PUHU JUNIORIT 2019-2020

puhujunioritbanneri

PuHu Juniorit valmistautuu kauteen 2019-2020. Ikäluokkajaot tehdään tulevalla kaudella niin, että jokaisessa ikäluokassa on sopiva määrä pelaajia. Tämä mahdollistaa kaikille pelaajille osallistumisen omaa motivaatio- ja taitotasoa vastaavaan toimintaan. Ikäluokkien välistä yhteistyötä on kehitetty jo menneen kauden aikana varsinkin vanhimpien ikäluokkien kohdalla hyvällä menestyksellä. Jatkossakin motivoituneille pelaajille tarjoutuu mahdollisuuksia haastaa ja kehittää itseään oman ikäluokan harjoittelun lisäksi myös vanhempien junioreiden harjoitusympäristössä.

 

POIKIEN IKÄLUOKKAJAOT KAUDELLA 2019-2020:

Miehet & U19 (2001-2003)

PuHu:n tavoitteena on pelata M1DB sarjaa ja U19 joukkue osallistuu ikäluokan SM-karsintaan.

Miesten ja U19 ikäluokan valmennusvastuun kantava valmennusryhmä kootaan yhdessä joukkueen päävalmentajan kanssa.  Päävalmentajan rekrytointi on jo hyvässä vauhdissa. Tiedotamme myöhemmin lisää.

Pojat U16 (2004-2005)

Päävalmentaja: Jani Salo

PuHu Junioreiden poikien ikäluokat 2004-2005 yhdistyvät ensi kaudella U16 ikäluokaksi. Tällä tavoitellaan entistäkin korkealaatuisempaa kilpailutoimintaa ja huolehditaan siitä, että eri tasoiset pelaajat voivat kehittyä ja harrastaa omaa motivaatiotasoa vastaavassa ympäristössä parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue pitää toukokuun lopulla avoimen infotilaisuuden alkavan kauden suunnitelmista kaikille PuHu:n U16 poikien toiminnasta kiinnostuneille pelaajille ja vanhemmille.

2004-2005 -syntyneiden poikien uudeksi päävalmentajaksi on nimetty seuran ammattivalmentaja Jani Salo. Muista joukkueen valmentajista tiedotetaan vielä myöhemmin lisää, kun palaset loksahtelevat lopullisesti paikalleen.

”Innolla ja odottavaisin mielin kohti tulevaa kautta. Meillä on -04 ja -05 ikäluokissa hyvin harjoittelevia pelaajia, joita on hienoa päästä valmentamaan. Kauteen valmistautuminen alkaa heti kesällä. Laadukkaan kesäharjoittelun merkitys korostuu tässä ikävaiheessa. Avataan lisää toukokuussa avoimessa infotilaisuudessa” kommentoi Jani tuoreen nimityksen jälkeen.

Jani Salo on valmentanut uransa aikana laaja-alaisesti eri ikäisiä tyttö- ja poikapelaajia pelaajapolun eri vaiheissa hyvällä menestyksellä. Viimeiset kaksi kautta hän on toiminut mm. PuHu Junioreiden 19-vuotiaiden poikien päävalmentajana. Tulevalla kaudella Jani vastaa 16-vuotiaiden poikien valmennuksen lisäksi Länsi-Vantaan yläkouluikäisten Urhea-toiminnan akatemiavalmennuksesta. Jani valittiin kevään 2019 hakuprosessissa suorittamaan Suomen Koripalloliiton HKVT-koulutusta, joka on korkein Suomessa järjestettävä koripallovalmentajakoulutuksen taso. HKVT-tutkinnon suorittaminen antaa valmentajalle kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkueiden valmentajana sekä päävalmentajana kaikilla kansallisen koripallon sarjatasoilla.

Pojat U14 (2006)

Päävalmentaja: Markus Makkonen

2006-syntyneiden poikien kausi 2018-2019 on ollut useilla eri mittarilla äärimmäisen onnistunut. Kilpailullisesti joukkue on esiintynyt peliparketeilla erittäin hyvin. Tällä hetkellä joukkue valmistautuu 1. divisioonan aluefinaaleihin, jossa alueen neljä parasta joukkuetta kilpailevat kärkisijoista.

