Ennen viimeistä kakkosdivisioonan sarjapeliä joukkue oli siinä tilanteessa että voitolla aluefinaalipaikka olisi varma, tappiolla joutuisimme korierovertailuun. Tytöt kuitenkin näyttivät taistelutahtoaan ja ottivat ottelun hallintaan heti avausheitosta lähtien. Ottelu päättyi lopulta Lauttasaaressa murskaavaan 21-45 voittoon ToPoLasta.

Viimeisen sarjapelin jälkeen pelasimme harjoitusottelun Kaivokselan koululla Tapiolan Honkaa vastaan, jonne uusimmatkin pelaajamme pääsivät mukaan. Ottelu oli todella tasainen, mutta tyttöjen harmiksi Honka sain lopussa tarvittavat korit päättääkseen ottelun nimiinsä muutaman pisteen erolla.

Kauden viimeinen turnaus SimaBasket oli suuri rypistys sekä tytöiltä että heidän perheiltään. Pelattiinhan kaikki neljä ottelua vappuaattona. Aloitimme Järvenpään lukiolla alkuveryttelyn jo kahdeksan jälkeen ja olimmekin hyvin hereillä ensimmäisessä ottelussa, jonka veimme helposti nimiimme JäMNKytä vastaan 52-10. Ottelun jälkeen tytöt lähtivät valmentajien kanssa syömään läheiselle koululle ja vanhemmat suuntasivat yhdessä kahville toisaalle. Masut täynnä tytöt seurasivat vielä hetken B03 poikien ottelua, jossa HMNKY oli saanut vastaansa joukkueen Espanjasta. Kun kyydit noutivat tytöt takaisin lukiolle, pääsimme valmistautumaan seuraavaan ottelun laittamalla kynnet puna-valkoisiksi, tukat punaisiksi ja poskiin vielä puna-valkoiset sotamaalaukset. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta tytöt kokivat niukan 25-28 tappion PeKalle. Tappiota ei ennätetty pitkään surra, sillä seuraavaan ottelun valmistautuminen piti aloittaa lähes samantien. Tytöt olivat päässeet hyvin yli niukasta tappiosta ja voittivat HyPon hienosti 47-14. Illan viimeinen ottelu alkoi taas tunnin päästä edellisen lopusta. Tytöillä taisi jalat painaa alkuun päivän ahkeroinnista kun WB pääsi hienoiselle karkumatkalle. Valmentajien puoliaikapuheen ansioista tytöt aloittivat hienon kirin vaikka se ei loppuun asti riittänytkään ja viimeinen ottelu päättyi 18-25 tappioon. Tytöt saavuttivat turnauksessa hienon viidennen sijan.

Tytöt olivat hienosti taistelleet tiensä eteläisen alueen 07 II-divisioonan aluefinaaleihin. Aluefinaalit järjestettiin toukokuun toisena viikonloppuna, jolloin finaalit ja pronssiottelut pelattiin äitienpäivänä. Välierässä tytöt kohtasivat runkosarjan voittaneen Tapiolan Hongan. Ottelu oli tytöille kaikin puolin vaikea. Hongan puolustaessa hyvin tytöt eivät saanut koreja uppoamaan ja muutama Hongan tyttö oli liian vaikea kurissa pidettävä joten Honka voitti tytöt 30-9. Sunnuntaiaamuna ei ollut äideillä aikaa köllötellä odottamassa aamiaisia sänkyyn, sillä Summahallilla piti olla jo kahdeksan jälkeen. Osa äideistä oli ottanut varaslähdön jo edellisenä päivänä jotkut vieläkin aikaisemmin, joten harmitus ei ollut niin suuri. Heti ylösheitosta lähtien PuHu heilutti tahtipuikkoa, tyttöjen puolustus oli kauden parasta niin kuin kauden tärkeimmässä ottelussa kuuluukin olla ja koritkin upposivat hienolla sykkeellä. Tytöt eivät päästäneet ottelua missään vaiheessa jännäksi vaan voittivat EBTn kolmenkymmenen pisteen erolla 36-6 ja noutivat pronssiset mitalit kaulaan. Näin ollen tyttöjen äidit saivat lahjoista parhaimman eli tyttöjen onnellisen hymyn joka ylsi silmiin asti.

Viimeisen viikon harjoituksissa tytöt pääsivät itse päättämään tuntien kulun, toivomalla eri koripallopelejä ja leikkejä. Tiputusta harjoiteltiin seuran kevät juhlaa varten normaalina, jatkuvana ja vielä Viikinki versiona. Myös hippaa leikittiin eri muodoissa, osaan muuttuivat säännöt kesken leikinkin lasten toimesta joka kirvoitti hörisevät naurut katsomassa olleilta vanhemmilta. Tytöt jäivät iloisin mielin odottamaan syksyn harjoituksia.

Yli puolet joukkueesta osallistui seuran kevätjuhlaan jossa palkittiin seuran pelaajia ja valmentajia sekä muita seuran toimintaan osallistuneita henkilöitä. Mikrotyttöjen 07-08 joukkueesta palkinnot pääsivät  pokkaamaan Saana (MVP), Eevi (Tsemppari) sekä Taika perheineen (uusi PuHuPerhe-palkinto). Seura tarjosi kaikille paikalla olijoille jäätelöt ja virallinen tapahtuma päättyi perinteiseen tiputukseen. Virallisen osuuden jälkeen muutama tyttö jäi vielä keskenään harjoittelemaan syöttöjä.

Ennen kesälaitumille siirtymistä vietettiin vielä joukkueen omia kauden päättäjäisiä Kaiun majalla. Tytöt toivat perheineen majalle erilaisia herkkuja, joista majan pöytä oli notkollaan. Ilma oli lähes helteinen, joten tytöt viihtyivät ulkona pelaillen ja leikkien. Välillä käytiin hakemassa huikopalaksi muurinpohjalettuja suoraan pannulta. Valmennus oli päättänyt palkita pelaajia ja pelaajat valmentajia hyvästä kaudesta. Jokainen pelaaja sai myös menneestä kaudesta diplomit, johon oli kirjattu pieni henkilökohtainen viesti. Valmentajat saivat muistoksi kuvakirjat kuluneen vuoden peleistä. Sekä valmentajat että pelaajien perheet muistivat myös joukkueenjohtajaa joka yllätettiin niin täysin, ettei hän hämmästykseltään saanut edes kiitosta suustaan, mutta haluaa jälkeenpäin kiittää sekä pelaajia ja heidän perheitään sekä valmennusta kuluneesta kaudesta.

Onneksi seuraavan kauden alkua ei tarvitse pitkän odottaa vaan tytöt aloittavat ensimmäiset harjoitukset tutustumalla omatoimiseen kesäharjoitteluun toukokuussa ja myös kesäkuussa on muutamia harjoitusvuoroja. Kaudeksi 2016-2017 tytöt laajenevat koko mikroikäluokan tyttöjoukkueeksi, eli kaikki 2007-09 syntyneet tytöt ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoja voi kysellä joka valmentajilta, joukkueenjohtajalta tai ottamalla yhteyttä seuran toimistoon.

Tyttöjen kausi huipentui pronsseihin aluefinaalissa