Seniorisarjoissa vauhti kiihtyy ja panokset kovenevat, kun loppu lähestyy. PuHulla oli touhukas sunnuntai, kun se joututui pelaamaan ensin SM40-sarjan ottelun ja heti perään elintärkeän SM35-ottelun.

SM40: PuHu-Porvoo 82-114 (32-62)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli kummallekin joukkueelle merkityksetön, sillä Porvoo on jo varmistanut runkosarjan voiton ja sitä myöten 27.4. pelattavan finaaliottelun Porvooseen. Joukkueella oli silti ykkösrosteri matkassa.

PuHun pääsemisen finaaliin ratkaisee ensi perjantain vierasottelu YkkösHerroja vastaan Keravalla. Näin ollen pelaajien paukkuja säästeltiin pari tuntia myöhemmin pelattavaan M35-otteluun. 

Matsi: Porvoo otti heti alussa ohjat käsiinsä ja karkasi johtoon, jota se kasvatti seuraavat 30 minuuttia. Hukkien Riihimäki teki avauspuolikkaalla puolet joukkueen pisteistä Toisella puolikkaalla korinteosta vastasivat lähinnä Kaijansinkko ja Kyrö. Surffailumoodilla pelattu viimeinen kymppi meni sentään PuHulle 29-20.

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli totaalinen ohipeli, onneksi harvalukuinen yleisö sai seutata lastensa puuhastelua kenttätapahtumien sijaan.

Porvoon Sonkajärvi, Vuorio ja Nissinen pitivät heittokättään lämpimänä paukuttamalla murhaavalla tarkkuudella lähes 70 pistettä. 

PuHu: Kaijansinkko 16, Virtanen 10, Kivistö 7, Kyrö 23, Kivipuro -, Riihimäki 19, Saano 2, Silvanto 5

Porvoo: Heikkilä 2, Sonkajärvi 29, Berglöf 10, Vuorio 22, Laurila 5, Nissinen 17, Hirstiö 4, Still 12, Sutela 9.

Entä sitten? Ei PuHu oikeasti näin hengetön ja huono joukkue ole. Finaaliin päästessään Porvoon kaataminen olisi kuitenkin koripallokevään kuumimpia tapahtumia. Finaaliin etenee siis ensi perjantain voittaja ottelusta Ykkösherrat-PuHu. Ylösheitto Killan koululla tapahtuu klo 20:30. 

SM35: HNMKY-PuHu 64-100 (32-43)

Lähtöaskeleet: HNMKY on tuskaillut loukkaantumisten (ullatus seniorisarjoissa!) kanssa läpi kauden ja sille ottelu oli merkityksetön mitalien kannalta. PuHulla sen sijaan pääsy finaaliin edellytti runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa voittoa Namikasta. Viisikollinen pelaajia oli juuri pelannut M40-ottelun ja sentteri/voimaosasto oli muissa riennoissa, joten vähänkö oli jänskää ennen matsia!

Matsi: PuHu puolusti erittäin hyvällä sykkeellä ja Nanski-Laatikainen parivaljakko takalinjoilla piti kovaa kiirettä. Hyökyaallon puskiessa Malmin Palloiluhallilla kerta toisensa jälkeen karkasi Hukat nopeasti karkuun. Namikalta Hakkarainen oli joukkueen yksinäinen taistelija. 14-27.

Toisella kympillä peli tasoittui, kun Riska ja Talpila saivat heittoaan kohdilleen. Puhu piti edelleen mainiosti vauhtia yllä, mutta heitot vain kolisivat rautoihin. 18-16.

Kolmannella kympillä esiin nousi Laatikainen, joka heitti puolimatkan kakkosillaan jaksolle peräti 16 pistettä. Namikalle tämä riitti ja puuskutuksesta pystyi päättelemään, että tuosta suosta ei nousua enää ole. 15-29.

Viimeisellä kympillä Hukkien fokus pysyi hyvin pelissä ja ero vain kasvoi. 17-28.

Namikan Hakkarainen oli joukkueen ehdoton ykkönen niin kentällä kuin sen laidalla. Kyrön väännettyä olkapäänsä sijoiltaan Hakkarainen kävi puoliajalla antamassa ensiavun ja ensihoito-ohjeet uhrille. Respect!

Puhulta Laatikainen teki avauspuoliskon myyräntyötä puolustuksellaan ja laittoi sitten toisella puolikkaalla haisemaan hyökkäyspäässä tekemällä peräti 26 pistettä. Virtanen nakutti läpi ottelun tasaisen varmasti pisteitä. Koko 2010-luvun heittonsa kanssa tuskaillut Riihimäki pelasi kauden parhaan ottelunsa.

HNMKY: Tiihonen 10, Pöyhönen 5, Talpila 4, Riska 14, Hakkarainen 13, Silvonen 10, Sandvik 5

PuHu: Kyrö 3, Virtanen 18, Lohman 8, Riihimäki 22, Saano 4, Laatikainen 31, Nanski 14, Kivipuro 2.

Entä sitten? Nokia on siis finaali-isäntä. Tanssipariksi pääsystä taistelee edelleen kolme joukkuetta. JOS Porvoo häviää ensi viikolla ToPolle, se on neljäs. Jos PuHu voittaa 17.4. ToPon, se pääsee finaaliin. Kaiken kukkaraksi ToPo ja Porvoo pelaavat vielä keskenään. PuHu on kuitenkin jo tässä vaiheessa kautta sarjan ylisuorittaja, sillä paikka finaaliin on edelleen omissa käsissä. On tämä kyllä hieno sarja ja laji!