SM35: ToPo-PuHu 56-79 (29-53)

Lähtöaskeleet: Tällä kaudella sarjaan on ilmoittautunut ilhaduttavasti 6 joukkuetta, eikä mukana ole ennakkoon yhtään heittopussia. Eteläpainotteinen sarja on saanut uuden tulokkaan, kun Nokia sai joukkueen kasaan. Sarjan käynnistivät ToPo (viime kaudella hopeaa) ja PuHu (pronssia). ToPolla uupui muutama pelaaja, kun taasen PuHulla oli täysi 10 miehen rosteri. Uusina pelaajina PuBissa II-divarin aloitusviisikkomiehet Miikka Wessman ja Timo Turunen. Lisäksi ensikasteen sai mutasarjoista kakkoseen ja samantien ikämiehiin nostettu Kimmo Kokkonen.

Matsi: PuHu otti heti ohjat käsiinsä ja rykäisi neljän minuutin aikana 2-11 johdon. ToPo ei saanut oikein mitään aikaiseksi kummassakaan päässä. PuHun vaihtoruletti sekoitti puolustuspelin kohtuu totaalisesti ja pian peli olikin 14-18. 

Toisela kympillä PuHu vyörytti nopeita hyökkäyksiä ja ToPon avausviisikko alkoi jo hieman väsähtää. Kaaren takaa Hukat heittivät neljästi naruihin ja korin alla Wessman nosteli muutamaan minuuttiin 6 pistettä. Jakso 16-35 ja ottelu oli käytännössä taputeltu.

Ison tauon jälkeen ToPo pelasi makaavaa ikämiespaikkaa ja tempo tipahti iän edellyttämälle tasolle. Kutkuttava 7-9 jakso.

Viimeinen jakso juostiin ja heitettiin vuorovedolla. Kohila ja Hämäläinen olivat sen verran tarkempia, että jakso kotijoukkueelle 19-15.

ToPon rosterista puuttui ilmeisesti useampikin ison roolin pelaaja ja vaikka se pelasi varsin kovaa korin alla, jäi se auttamatta liian pieneksi. Takamiespari Suhonen-Hämäläinen aiheuttivat ajoittain päänvaivaa viekkailla ajoillaan. 

PuHu peluutti koko miehistöään tasaisesti. Välillä kentällä oli 4 isoa ja yksi pomputustaitoinen, mutta ihan ok se näytti silloinkin sujuvan. Lihashaarniskat Wessman ja Ansas rymistelivät kiitettävästi kummassakin päässä. Turunen ja Korhonen pitivät mukavasti vauhtia yllä ja pelin jonkinlaisessa järjestyksessä.

ToPo: Suhonen 13, Hämäläinen 18, Poropudas 4, Laiho -, Vertio 1, Kohila 14, Rauramo 4, Pajari 2

PuHu: Riihimäki 8, Ollila -, Ansas 10, Virtanen 10, Kokkonen 3, Turunen 3, Tiihonen 11, Korhonen 8, Wessman 14, Dufva 8, Kivipuro 2.

Entä sitten? Seniorisarjojen suola on siinä, että rosterit elävät pitkin kautta. Kun nuoremmilla toipuminen kolhuista lasketaan päivissä, seniorilla saattaa mennä kevääseen. ToPon pelaajien kannattaa kuitenkin vähän suunnitella menojaan ja ilmestyä peleihin, mikäli se aikoo keväällä mitalia tavoitella. PuHun seniorituotanto on hyvällä mallilla ja matka kohti kevään finaalia on käynnistetty onnistuneesti.