Kerava-PuHu2 86-70 (46-36)

Lähtöaskeleet: Joukkueiden keskinäiset ovat olleet jo 10 vuoden ajan tasaisia ja täynnä tulta ja tappuraa. Kumpikin on varmistanut jo sarjapaikan, mutta keskinäinen nahistelu on aina poikaa. Rosterissa oli kummallakin riittävästi pelaajia, buffaa ei ollut ja katsojia kohtuulliset 35. 

Matsi: Ei tästä kyllä ElClassicoa saada tänään aikaiseksi. Hukkien ajatukset olivat vielä tiskikoneen täytössä ja muissa arkiaskareissa, kun taas Kerava oli muutamasta pallonmenetyksestään huolimatta kuitenkin myös henkisesti salissa. Hukkien aivotuksia kuvaa parhaiten se, että männä vuosina Haanpäältä olisi vaikka katkottu kädet kuin päästetty heittämään vapaita fiiliskolmosia heti ottelun alkuun. Haanpäälle 3 isoa ja kaksi yksipisteistä kympille. Hukkien aloitusviisikon peli oli muutoinkin kauheaa kuraa eikä se saanut viiden minuutin aikana kuin 6 pinnaa kasaan. Jakson puolivälissä oli Keravan vuoro pöllöillä. Coach Korhonen ei varmaankaan muistanut kertoa joukkueen next generationille, että Riihimäki tykkää ajaa vasemman käden lay upeja. Tuloksena 7 pinnaa putkeen ja tauolle lukemissa 19-16.

Seuraavalla kympillä Keravalla oli 7 pistemiestä, ylivoima levypalloissa ja tahto korkealla. Hukilla peliä pyöritti ja ratkaisuja ottivat ainoastaan Nanski (10) ja Jukka Aho (5). 27-20. Ihan hirveää kuraa vierailla.

Toisesta puolikkaasta ei millään keksi kohokohtia. Hukat roiski isoja, menetti palloja ja puolusti surkeasti. Haanpäätäkin voitiin pitää reservissä penkillä. Aalto heitti puolimatkan kakkosia tai sitten nosteli muutaman ilmaisen korin. Vaikka Hukat kävi vielä 10 pinnan päässä viimeisellä kympillä, mitään jakoa sillä ei kuitenkaan ollut. 16-11 ja 24-23.

Ottelussa ei pullisteltu eikä tuijoteltu vastustajaa kertaakaan. Ei otettu yhtään tekua. Ei mussutettu tuomareille, omille eikä vastustajalle. Kyllä ennen oli vaan pahempaa. Yleisökin tyytyi ainoastaan golf-taputuksiin eikä katsomosta kuulunut yhtään Elämänkoululaisen äänekästä kommenttia, eli vihkoon meni silläkin osastolla. 

Keravan Haanpää oli jälleen tarkkana kaaren takana ja kiepautti päälle vielä muutaman komean korin lähempääkin. Aalto heitteli hyvin pitkiä kakkosia kulmasta ja hiipi korin alle nostelemaan ilmaisia kuppeja. Aiempina vuosina Alatypöt ovat huomaamatta tehneet hurjia pistemääriä. Tänään he olivat ainoastaan huomaamattomia. 

Hukilta Nanski paukutti menetysten ja harhasyöttöjen ohessa ihan kivasti pisteitä. Ahot roiskivat kuulaa läheltä ja kaukaa lähinnä rautoihin ja muut eivät saaneet edes kelvollisen näköistä heittoa aikaiseksi. MVP-pysti olikin tänään todella halpa ja siihen riitti 5 minuutin suonenveto ja nolla menetystä.

Kerava: Haanpää 25, Saarinen 4, Kilpeläinen 10, Laatikainen 3, Alatyppö L. -, H 6, Järvinen 8, Westerholm 10, Aalto 20, Rantala -

Hukat: Nanski 20, Ollila 3, Koskinen -, Jarkko Aho 5, Jukka Aho 16, Kerminen 11, Marjanen 4, Riihimäki 9 (MVP), Kokkonen -, Laatikainen 2

Entä sitten? Keravan nuorennusleikkaus on toiminut hienosti ja rosterissa löytyy varteenotettavia pelimiehiä jokaiselle paikalle. Coach Korhosella olisi kuitenkin paljon annettavaa vielä kentällä asennepuolella. "Ihan ok" ei pitäisi olla Keravaan yhdistettävä mielleyhtymä.

Hukkien pelaajilla oli tänään selkeä ohipäivä ja nillitys jatkui pelin jälkeen tyttöjen pukuhuoneen pisuaarilla ja viileässä suihkussa. Oli kuulema jalat jäykkänä sunnuntain koitoksesta. Pah, sanon minä. Kekkosta mukaillen "Kaikki syyt jotka estävät sinua pelaamasta kauden aikana 42 peliä ovat tekosyitä".