Dynamo - PuHu2 65-71 (24-26)

Lähtöaskeleet: Dynamo on ollut viime vuodet satunnaista Sarjojen Sarjassa piipahtamista ihan ok kolmosdivarijoukkue, joka sarjan laajennuksen myötä pääsi takaportin kautta II-divariin. Virolaisista koostuva joukkue luottaa vahvasti voimaan, taidon ja vauhdin kustannuksella. Hukkien joukkue on nuorentunut maltillisesti ja ei liene mikään salaisuus, että ainoat tavoitteet ovat sarjapaikan säilyttäminen ja Keravan voittaminen. Edes kerran.

 

Matsi: 8 pelaajan rosterilla, ilman varsinaisia takamiehiä aloittanut Kaspa astutti heti avaukseen kaksi uusvanhaa pelaajaa. Monipuolisilla aivopieruillaan takavuosina säväyttänyt ja säikäyttänyt Joel Lahtinen on saatu takaisin maakuntakierrokselta. Taavi Järvi kiipesi muutama kausi sitten Kaspalakkien kautta jopa edustusjoukkueeseen, mutta kun lukuintoa piisasi, nousujohteinen korisura vaihtui opiskeluun. Nyt on sitten nuorempaa miliisiä rivissä rymistelemässä. Vaihdosta kentälle saatiin vielä Santeri Merivirta, joka oli jo PuHun menetettyjä junnulupauksia, mutta kaivettiin viime hetkillä alelaarista aladivareista. 

Itse ottelu oli etenkin Kaspan osalta hirveää kuraa alusta loppuun. Dynamon vahva, mutta hidas puolustus muurasi maalatun alueen tukkoon, jonne oli sitten kiva ajella pitkin ottelua huonoin tuloksin. Kaukaa heittopaikkojaoli yllin kyllin ja pahimmillaan kuulaa lähti ilmaan viidesti samassa hyökkäyksessä. Kun ei uponnut niin ei uponnut. Tästä kertoo jo puoliaikatuloskin, kun joukkueet saivat aikaiseksi yhteensä 50 pistettä.

Toisella puolikkaalla Dynamon Lokutsievski ja Kampus veivät kotijoukkueen jopa muutaman pisteen johtoon. Lopulta Jukka Aho ja Lahtinen onnistuivat kolmessa peräkkäisessä hyökkäyksessä naulaamaan isot pussukkaan ja ero oli noin 10 pinnaa. Tästä Dynamo ei enää noussut.

Dynamolla on tasan kolme oivaa pelimiestä. Lokutsievski, Kampus ja korin alla hyvin rouhinut Vilipuu tekivät kukin 16 pinnaa. Muille jäi pelkkiä sattumia.

Kaspalta ainoastaan Jarkko Aho sai puhtaat paperit. Hyviä nopeita ajoja ja puolustuskin maistui. Muille maistui kyllä puolustus ja heitot, mutta tarkkuudessa on vielä kovasti parannettavaa. Oli siellä muutamia toivonpilkahduksia, mutta niistä sitten syksymmällä, jos sama tahti jatkuu. Se tuli kuitenkin selväksi, että nuorissa on tulevaisuus.

Kaspa: Aho Jarkko (MVP) 20, Merivirta 10, Kirjavainen 2, Järvi 8, Ansas 8, Aho Jukka 15, Riihimäki -, Lahtinen 8

Entä sitten? Mikäli sarjan taso ei ole romahtanut, Dynamo tekee kauden jälkeen paluun kolmoseen. Tänään pelaajia oli täysi tusina, mutta taitoa ei ollut viisikollisen vertaa. Jokunen sattumavoitto marraskuisen arki-illan kunniaksi voi napsahtaa.

Eipä Kaspakaan fanfaareita ansaitse, kaksi sarjapistettä kylläkin. Kauden alku ei perinteiseen tapaan ole veteraaneille helppoa, joten eiköhän tämä tästä aukene. Seuraavaksi taitaa olla vastassa toinen ikiSarjalainen Herrat, joka aloittanee ottelun kuviolla "Heikkilä"