N1D: PUHUTTARILLE TAPPIO SUNNUNTAINA, KAUSI PÄÄTTYI RUUSUIHIN

Sunnuntaina Martinlaaksossa vieraillut sarjakärki Tampereen Pyrintö oli vahvempi pistein 53-63. Puhuttaret johti ensimmäisen erän jälkeen mutta toisessa erässä tamperelaiset menivät ohi ja Puhuttaret ei enää saanut kirittyä eroa umpeen. Kotijoukkueesta Miisa Pylkkänen ja Aino Sainius tehtailivat molemmat 10 pistettä, vierailijoista Emilia Anttila onnistui 14 pisteen edestä. Naistenpäivän kunniaksi PuHun 2010-syntyneet pojat kukittivat molemmat joukkueet ottelun lopuksi.

Puhuttaret_021.jpg

Pyrintö jatkaa kevättään välieriin, Puhuttarien kausi päättyi runkosarjan sijalle 8. Vantaalla nähdään siis ensi kaudellakin naisten 1. divisioonaa.

Puhuttaret aloittivat kauden peräti viiden ottelun tappioputkella, mutta siitä sisuuntuneena joukkue haki marraskuussa tärkeät voitot Katajasta ja Catz kakkosesta. Tammikuun alun kovat voitot Tapiolan Honka II:sta ja Helmi Basketista ilostuttivat, ja vaikka loppukauteen mahtui vain yksi voitto viimeisestä kuudesta pelistä, lopetti joukkue silti kauden tyylikkäästi taistellen.

Puhuttaret_078.jpg

Kauden aikana pelaajista esiin nousivat PuHun omat kasvatit Johanna Räty ja Elsa Koskinen. Molemmat ottivat kauden aikana suuria kehitysaskelia, ja oppivat ottamaan vastuuta aikuisten sarjatasolla. Myös kapteeni Miisa Pylkkänen ja sentteri Adele Heiskari esittivät varmoja otteita, ja kesken kauden joukkueeseen liittyneet Aino Sainius ja Wilma Lindqvist toivat pallovarmuutta ja heittovoimaa. Riikka Santalahti, Jenny Suomalainen, Sofia Heiskari, Emmi-Julia Korhonen ja Veera Puustinen väläyttelivät jokainen kauden mittaa osaamistaan, ja olivat arvokkaassa roolissa nuoressa joukkueessa. Nuorista PuHu-kasvateista myös Melisa Heino pääsi myös haistelemaan aikuisten sarjan meininkiä. Loppukauden valopilkkuihin kuului Vilja Laitakarin paluu kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Nyt on aika vetää hetki happea ennen kesäharjoittelun ja ensi kauden joukkueen rakentamisen aloittamista.

Iso kiitos kaudesta 2019-2020 kaikille yhteistyökumppaneille ja kannustajille!

Puhuttaret_160.jpg
PuHu JunioritN1D, PuHuttaret