Puhu2 - Kotkajengi 74-51 (31-25)

Lähtöaskeleet: Kotkajengi on Sarjan Run&Gun-joukkue, jonka harvakseltaan ilmestyvistä otteluraporteista voisi päätellä, ettei joukkue ole voittanut sarjassa yhtään ottelua vuosien varrella. Ainakaan omin avuin. Joukkue on vahvistunut LiigaWikiNiskasella, joten pelkkiä pälvikaljuisia, aavistuksen ylipainoisia parkkimittareita ei tänään tarvinnut kentällä pitää. 

Kaspalakkien syksy on ollut hämmentävä. Jokaisessa ottelussa on ollut aloitusviisikon pelaajia poissa ja viimeisen vuosikymmenen ajan se on rämpinyt alkukauden. Nyt se on paukuttanut vastustajia nekkuun keskimäärin 20 pinnaa ja jakaa Sarjan piikkipaikan Porvoon kanssa.

Matsi: Kotkajengi pysyi tyylilleen uskollisena alusta alkaen. Ensimmäisen neljän minuutin aikana se heitti kaksi kertaa kaaren sisäpuolelta, joista toinen kaukoheiton jälkeisestä levypallosta. Onnistuneita kolmosia jaksolle kaksi. Ei kauhean hyvin.

Kaspa lähti mukaan heittokisaan ja siinähän ei hyvin käynyt. Nolla osumaa kaaren takaa ja pitkät kakkoset niin ikään rautoihin. Kokonaisuudessaan sekavaa, vaikka se sentään yritti pelata settejäkin. 10-12.

Toisella kympillä peli asettui PuHun osalta uomiinsa ja pisteitä kertyi etenkin vapariviivalta lähinnä Ahon veljesparin toimesta. Kotkajengin sekoilu oli totaalista ja ainoastaan Vuoriston kaksi isoa jakson loppuun pelasti joukkueen keskinäiseltä kiukuttelulta.

Kolmas jakso oli edelleen kummaltakin aika takkuista. Syynä oli ainakin osittain se, että molemmille maistui aika hyvin puolustaminen. 17-16.

Viimeisellä kympillä Kotkajengi väsähti heti alussa aivan totaalisesti. Seinille syöttelyä, viime sekunnin roiskaisuja ja epätoivoisia kolmosia. Niistä on kunnon selkäsauna tehty. LiigaNanskin ja Taavi Järven puolustus vei useamman kerran vastustajalta pallon ja tuloksena nopea kaksipisteinen toisessa päässä. 26-10.

Kotkajengin puolustus oli varsin hyvää 30 minuuttia. Hyökkäyksessä sillä riitti heitto- ja ajouhkaa mainiosti, kunnes paukut loppuivat. Niskanen on sopeutunut joukkueeseen mainiosti, jättäen muiden tavoin kesäharjoittelun minimiin. Jahka kausi etenee, eväitä on kuitenkin joukkueen kesto-MVP:ksi. Varjonen väläytteli alimittaisen sentterin liikeitä alussa, mutta häipyi varjojen maille nopeasti. Holmberg oli ajoittain lähellä päästä hyvään flow-tilaan, mutta kun ei niin ei. MVP-pysti lähtikin tänään todella edulliseen hintaan Vuoristolle, joka ainoana pelasi taitojensa ylärajoilla koko ottelun.

Kaspalakeista kukaan ei säihkynyt hyökkäyksessä, mutta eipä ollut tarviskaan, jos vastustaja pidetään 51 pinnassa. Nanski ja Järvi olivat todella hyviä ja Jarkko Ahollekin näytti hiki tulevan. Bonuksena vielä muutama näytös tukijalan käytöstä hyökkäyskorilla. Laatikainen napsi uransa ennätyksen hyökkäyslevypalloissa (3).

Kaspa: Nanski 5, Aho Jarkko 15, Merivirta 4, Järvi (MVP) 12, Aho Jukka 12, Riihimäki 2, Lahtinen 10, Laatikainen 13

Kotkajengi: RiFi 2, Holmberg 8, Halmetoja P -, Vuolle 4, Halmetoja E. 3, Vuoristo (MVP) 9, Varjonen 8, Virtanen -, Koskinen -, Nieminen -, Korhonen-, Hämäläinen - , Niskanen 12, Suutari -

Entä sitten? Kotkajengi tulee asemoimaan Sarjan perinteiden mukaisesti itsensä hyvissä ajoin häntäpäähän. Vaikka Pirkkolan kotipeleihin joku katsoja saataisiinkin paikalle, ei tällä porukalla hurmosta tai voittoputkia kerätä. Kolme suoraa putoajaa on oikeasti aika jännä juttu vielä, etenkin kun Dynamo näyttää raapivan voittoja.

4 ottelua, 4 voittoa, vastustajille keskimäärin alle 60 pinnaa. Kun katsoo edustusjoukkueen rävellystä, täytyy varmaan alkaa kyselemään vähitellen nousukarsintoihin lähtijöitä, jotta saadaan pidettyä vantaalainen joukkue valtakunnallisessa sarjassa. Ei kun ai niin, se sarjapaikka hoidetaankin vantaalaisittain kesäkuussa kabinetissa.