KonstaIiro

 

PuHun miesten edustusjoukkue rakentuu edelleen ja taas on aika kertoa uusista pelaajakiinnityksistä. Joukkueen nuori PuHu-taustainen runko saa vahvistusta kun seuran junnutoiminnasta maailmalle ponnistaneet Iiro Kerminen ja Konsta Konttinen palaavat kotiin ja liittyvät PuHun edareiden riveihin.

 

Iiro Kerminen

Pari viime kautta EBT:n riveissä miesten 1-divisioona B:ssä (M1DB) pelannut Kerminen tekee paluun Martsarin parketille alkavalla kaudella. PuHun kasvatti on edellisen kerran edustanut kasvattajaseuraansa kaudella 2015-2016 19-vuotiaiden SM-sarjassa ja samaisella kaudella hän pelasi ensimmäisen pelinsä myös M1DB:ssä. Kerminen sanoo olevansa iloinen palatessaan PuHuun, mikä on ollut hänelle jo pienestä pitäen tuttu ja turvallinen seura.

 

“Saatuani tiedon että Kari Kämppi tulee valmentamaan PuHun M1DB-joukkuetta, tiesin että pelisysteemi sekä hänen valmennustapansa ovat minulle sopivat. Nuorena joukkueena meillä on hyvä mahdollisuus tuoda tempoa ja heittouhkaa kentälle, niin peleissä kuin treeneissäkin. Toivon tietysti, että mahdollisimman moni puhulainen tulisi seuraamaan ja kannustamaan edaria voittoihin tulevalla kaudella!” sanoo Kerminen terveisinään puhuyhteisölle.

 

“Hienoa saada Iiro takaisin. Hän tuo erittäin nuorelle joukkueellemme kokemusta ja johtajuutta. Pelillisesti Iiro on meille monipuolisuudellaan tärkeä palanen. Hän pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ja kykenee ratkaisemaan kaikilta etäisyyksiltä” iloitsee päävalmentaja Kari Kämppi.

 

Konsta Konttinen

PuHun miesten edustusjoukkueen riveihin  liittyy alkavalle kaudelle myös Konsta Konttinen, joka on ottanut ensikosketukset koripalloon puhuvalmentaja Mikko Mantereen opastuksessa, vaikka suurin osa juniorivuosista onkin mennyt MaSu Basketin riveissä. Konsta on tottunut suuriin vantaalaisiin areenoihin, sillä elämänsä ensimmäisen korispelin hän pelasi puhuikoni Miska Alangon muistoksi järjestetyssä turnauksessa Energia Areenalla kokokentän haasteottelussa Lapuan Korikobria vastaan. Silloinen valmentaja Mantere muistelee, että “Konsta teki matsissa maalin tai kaksi”. Edelliset kaksi kautta Konttinen on pelannut U19 SM-sarjaa Rocksien riveissä sekä lisäksi edustanut M1DB:ssä Hyvinkään Pontevaa.

 

“Kahdeksan muualla pelatun vuoden jälkeen Puhuun palaaminen tuntuu hyvältä. Palasin PuHuun, sillä haluan päästä eteenpäin pelaajana ja PuHu vaikutti siihen oikealta vaihtoehdolta. Kun tulin katsomaan treenejä kesällä niin näkemäni vain vahvisti asiaa. Joukkuehenki ja pelaajien motivaation taso on todella mukavaa katsottavaa. Uskon että voimme pelata hyvää korista ihan ketä vastaan tahansa ja uskon että pleijarit on koko joukkueen tähtäimessä”, avaa Konttinen ajatteluaan paluun taustoilta.

 

“Olen iloinen että Konsta valitsi PuHun. Hyvänä puolustuspelaajana Konsta sopii loistavasti meidän agressiiviseen ja kovatempoiseen pelitapaan. Lisäksi hän vahvistaa jo ennestään vahvaa kaukoheitto-osastoa joukkueessa” kommentoi Coach Kämppi Konttisen liittymistä joukkueeseen.

 

PuHun miesten edustusjoukkue toimii tukeakseen junioripolkunsa päättäneitä ja sen loppusuoralla olevia kilpaurheiluun tähtääviä pelaajia. Valmennuksessa huomioidaan yksilöllisesti pelaajien tavoitteet ja kasvatetaan heitä eteenpäin urallaan kohti korkeampia sarjatasoja. Joukkue toimii vahvassa yhteistyössä U19 poikien joukkueen kanssa ja tulee olemaan vahvasti esillä koko seuran junioreiden arjessa ja toimimaan heille esikuvina.

 

PuHun miesten ensimmäinen kotipeli pelataan Martinlaakson koulun tutussa kotiluolassa 7. lokakuuta klo 17:00. Vastustajana kauden avauksessa on Jyväskylän Weikot.

 

Lisätietoja: päävalmentaja Kari Kämppi 050 597 5751