PuHu40-Pakilan Visa 90-55 (38-28)

Lähtöaskeleet: Syksyllä Pakila otti hieman yllättäen hyvällä pelillä 10 pisteen voiton, joten Hukilla oli käytännössä pakkovoiton paikka ja mielellään vähintään 11 pisteellä. Kummallakin puuttui muutama avainpelaaja, mikä antoi edun kotijoukkueelle, jonka rosteri on kovakuntoinen ja vailla tähtipelaajia. 

Matsi: Ensimmäistä kertaa tällä kaudella PuHu puolusti alusta lähtien hyvin ja jätti pulinat vähemmälle. Vaikka heitot eivät uponneet, syntyi koreja mukavaan tahtiin. Pakila oli alussa aivan köysissä. 24-12.

Toisella kympillä Hukkien ote hieman herpaantui ja katukorispelaaja Tuukka Farin sai hurmoksen päälle -tuloksena kymmenen pistettä ja niukka jaksovoitto 14-16.

Kolmannella kympillä Pakilan paikkapuolustus toimi hyvin ja pelin tempo samalla laski. Siinä mentiin sitten tasatahtia reilun kymmenen pisteen erolla. 19-15.

Viimeisellä kympillä Pakila lopulta väsyi ja romahti täysin. Korin alta löytyi vapaita paikkoja ja Saano juoksi uolenkymmentä nopeata hyökkäystä. 33-9.

Pakila pelasi 30 minuuttia maksimitasollaan, mutta kun heitot lähtivät lähinnä Farinin kädestä, oli vain ajan kysymys, milloin joukkue notkahtaa. 

Vaikka Puhu meinasi välillä tuskastua huonoihin ratkaisuihin kummassakin päässä, se jaksoi kuitenkin jauhaa ja kierrättää kuulaa. Helpotuksen tuskaan toi lopulta Kivistö kolmannen jakson koreillaan. Joukkueen tasaisuudesta kertoo paljon se, että peräti 6 pelaajaa pääsi kaksinumeroisille lukemille.

PuHu: Kaijansinkko 15, Kyrö 12, Kivistö 15, Virtanen 22, Kivipuro 4, Saano 11, Riihimäki 12.

Visa: Farin 23, Velling -, Lehtimäki 5, Mäkynen 5, Alajoki -, Tervo 4, Marjanen 10, Tiittanen 4.

Entä sitten? Tappion myötä Pakila on käytännössä kammettu ulos finaalipeleistä. Porvoo on jo varmistanut runkosarjan voiton. Toinen finalisti selviää ottelussa Keravaa vastaan. Syksyllä keskinäinen vääntö päättyi PuHun niukkaan 3 pisteen voittoon.