M2D: ARKIPELIT EI OLE MEILLE - KASPALLE KORISHISTORIAN VAIKEIN 16 PINNAN VOITTO

PuHu 2 - Kotkajengi 84 - 68 (34-33)

Lasiin: Nyt on kuitenkin torstai, ehkä vissyä?
Soimaan: ¾ raportista ja pelistä The Hunna - IGHTF ja sen jälkeen jotain mieltä nostattavaa tsemmpimusaa

Lähtöaskeleet: Kisiksen kirkkaat valot vaihtuivat taas kotipeliin ja Martsarin lottokoneen lailla joko palaviin tai ei palaviin valoihin. Tällä kertaa valaistus.

Peliaika tosin oli hieman poikkeava ja ah, niin ihana 20.45 perinteisenä koristorstaina.

Lyhyellä matikalla tänään on pelissä 100% varma sarjapaikka? Tänään katkaisemalla kotkan siivet ei olisi enää teoreettistakaan mahdollisuutta pudota sarjasta. Toki se jo nyt vaatisi meidän 9 pelin tappioputkea sekä Keravan ja KaHen 9 pelin voittoputkea (KaHelta ehkä jopa 10 pelin). Kotkajengi on sekin puolestaan ottanut mukavan pesäeron putoamisviivaan ja silläkin on jänniin paikkoihin muutaman voiton verran löysää.

Matsi: Pelin alku muistutti laadulta ja teholtaan lähinnä meikäläisen nuoruuden kenoautomaatti-pelejä - satunnainen määrä numeroita ruutuun ja pallot pomppii sinne tänne huonolla osumatarkkuudella. Kotkien Holmberg onneksi onnistuttiin taas unohtamaan muutamaan kertaan ja Holmbergihän kiitti naulaamamalla helppoja koreja, joiden turvin Kotkat johtivat peliä 12-16. Kiva ilta taas tulossa.

Peli jatkui suunnilleen samanlaisella lotto- ja kenokoneen hybridiversiolla PuHun hyökkäys ja puolustuspäässä toisen ja kolmannen jakson verran. Toisaalta tänään oli korinteko tiukassa myös Kotkilla, joka ehkä osakseen jopa piti melko luokattomasti ajoittain pelanneen PuHun pelissä mukana ja iskuetäisyydellä. Nanskin lisäksi yritteliäimmin tällä jaksolla pelasi PuHun Lahtinen, Merivirta ja Järvi. Valitettavasti Merivirrankin kädet olivat turhan kohmeessa ja hyökkäyslevyistä ja hyvistä haastoista ei palkittu koreilla. 

Kolmannella jaksolla varsinkin Janne Ansas onnistui tekemään tarvittavia pisteitä ja kun lopussa vielä Nanski sai kasattua viisi peräkkäistä pinnaa oli Kotkajengin 8 peräkkäistä vaparipinnaa kuitattu. Kotkat muuten nakuttivat kolmannen ja neljännen jakson aikana 12 pinnaa putkeen vapareista, onneksi kylläkin jokusen myös heittivät ohi.

Fourth quarter effect onneksi tuli ja pyykkäsi Kotkat. Taas. Täytyy sanoa, että kyseinen peli oli vaikein "reipas" voitto, mitä allekirjoittanut on ikinä pelannut. Neljäs jakso oli etenkin alkuun PuHun heiniä kun hyvä puolustus sekä Taavi Järven ja Jukka Ahon parit korit nostivat isännät nopeasti 10 pinnan johtoon, josta ei enää oltu lähelläkään luopua. Järvi ansaitsee myös tänään kehut energisellä esiintymisellä ja pelin hengen vastaisesti tarkalla heittokädellä.

Mietin jo kolmen jakson ajan kuinka haukun meidät kaikki mahdollisimman kohteliaasti ja kuinka me voidaan olla näin huonoja taas Kotkajengiä vastaan? Onneksi ekan pelin olin Portugalissa koska eihän tätä olisi jaksanut vikaa jaksoa lukuunottamatta yhtään enempää… Kaspan hengen ilmentymä oli tänään toisella puoliajalla kaikki pisteensä ja muutenkin kaikkensa, myös huulensa uhrannut Ansas, joka palkittiin standing ovationilla pelin lopussa.

PuHu 2: Järvi 11, Jarkko Aho 8, Wessman 2 (plus yksi Taavin virhe?), Lehti 2, Nanski 14, Jukka Aho 12, Lahtinen 6, Kirjavainen 3, Ansas 16 (MVP), Merivirta 2, Laatikainen 2.

Toinen jengi: Mikkola 10, Rinta-Filppula 6, Holmberg 10, Vuolle 12, Vuoristo 8, Varjonen 13 (MVP), Pasi Halmetoja 2, Fredriksson 2, E Halmetoja 5.

Entäs sItten: Kaspalakit siis varmisti tällä voitolla sarjapaikkansa myös teoriassa, ehkä ensimmäistä kertaa koskaan jo tammikuussa?

Kaikki kunnia Kotkajengille - hyvää korista omilla vahvuuksilla ja tänään ei myöskään ollut helppo pelata. Kotkajengiä vastaan voi olla kenellä tahansa haasteita ja se onkin esiintynyt aikaisempia vuosia pirteämmin. Ilman todellista koomaa pitäisi sarjapaikka säilyä helposti.

Inside the team: Härkäviikot jatkuivat siis voitolla ja arkipelien iloa päästään jatkamaan tiistaina Porvoossa, josta seniorit ilmeisesti hakivat jo yhden voiton toissa päivänä. Joukkueen kapteeni tosin ilmoitti jo ettei tule, koska arkipelit ei oo kivoja - ehkä juuri tämän takia ei Korisliigan valot ole häntä päässeet häikäisemään muuten kuin Kisiksellä viime sunnuntaina? Ketkäköhän meillä tulee pelaamaan?

Lauantaina on edessä PuHu turnauksen toimitsijatehtävät ja “Meet the stars” -tapahtuma Myyrmäen urheilutalolla. Vielä ei vaan tiedetä ketkä kaikki ovat vapaaehtoisesti paikalla ja ketkä joudutaan sinne pakottamaan.

-Jukka Aho-