Kartanon Herrat - PuHu2 56-82 (32-44)

Lähtöaskeleet: Jonkinlaisena ElClassicona ottelua voidaan pitää, sillä kumpikin joukkue on tahkonnut Sarjaa yli vuosikymmenen ajan vaihtamatta sarjaporrasta kertaakaan. Joku tiesi kertoa, että Herrat ei ole Kaspalle hävinnyt kotonaan kymmeneen vuoteen. Ainakaan kukaan ei muistanut pisteitä MYK:stä kairanneen. Kaspan rosterissa oli peräti 11 pelaajaa, mikä perinteisesti sekoittaa täysin peluuttamisen (koska kiintiöminuutit). Herroilla oli optimaalinen 8 pelaajan rosteri.

Matsi: Niinhän siinä kävi, että PuHulle tuli täysin yllätyksenä, että Herrat pelaa kovaa ja heittää hyvin, jos paikkaa tarjotaan. Huuskosen 11 pisteen avittamana Herrat meni nopeasti karkuun ja Coach Kaijansinkko oli pakotettu vaihtamaan 4 minuutin jälkeen koko viisikon vaihtoon. Herätys toimi ja vaikka kakkosviisikon peli ei kaunista ollut, ero umpeutui kuitenkin pariin pinnaan. 24-22.

Toisella kympillä Huuskonen saatiin kuriin. Ahon ja Laatikaisen juostua riistoista nopeita koreja ero kasvoi nopeasti. 8-22.

Kolmannella kympillä Kaspa heitti huonosti, vaikka paikkoja oli riittämiin. Hohterin voimakoreilla Herrat nipisti niukan jaksovoiton 22-19.

Viimeinen kymppi olikin sitten PuHun näytöstä. Etenkin pitkät pojat Kokkonen ja Surov kunnostautuivat muutaman minuutin ajan blokkeihin, koriin johtaviin syöttöihin ja muutaman korinkin tekemiseen. Herroijen Airas ja Huuskonen oli tässä vaiheessa väsytetty ihan loppuun, jolloin jakso päättyi murhaavasti 2-19.

Herroilta Airas teki minkä pystyi ja Huuskonen oli alussa täysin pitelemätön. Muut pelaajat olivat pääosin täysin turisteja ja täyttivät tonttinsa ainoastaan puolustaessaan kovaa. Aina vähintään 20 pinnaa takova Nietosvaarakin sai kasaan ainoastaan sattumia.

Kaspa sai heittoja aikaiseksi noin puolet enemmän, mutta maalatun alueen ulkopuolelta ei naruihin osuttu Ansasta lukuunottamatta sitten millään (yhteensä 4 isoa, joista Ansas kaksi!). Ansas ei ole tällä vuosikymmenellä pisteiden tekijänä loistanut, mutta tänään tuntui uppoavan joka paikasta. Ratkaisu tulikin puolustuspäässä, joka piti pääosin hyvin ja ajoittain erittäin hyvin. Riistoista PuHu juoksi parikymmentä pistettä. 

Herrat: Kajander 5, Poropudas -, Stefanov 2, Heikkinen -, Nietosvaara 6, Airas 7, Ketola 9, Huuskonen (MVP) 17, Hohteri 10

PuHu: Nanski 11, Ollila 1, Aho Jarkko 10, Merivirta 5, Ansas (MVP) 16, Aho Jukka 11, Surov 3, Riihimäki 2, Lahtinen 4, Kokkonen 6, Laatikainen 11.

Entä sitten? Ei Herroilla hätää ole, suora sarjapaikka on saletti. Jotenkin vaikean näköistä törmäilyä peli on kuitenkin viime vuoteen verrattuna, vaikka paperilla joukkueen pitäisi olla vähintään yhtä hyvä.

Kotijoukkueen pitäminen 56 pisteessä on kyllä mainio suoritus ja silloin voittaa vähän heikommallakin heittopelillä. Rosterissa oli tänään 7 veteraania, joten vähäisemmät peliminuutit saa kuitattua mainiosti senioripeleissä. Näin ollen kiukuttelulle ei ole tarvetta ja koko joukkue voi keskittyä peliin. Just nyt näyttää aika hyvältä.