SM40: PuHu-YkkösHerrat 75-72 (30-32)

Lähtöaskeleet: Tulipa sekin päivä nähtyä, kun Torpan Pojat ja Keravan Kollit läpyttelevät ennen ottelua samanlaisissa pelipaidoissa toisiaan tuttavallisesti pyllylle ja toivottelevat tsemppiä peliin. Joukkueet ovat tehneet kesän aikana salamyhkäisen yhdistymisen tarkoituksenaan päästä päivittämään Suomen Mestarit 2017-paidat kauden päätteeksi. 

PuHun rosteri on päivittynyt ainoastaan takavuosien Liigajyrä Mikko Kyröllä, josta on muuten tehty Wikipedia-artikkeli! Avausotteluun saatiin jalkeille huolestuttavan vähän pelaajia, ainoastaan kuusi.

Matsi: Eipä se tämän jännempää juuri voi olla. Jokainen jakso päättyi korkeintaan kolmen pisteen erolla (11-10, 19-22, 21-18, 24-22). 

Ykkösherroilta Kapellimestari Korhonen piti tuttuun tapaan joukkonsa aisoissa ja screen-pelien jälkeen isot miehet Karisalmi ja Lehtilä pääsivät nostelemaan korin alta yhteensä 35 pistettä hyvillä prosenteilla. Kauempana korista Ketomaa unohtui muutamaan otteeseen täysin vapaaksi, jolloin seurauksena oli useampikin kolmipisteinen. Muilla korinteko oli tänään vaikeaa.

Puhusta Sami Virtanen oli tuttuun tapaan liipasin herkkänä läpi ottelun, tuloksena kentän korkein pistemäärä hyvillä prosenteilla. Vieläkin tarkemmin osui Taneli Kivistö, joka käytännössä ratkaisi loppuhetkien kovilla ratkaisuillaan ottelun. Mikko Kyrö pelasi elämänsä ensimmäisen ottelun takamiehenä. Ei menetyksiä ja päälle vielä tukku komeita kolmosia - kova debyytti.

PuHu: Kyrö 12, Kivistö 18, Virtanen 24, Ansas 11, Saano -, Riihimäki 7

Ykkösherrat: Torkkeli -, Karisalmi 19, Rönnholm 5, Korhonen 11, Kuoppala -, Railotie -, Lehtilä 16, Ketomaa 18, Kohila -

Entä sitten? Viiden joukkueen sarjassa Ykkösherrat on varma mitalisti, sen verran kova rosteri nyt on jalkeilla. Yhteispeli oli aika ajoin hakusessa, mutta kyllä tässä porukassa ainesta on vaikka mihin. 

PuHu otti kuudella miehellä yllätysvoiton, mutta jatkossa pitää saada lisää ukkoja rosteriin tai käy kylmät. Positiivista oli, että joukkueen ei tarvinnut ottaa yhtän aikalisää väsymyksen vuoksi. 

PuHun osalta seniorisarjat jatkuvat jo sunnuntaina, kun se matkaa sunnuntaina Nokialle SM35-sarjan otteluun hallitsevaa mestaria, BC LePiä vastaan. Kotijoukkueella on pelottavan kova rosteri, kun se on saanut joukkoihinsa Timo Riihelän ja Joni Harjulan lisäksi Antti Nikkilän ja Olli Ahvenniemen!