TZEMBALOLEIRI 2019

tzembalot19

 

Perinteinen Hukkajunioreiden Tzembaloleiri mini- ja mikroikäisille pidettiin 23.-24.3. Järjestyksessään 22.  leiri järjestettiin nyt neljännen kerran kaikkien koripalloilijoiden ikiomassa Kisakallion Susi Training Centerissä.

Leirivalmentajina toimivat tänä vuonna Kalle, Pakru, Sampo, Henna, Kepa ja Timo, jotka lähtivät jo perjantaina valmistelemaan leiriä, jotta kaikki olisi valmista, kun lapset lauantaiaamuna klo 10 saapuvat paikalle.

Leiri alkoi paikallaolijoiden tarkistamisella ja kun kaikki olivat hienosti selvinneet oikeaan osoitteeseen, oli leiri 51 pelaajan voimin valmis alkamaan. Aluksi pelaajat jaettiin kolmeen harjoitusryhmään, jotka oli nimetty tubettajien mukaan. Ryhmien nimet olivat Roni Bäckit, Miklut ja Pinkku Pinskut.

Lauantaina harjoittelimme ensiksi kaksi harjoitusta, joissa keskityimme heittämiseen, 1 vs 1 ja 3 vs 3 pelaamiseen. Lisäksi kummankin harjoituksen yhteydessä oli tukiharjoitus. Harjoitusten välissä ehti nippa nappa syödä lounaan ja taas mentiin.

 

Lauantai-iltana oli monien odottamat leiripelit. Joukkueiden nimet olivat tällä kertaa napattu PuHu aikuisjoukkueilta ja harrasteryhmiltä. Leiripelien voittajaksi selviytyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Rötköt joukkueella: Emilia Helasuo, Niklas Venhola, Aleksi Saarinen, Essi Tamminen, Nora Vilen ja joukkueen kapteeni Jyry Vesala.

Lauantai-ilta oli yhdessä oloa ja iltapalan syömistä, kunnes nukkumatti kutsui päivästä väsyneitä leiriläisiä viimeistään klo 22.30.

Yö sujui rauhallisesti nukkuen. Päivä aloitettiin Sampon armeijamaisen täsmällisellä reippailulla, jonka jälkeen sitten siirryimme aamupalan kautta kohti päivän harjoituksia.

Aamun harjoituksessa oli tukiosuus sekä salissa joukkueittain erilaisia kisoja ja 1 vs 1 pelien alkuotteluita. Iltapäivän loppuhuipennuksessa oli kolme osuutta: leirin 1 vs 1 turnaus, peli valmentajat vs leiripelien voittajajoukkue Rötköt sekä perinteinen tiputus. 1 vs 1 pelien finaalissa kohtasivat Olli Laitinen ja Jyry Vesala. Tiukan taistelun vei nimiinsä Jyry, joka vei nimiinsä myös tiputuksen Tzembalomestaruuden.  

Leiri päättyi yhteiseen lopputilaisuuteen, jossa jaettiin myös tämän vuoden palkinnot. Yllämainittujen lisäksi palkittiin vuoden tyttö- ja poikapelaaja sekä Tzembalopelaaja, jonka kriteereinä pelitaitojen lisäksi on muiden huomioon ottaminen ja leirihengen kohottaminen.

Tämän vuoden tyttöpelaajaksi valittiin Ninni Mäkynen, poikapelaajaksi Jyry Vesala ja Tzembalopelaajaksi Minka Henriksson. Tsempparipalkinnot menivät Janni Henrikssonille ja Sisu Kähärälle.

Päättäjäisten jälkeen kotia kohti lähti uupunut, mutta tyytyväinen joukko pelaajia ja valmentajia. Leiri sujui hyvässä hengessä ja oli kiva nähdä hyvin käyttäytyviä innostuneita PuHulaisia. Tämä kantaa varmasti meitä kaikkia kohti uusia tavoitteita.

Ensi vuoden Tzembaloleiri on järjestyksessään jo 23. Leirijärjestelyt on aloitettu ja Tzembalot 2020 pidetään 21.-22.3. Kisakallion Susi Training Centerissä. Nähdään näissä merkeissä jälleen ensi vuonna.