Kollit - Kaspalakit 61-69 (32-32)

Lähtöaskeleet: Kaspalakit ovat toimineet viime kausina Killan koululla pisteautomaattina kotijoukkueelle. Poissa oli tänään noin 50 heittoa, kun Ahon veljekset olivat poissa. Kun vielä maalatulta alueelta puuttui puskutraktori Ansas, oli vieraiden rosterissa ainoastaan 8 pelaajaa. Kolleilla oli täysi rosteri, nimimiehistä ainoastaan Aalto puuttui (kait se rosterissa on tänäkin vuonna?). Yleisöä oli kohtuulliset kolmisenkymmentä ja buffa palveli, joskaan paljon odotettuja Herkku Railotien Railotien herkkuja ei näkynyt.

Matsi: Kaspa otti heti alkuun vauhdin pois ja keskittyi siihen minkä parhaiten osaa. Useampi minuutti siinä mentiin 0-2 tilanteessa pystypainien. Ei kaunista, mutta varmasti viihdyttävää, kun tahtotaso oli korkealla. Kaspa kierrätti palloa mukavasti ja heti ensimmäisellä kympillä 6 pelaajaa pääsi pisteille. Kollit nihkeili 9 pinnaa.

Toinenkin kymppi pelattiin käsipalloa niin pisteiden, kuin kontaktienkin osalta. Ankara painiminen hapotti ensin Kaspalakit ja Kollit kirikin jakson päätteeksi Haanpään kahden ison avulla tasoihin. 23-14.

Tauko teki hyvää vieraille ja kun muutama kolmonenkin upposi, kasvoi ero viiteen pisteeseen. 19-24.

Viimeinen jakso olikin sitten täynnä dramatiikkaa, jossa tuomarit nousivat pääosaan. Ensin Kirjavainen loukkasi itsensä ja joutui vaihtoon. Sitten Riihimäki sai muutaman kyseenalaisen virheen hyökkäyspäässä ja joutui penkille. Heti perään Järvi tuuletteli hyvää puolustustaan, josta tulikin viides virhe. Viimeiset 4 minuuttia oli siis mentävä samoilla miehillä. 

Keravan prässi toimi upeasti pariin kertaan ja ero taisi kutistua kuuteen. Ihmemies Liiga-Nansin kolmonen katkaisi kuitenkin Kollien niskan. Viimeinen minuutti meni sitten Kaspan pelatessa kelloa.

Tuomaripari Hakamäki - Murat puhalsi tasaisesti. Ihmetystä herätti, kun toinen viheltää virheen 20 metrin päästä ja vieressä toinen olisi viheltänyt jotain ihan muuta. Useampikin tilanne olisi päätynyt ihan toisin, jos tuomarit olisivat vaihtaneet muutaman sanan keskenään tilanteen jälkeen. Uudistetut säännöt eivät tietääkseni estä korjaamasta toisen selkeää erehdystä. 

Kolleilla on iso nippu nuoria pelaajia, jotka eivät tänään päässet loistamaan. Haanpää heitti yllättäen paljon, mutta ei lopun muutamaa väläytystä lukuunottamatta säihkynyt. Järvinen tuntui tekevän usein tärkeitä koreja, vaikkei pistesaldo hurjasti karttunutkaan. Sama juttu Kilpeläisellä. 

Illan winsti oli ehdottomasti top3:een kuuluva muutamaan kauteen. Viidellä seniorilla operoinut Kaspa hoiteli levypallot ja määräsi täysin ottelun rytmin. Takamiehenä pelanneet Laatikainen ja Nansi pitivät hyvää huolta pallosta ja kontrollin hyökkäyksessä. Kirjavainen väläytteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella viimeistelytaitojaan läheltä ja kaukaa. Uransa ensimmäisen MVP-pystin sai mukaansa rookie Merivirta, joka uurasti hurjat minuutit.

Kollit: Haanpää 23 (MVP), Kilpeläinen 13, Järvinen 11, Westerholm 4, muille yksittäisiä sattumia.

Kaspalakit: Kirjavainen 10, Riihimäki 5, Surov 10, Lahtinen 5, Laatikainen 9, Merivirta 7 (MVP), Liiga-Nansi 16, Järvi 6.

Entä sitten? Kerava on hyvä joukkue ja puitteet ovat kohdallaan. Lapsitähdet eivät vielä loista, mutta kasvavat hyvässä ympäristössä korkoa. Kerava tulee olemaan kauden päättyessä kärkipään porukoita. Erityismaininta Kolleille, joka palkitsi joukkueen MVP:t popcorn-pusseilla (valinnat eivät täsmänneet Hissin kanssa)! Näistä pienistä jutuista on Sarjojen Sarja tehty.

Enpä muista tällaista starttia kauteen. Huhhuh ja Vau! Järvi, Merivirta ja Lahtinen ovat tuoneet mukavan boostin ja kun veteraanitkin ovat lämmenneet kauden alkuun hyvin, niin nyt vain odotellaan loukkaantumissumaa takki auki. Just nyt koris on aika hieno peli!