista suurin osa oli ilmeisesti pelannut viikonlopun aikana jo useamman pelin muissa sarjoissa. Hei haloo Espoo!

Kaspalakkien syksy on ollut suurta juhlaa lukuunottamatta pisteen tappiota Teekkareita vastaan. Mikä parasta, se ei ole kompuroinut häntäpään joukkueita vastaan.

Ottelu: Varsin yllättäen konkaripitoinen Kaspalakit puhkoivat alusta alkaen Honkapuolustusta rikki ajoillaan. Honka sen sijaan ei löytänyt kaaren sisäpuollta heittopaikkoja laisinkaan, mutta kaaren takaa upposi jo avauskympillä 4 isoa sisään. Kirjavaisen tultua kentälle ero repesi nopeasti 10 pisteeseen. 25-16.

Toinen jakso mentiin täysin samalla kaavalla. Hongan Zein pyöritti peliä minkä pystyi ja toisessa päässä Surov murjoi palloa pussiin korin alla. 26-15.

Toinen puolikas mentiinkin sitten "isä opettaa poikaa"-meiningillä; PuHu esitti näyttäviä nopeita hyökkäyksiä sekä kymmenkunta komeaa koriinjohtavaa syöttöä. Bonuksena vielä useampi blokki.

Hongan pelaajista paistoi ajoittain väsymys ja alakulo, mikä oli sinänsä ymmärrettävää. Puhtaat paperit saivat vikkelä Zein sekä Lindholm. 

Kaspa pystyi peluuttamaan koko yhdeksikköään tasaisesti tason juuri tippumatta. Syksyn alavireisesti aloittanut Kirjavainen teki kentällä ollessaan pisteen per minuutti ryyditettynä muutamalla namipassilla ja blokilla. Myös Merivirta oli ajoillaan täysin pitelemätön.

PuHu: Nanski 7, Aho Jarkko 12, Merivirta 16, Kirjavainen (MVP) 20, Järvi 9, Surov 16, Lahtinen 12, Kokkonen 2, Laatikainen 8

Honka: Zein 15 (MVP), Lindholm 11, Andersson 8, muille sattumia.

Entä sitten? On varsin irvokasta, että Suomen Suurin ja Kaunein seura ei pysty organisoimaan sen vertaa, että se laittaisi jokaiseen peliin tuoreita pelaajia täyden joukkueen verran. Paikalla olleiden pelaajien vika rökäletappio ei ollut. Täydessä iskussa ja tuoreilla jaloilla joukkueessa on ainesta sarjapaikan säilyttämiseen.

Kaspa purjehtii nyt sopivassa myötätuulessa. Henkseleitä ei auta kuitenkaan paukutella, sillä sarjaohjelma on ollut varsin suotuisa. Sarjan piikkipaikkaa voi kuitenkin pitää pienoisena yllätyksenä.

Vääräleuat ovat moittineet sarjan tason heikoimmaksi ikinä. Osittain tämä näyttää pitävän paikkaansa. Täytyy kuitenkin todeta, että Sarjan keskikastiin kuuluva Porvoo hoiteli juuri Suomen Cupissa Pyrsan kakkosjoukkueen. 40 pisteen erolla.