Markus Makkonen on nimetty joukkueen päävalmentajaksi myös kaudeksi 2019-2020. Muihin valmentajanimityksiin palataan lähiaikoina.

Markus on PuHu:n pitkäaikaisimpia ja kokeneimpia valmentajia. Hänen valmentamansa joukkueet tunnetaan perinteisesti hyvästä joukkuepelaamisesta, pallon ja pallottomien pelaajien liikkeestä, periksiantamattomuudesta sekä aktiivisesta puolustuspelaamisesta.

TYTTÖJEN IKÄLUOKKAJAOT KAUDELLA 2019-2020

Naiset ja U19 (2001-2003)

PuHu Juniorit ja espoolainen LePy ovat tehneet neljä vuotta yhteistyötä tyttö- ja naispelaajien kehittämiseksi. Yhteistyöjoukkueen nimi on Ringside. Kauden päättyessä seurat ovat sopineet jatkavansa yhteistyötä myös seuraavat kaksi vuotta.

Menestyksekäs neljävuotinen yhteistyö näkyy pelaajamäärän kasvun lisäksi myös kilpailullisena menestyksenä. Kuluvalla kaudella Ringside on edennyt kaikissa neljässä pelaamassaan sarjassa kolmen parhaan joukkoon. Päättynyt naisten 1. divisioonakausi huipentui kolmanteen sijaan. Joukkue taisteli jopa Korisliigaan noususta. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa Ringside voitti pronssia. Joukkue voitti myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallisen 1. divisioonan finaaleissa kirkkaimman mitalin. Loistokkaan kauden kruunasi alle 17-vuotiaiden sarjan SM-hopea. Näin ollen kaikissa neljässä sarjassa, joihin Ringside kaudella osallistui, sijoituttiin kolmen parhaan joukkoon.

Nykyisen päävalmentajan työsopimuksen päättyessä etsimme Ringside-toiminnalle uutta päävalmentajaa. Valmentajaryhmä rakennetaan yhdessä uuden päävalmentajan kanssa, kun sopiva henkilö on nimetty tehtävään.

U19 ikäluokan tyttöjen harrastejoukkue jatkaa vielä käynnissä olevaa kauttaan II divisioonan aluefinaaleissa. Ensi kaudella jatketaan yhtä rennolla ja hyvällä meiningillä.

Tytöt U16 & U14 (2004-2006)

2005 ja 2006 -syntyneiden kausi on ollut onnistunut. Huimaa kehitystä on tapahtunut kauden aikana niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Kevätkaudella on tullut kilpailullista menestystä, kun 2005-syntyneet ansaitsivat paikkansa ensi viikonloppuna pelattavissa I ja III -divisioonien aluefinaaleissa, joissa eteläisen alueen sarjojen neljä kovinta joukkuetta kamppailevat kärkisijoituksista. Ikäluokat yhdistettiin viime kesänä yhdeksi harjoitusryhmäksi ja henkilökemiat hitsaantuivat nopeasti hyväksi joukkuehengeksi. Tällä porukalla on hyvä jatkaa myös tulevaan kauteen.

NUOREMMAT IKÄLUOKAT

mikrot2010

PuHu Junioreiden pelaajamäärän viimeaikainen nopea kasvu on näkynyt erityisesti nuorimpien ikäluokkien kohdalla vahvasti. Seuran lisenssipelaajien määrä ylitti ensimmäistä kertaa huikean 600 lisenssipelaajan rajan Suomen Koripalloliiton julkaisemassa tuoreimmassa lisenssitilastossa helmikuun puolessa välissä. Tulevalla kaudella poikien ikäluokkajoukkueet määräytyvät syntymävuoden mukaan, kukin omana ikäluokkanaan. Tyttöjen puolella 2007-2008 syntyneet tytöt muodostavat yhteisen ison harjoitusryhmän. Myös 2009-2010 -syntyneet tytöt jatkavat yhtenä joukkueena.

Kasvaneet ryhmäkoot tarjoavat erinomaiset lähtökohdat korkeatasoiselle junioritoiminnalle, josta on vastaamassa myös tulevalla kaudella jo viime kausilta pelaajille tuttuja kokeneita valmentajia. Valmentajanimityksistä julkaistaan myöhemmin tarkempi tiedote, kun viimeisetkin päävalmentajanimitykset on vahvistettu.