HNMKY Yökoris - PuHu2 60-103 (20-61)

Lähtöaskeleet: Yökoris on tullut tunnetuksi yllättävistä kokonpanoistaan, tunteikkaista otteistaan ja todellisesta katukorispelistä, jossa kuviot laitetaan romukoppaan ja hyökätään rajattomalla itseluottamuksella. Joukkue on heikentynyt viime kaudesta dramaattisesti, jopa pöytäkirjan pitäjistä oli pulaa.

Kaspalakkien kausi on ollut hurja: 4 voittoa ja omiin on päästetty keskimäärin 60 pistettä. Alkulämmittelyn perusteella Yökoris ei tulisi ottamaan avauspisteitä.

Matsi: Reilu kaksi minuuttia pelattua ja taululla 2-12. Kaspalakit paukuttivat Joikka Lahtisen isojen avulla samantien karkuun. Harvoin on nähty, että vastustaja tuntee tässä vaiheessa ottelua itsensä näin lyödyksi. Sama tahti jatkui jakson loppuun etenkin Merivirran näyttävien ajojen ja namupassien siivittämänä. 7-37.

Toisella kympillä hurjastelu jatkui lukemiin 10-49, kunnes Slater otti vastuuta ja teki näyttävillä yksilösuorituksilla muutaman korin. Jakso 13-24.

Kolmannella jaksolla Kaspan puolustus herpaantui ja koreja juostiin vuorotahtiin varsin sopuisasti. 26-26. Viimeinenkään jakso ei klassikoksi noussut -13-16.

Yökorikselta pisteiden makuun pääsivät lähinnä Sahsaheb (8) sekä väkivahva takamies Slater (16). Muille sattumia silloin tällöin surkealla prosentilla. Joukkue ei pärjännyt edes vähää miespuolustuksessa ja vaihto makaavaan paikkaan oli vielä kauheampaa. Hyökkäyksessä yksi riplasi palloa ja joku sitten heitti tai ajoi sumppuun. Loppumatsista toki tuli muutamia ihan kivojakin suorituksia puolustuksen herpaantuessa.

Kaspan asenne oli heti alussa kiitettävä. Kun vielä Lahtinen ja Jukka Aho heittivät palloa pussiin murhaavalla tarkkuudella, oli peli aika kivan näköistä. Joukkueesta kertoo aika paljon, että Liiga-Nanski teki ottelussa yhden korin - pallo kiersi todella kivasti. Joikka Lahtisen kannalta oli harmi, että hyvä heittopäivä osui tähän matsiin (6 isoa säkkiin) - suotavaa olisi osua joskus tiukoissakin peleissä! Merivirta hankittiin joukkueeseen, jotta saataisiin vieraspeleihin keväällä edes 7 pelaajaa, mutta poika onkin oikein kelvollista viisikkokamaa. Kun vielä Ansaskin on innostunut hurjastelemaan alkukauden 7 pisteen keskiarvolla, tämä alkaa näyttää aika kivalta. Pienenä miinuksena Järven ja Surovin poissaolot. Ensimmäistä kertaa kuulin syyksi, että pitää mennä nukkumaan. Surovin synnytystalkoot sentään menevät nippanappa hyväksytyn poissaolon puolelle.

Kaspa: Nanski 2 (!), Aho Jarkko 13, Merivirta 15, Ansas 10, Aho Jukka 20, Riihimäki 4, Lahtinen 22 (MVP), Kokkonen 2, Laatikainen 12.

Entä sitten? Yökoris on varma putoaja, eli kaksi paikkaa kolmoseen on vielä tarjolla. Joukkueelle kuitenkin pisteet hyvästä asenteesta - Slaterin lopun ylilyöntejä lukuunottamatta peli pysyi loppuun asti siistinä.

Muutama asiantuntija on arvioinut Sarjan tason olevan historian heikoin. Viiden ottelun perusteella tämä pitänee pitkälti paikkaansa. Pelaajavirta ylemmistä sarjoista tuntuu aika lailla tyrehtyneen kaikilla joukkueilla ja lapsitähdet tuntuvat menevän suoraan joko ylempiin divareihin tai mutasarjoihin. Kaspallehan tämä sopii sinänsä mainiosti. Joukkueessa on nyt hyvä kombo innokkaita veteraaneja ja nuorempia, hyviä pelaajia.