M1DB: KOVALLA AHKERUUDELLA KARIKOIDEN LÄPI PUDOTUSPELEIHIN

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

Runkosarja

Miesten edustusjoukkueen kausi on edennyt loppuhuipennukseensa. Tapahtumarikkaaseen kauteen on mahtunut paljon. Alusta asti sarjan kärkijoukkueisiin kuulunut PuHu Juniorit onnistui runkosarjassa erittäin hyvin voitettuaan 26 pelatusta ottelusta 19.

Mahtavan alkukauden jälkeen joukkue joutui todelliseen testiin amerikkalaisvahvistuksensa, Robert Hallin, siirryttyä Uuteenkaupunkiin Korisliigaparketeille. Hallin pois jääminen vapautti vastuuta otettavaksi muulle joukkueelle ja sen vastuun nuoret PuHu-pelaajat ovat kantaneet tyylikkäästi. Voitokkaat esitykset jatkuivat myös runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla. Lopullinen sijoitus ennen pudotuspelejä oli hienosti toinen, heti Äänekosken Huiman jälkeen.

Loppukauden epävarmuus ja voitetut haasteet

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

Suomen koronatilanne on aiheuttanut erityisesti nyt loppukaudesta paljon epävarmuutta. Vantaan kaupungin suljettua harjoitustilat PuHu Junioreiden miesten edustusjoukkueelta, seura on joutunut työskentelemään ahkerasti loppukauden pelien turvaamiseksi. Harjoittelua on jouduttu tekemään kaukana kotoa ja viimeiset runkosarjaottelut pelattiin vieraskentällä.

Pudotuspeleihin osallistumista jouduttiin arpomaan kauan, koska mitään varmuutta ei ollut, miten pelaaminen ja harjoittelu saataisiin onnistumaan kevään rajoitustoimien sallimissa rajoissa. Ahkeruus ja aito halu päästä pelaamaan pudotuspelejä, johti lopulta hyvään lopputulokseen. Pelipaikka pudotuspeleihin löytyi Kisakallion Susi Training Centerin hulppeista olosuhteista ja harjoittelu on saatu organisoitua niin, että otteluihin valmistautuminen pystytään toteuttamaan.

Mahdollistajille iso kiitos!

Yritykset ovat tarjonneet auttavaa kättä ja olleet tukemassa PuHu Junioreiden matkaa pudotuspeleihin. Tukea ja kannustusta miesten joukkueelle ovat olleet antamassa mm. Vallilan Takomo, Vaihtolavapalvelut.fi, Kiinteistömaailma Martinlaakso, Power, Kotiremppa, Walmu sekä Logime.

PuHu Junioreiden urheilutoimenjohtaja ja miesten päävalmentaja, Mikko Larkas kiittää mahdollistajia:

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

“ Kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua AVI päätti sulkea meiltä mahdollisuuden harjoitella ja pelata Vantaalla. Olimme silloin juuri voittaneet 3. ottelumme peräkkäin ja olimme varmistamaneet paikkamme playoffeissa.

Muutaman todella raskaan päivän jälkeen päätimme kuitenkin yrittää jatkaa kautta. Jäljellä ollut kotipeli vaihdettiin vieraspeliin Forssassa ja harjoittelu tiputettiin puoleen normaalista. Myös Martinlaakson kotisali vaihtui Kisakallioon. Susi Training Center takasi meille loistavat mahdollisuudet harjoitella. Tästä iso kiitos Kisakallioon. He ovat mahdollistaneet meille kaiken tarvittavan.

Emme antaneet minkään häiritä suorittamista kentällä. Kahdesta viimeisestä pelistä haettiin kaksi voittoa ja varmistimme runkosarjan toisen sijan.

Playoffeihin osallistuminen oli kuitenkin jälleen vaakalaudalla. Runkosarjan lopun harjoittelu oli jo aiheuttanut lisäkuluja ja playoffeissa niitä olisi tulossa rutkasti lisää.

Kisakallio lupautui kotiluolaksi, joten matkustus oli varmasti hieman maltillisempaa. Päätimme yrittää! Joukkue oli antanut kaikkensa seuralle ja nyt oli seuran vuoro antaa joukkueelle heidän ansaitsemansa päätös.

Seuran tueksi päätettiin etsiä yrityksiä jotka haluavat olla mahdollistamassa tämän nuoren kehitysjoukkueen matkaa pudotuspeleissä. Mukaan lähti useampi yritys Vantaalta ja pääkaupunkiseudulta. Haluan koko PuHu Junioreiden miesten joukkueen puolesta kiittää näistä ihan jokaista. Tukenne ansiosta moni nuori koripalloilija pääsee pelaamaan uransa ensimmäisiä pudotuspelejä aikuisten tasolla. Pelaajan kehityksen polulla tällä on suuri merkitys.

Iso kiitos mahdollistajille! “

Puolivälieräsarja Team Pajulahtea vastaan käynnistyi eilen torstaina

Kuva: Harri Vallila

Kuva: Harri Vallila

Runkosarjassa 7. sijalle sijoittunut Lahti tuli ensimmäiseen puolivälieräotteluun valmiina pelaamaan. PuHulla oli alussa käynnistymisvaikeuksia ja tulostaululla annettiin liikaa eteen, jotta voitosta oltaisiin enää voitu nousta kamppailemaan. Lopputulos 64-89.

Team Pajulahden Roi Byman (20/6) ja Eemi Luukkonen 14/5/3s) olvat hyvässä playoff-terässä. PuHun Aku Välimäki teki 19 pistettä .

Mikko Larkas kommentoi:

“ Todella vaikea alku. Ei päästy peliin mukaan ensimmäiseen 20 minuuttiin ollenkaan. Team Pajulahti oli todella hyvä ja määräsi täysin ottelun tapahtumat.

Toisella puolikkaalla palloteltiin tasuri ja ero pysyi käytännössä samana ekan 20 minuutin jälkeen.

Sunnuntaina pitää pelata merkittävästi paremmin mikäli haluamme jatkaa sarjaa ja kautta. Pääasia on se, että kaikki jätetään kentälle. Nyt meni pudotuspelien opiskeluun tämä ensimmäinen peli. “

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina 4.4. klo 17:00 Lahti Energia Areenalla. Tuolloin PuHu Juniorit on pakkovoiton edessä. Uudella energialla seuraavaan. Lähdetään hakemaan voitto ja venytetään ottelusarja kolmanteen ratkaisevaan otteluun!

Tsemppiä joukkueelle pudotuspeleihin!