Pussihukkien ja PuHu Junioreiden monivuotinen aktiivi ja koripallon taustavaikuttaja Jari Liinkangas kuoli keskiviikkona 6.9.17 vakavan sairauden murtamana. Hänet siunattiin viimeiselle matkalle omaisten ja ystävien läsnä ollessa 7.10.2017. Koripallon tämänvuotiset EM-kisat ja Susijengin saavutukset jäivät häneltä näkemättä ja ystävien kanssa analysoimatta toisin kuin monet kymmenet koristapahtumat eri tasoilla vuosien varrella.

Jari aloitti koripallon Pussihukkien edeltäjäseuran Vantaan Panttereiden riveissä vuonna 1975 ja oli sittemmin alusta asti mukana perustamassa ja kehittämässä Pussihukat ry:tä. Valmentamisen Jari aloitti oman valmentajansa Matti Koskisen pyynnöstä juniori-ikäisenä, ja jo parikymppisenä hän oli identiteetiltään enemmän valmentaja kuin pelaaja. “Lilli” Liinkangas johdatti yli kahden vuosikymmenen aikana koriksen pariin useita ikäluokkia 1969 syntyneistä pojista 1980-luvulla syntyneisiin tyttöihin ja jaksoi siinä ohessa ohjata myös aikuisten harrastejoukkueita.

Valmentajana Lilli oli innostava, pitkäjänteinen, analyyttinen ja pelaajiaan kiihkeästi puolustava. Pussihukka-ajoilta Jarin tuntevat muistavat, että hän oli sydämellinen, mukana kaikessa ja aina valmis kuuntelemaan ja auttamaan mitä moninaisimmissa koriksen ja muunkin elämän pulmissa. Hän asetti valmentajana muiden edun omansa edelle.

Jarin entisistä valmennettavista mm. Markus Makkonen ja Kalle Rissanen ovat itse luoneet mittavaa uraa koripallovalmentajina, ja monen hänen entisen suojattinsa lapset pelaavat nyt PuHu Junioreiden eri joukkueissa. Lillin perintö elää tulevaisuuden Susijengipeleissä, valmentajakollegoiden tavatessa, seurayhteisössä ja kenttien laidoilla. Hän oli kummisetä paitsi pojalleni Henrille myös monelle muulle Pussihukalle ja korisjunnujen kanssa toimivalle.

 

Satu Leskelä